Nu, nu ma refer la acel lucru. Mi se pare logic, mai bine spus de bun simt, ca in momentul in care intri pe un forum sa incepi prin cauta ceea ce te intereseaza in topic-urile curente, doar d'aia exista functia "search".
De acord, este foarte plictisitor, insa, adesea, informatia se schimba si trebuie "cautata".
Nu am zis ca nu ti se raspunde, insa pentru mine problema e cum trebuie tratati incepatorii si pe balta. Din cate stiu, fiecare "veteran" are propriile tabieturi, fiecare mod de gandire, prin urmare imi pun intrebarea: "cum se pot intelege doi pescari ? ", din cate am vazut, regulile ar fi cam aceleasi : "Nu da peste mine.", "Ai grija sa nu m-agati!" , "Nu pune intrebari prostesti" etc. Recunosc, multe lucruri tin de subiectivitate, nu-s doi oameni la fel. Ceea ce m-ar interesa este daca exista un "cod" nescris la fel ca la vanatoare ?
Cunostintele legate de pescuit eu le-am capatat de pe internet, am observat ca daca pui intrebari la balta.. adesea ti se "da" rar sau gresit. Bun, de acord, dreptul lor, dar daca ti s-ar da ar putea sa se faca in "regim " CR, de exemplu, sa ti se faca pe langa "monturi" si o cultura civica sau, si mai bine, sa ti se explice de ce e utila. M-am cam saturat sa tot aud pe strada si nu numai, "diversi" care se vaita ca nimic nu merge cand, au ocazia, mai rar, recunosc, ca, daca nu sa indrepte, macar sa ghideze gandurile tinerilor.
Nu cer si nici nu sugerez a se "divulga" nu stiu ce "retete" sau monturi, cu timpul, daca le cunosti, ajungi singur la aceeasi concluzie, insa pentru a putea tria trebuie sa ai un bagaj de cunostinte. Ar fi o solutie revistele si internetul, insa... adesea gasesti doar ceea ce-i strict legat de partea fizica: bete, fire, carlige etc. Din pacate nu ma pricep la a "pune" pe hartie in acelasi timp toate aspectele pe care le am in vedere..
Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?