..."exist-o explicatie ?"...pentru cel mai prost sfatburtea scrie:...
Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodata a fost sa incerc sa testez inainte sa cumpar. Cel mai prost a fost sa-mi iau lanseta de spinning de 2.70. .
Incepatorii: etica si teorii
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Bun, sa incerci inainte de a cumpara, dar ca sa incerci trebuie sa ai de unde si sa stii cum. De obicei, ca sa ai "cultura" marfii.. trebuie sa fi incercat destul de multe "bete", mulinete etc. Problema intervine atunci cand nu ai bani sa-ti permiti sau nu cunosti pe nimeni care sa fie dispus sa te lase.
Spor la treaba si fir intins!
Spor la treaba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?
Exista dara... 2 ani in care pot sa numar partidele la spinning pe destele de la o mana. Pana mi-am luat ceva de 1.90 - 2.10.old_radu scrie: ..."exist-o explicatie ?"...pentru cel mai prost sfat
Nu stiu nici eu de ce sunt asa pretentios la treaba asta. La waggler de exemplu lanseta peste 3.90 mi se pare incomoda. Fitze....

...amu , ne scuzati !...de off-topicburtea scrie:
Exista dara... 2 ani in care pot sa numar partidele la spinning pe destele de la o mana. Pana mi-am luat ceva de 1.90 - 2.10.
...daca dai din barca , OK bete asa scurte
...daca incerci doar zonele de langa mal , iar OK
...daca pescuiesti doar de pe mal , pentru lanseuri mai lungi , un bat de 2,70 m este "super OK" (cel putin pe raul Somes si la speciile pe care le vizez eu ...avat , somn ... )
...si apoi in gustul omului , nu te poti... "baga".

- storm fish
- veteran
Si pe apa frate ce sa vezi...aoleooo.D_ali scrie:..."vetaranii" sunt un fel de guru (cu pipa) si nu pot fi deranjatii de unii care mesteca tutun![]()
...meri pe ape si-acolo inveti ce si cum, forum este mai mult "polemica", uneori de buna calitate...
Acum cateva zile dadeam cu vobler,la cativa metri de mine(prin tufe) mai erau 3 baboieri cu mamaligile lor.Fiti atenti discutie:
Baboier 1-"Ba,da insista ala cu vobleru'...io fi tras ceva?"
Baboier 2-"Ce sa-i traga bah,nu vezi cat e de mare vobleru',aci trebuie din alea mici si verzi...am vazut io la astia de mai dau"
Baboier3 care avea intr-o mana un carnat si in cealalta un castravete murat

Intre timp luasem un avat de vro 2 kile la un vobler de 11 cm

Cel mai indicat la spininng este sa fi alaturi de cineva care stie bine "sa citeasca apele".
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
- storm fish
- veteran
@ULK
Nu a fost nimic personal am incercat sa ma exprim la modul general, scuze.
Legat de spinning la mine intai a fost cititul, in primul rand pe acest forum, si m-a ajutat foarte mult (dar si cate topicuri citean doar sa aflu o mica informatie
). La inceput nu stiam ce este aia putere, actiune ... pe malul apei nu am avut nici un partener a venit totul de la sine
,dar tot din ce citisem ... iar cu cititul apei macar tre sa si sti ceva de genul: comportmentul diferitelor speci de pesti, iar pe malul apei o data ce ai citit apa mai tre sa te si orientezi: naluca, din ce unghi sa abordezi vadul ...
. Dar cel mai important lucru cred ca este: sa fi acolo pe apa
Nu a fost nimic personal am incercat sa ma exprim la modul general, scuze.
Legat de spinning la mine intai a fost cititul, in primul rand pe acest forum, si m-a ajutat foarte mult (dar si cate topicuri citean doar sa aflu o mica informatie

-
- utilizator constant
Mie imi place sa dau sfaturi chiar si pe malul apei, dar depinde cui..
Sa dau un exemplu: m-am intilnit cu unul care cu mare mindrie mi-a aratat cei 4 cleni de 15 cm dintr-o punga prinse cu o rotativa mica, si ma intrebat unde stiu ceva locuri mai bune. Normal ca nu l-am ajutat si l-am si certat un pic.
Pe de alta parte am avut un coleg pe care l-am initiat in spinning si il ajut oricand cu orice info.
Sa dau un exemplu: m-am intilnit cu unul care cu mare mindrie mi-a aratat cei 4 cleni de 15 cm dintr-o punga prinse cu o rotativa mica, si ma intrebat unde stiu ceva locuri mai bune. Normal ca nu l-am ajutat si l-am si certat un pic.
Pe de alta parte am avut un coleg pe care l-am initiat in spinning si il ajut oricand cu orice info.