orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
p5ih0
- veteran

-
-
crapu.huby
- junior

vad ca ai cam fost atacat. treaba e ca pe bucatica de pamant nu poti sa faci mare lucru. iti recomand sa iti comanzi o carte pe net ca sa faci un bazin bun. dak nu vrei sa investesti prea mult fa o groapa de 1,2-1,5 m cu cateva gropi pt iernat(2 m). atentie la cantitatea de peste pe care o arunci in bazin, in sistem extensiv nu se depasesc 1500 de kg la hectar.
dak vrei sa populezi cu mai mult peste, apa din bazin trebuie sa se primeneasca destul de des (trebuie sa ai un debit mai mare) iar apa de fantana nu este buna pt piscicultura
-
caulea
- utilizator constant

-
DA scuzatima dac am suparat pe cineva cu semnele mele de exclamare si intrebari dar asta e daca esti incepator si nu stii care i mersul pe aici nu?? terenul nu e in panta e pe loc drept adica e tern de lunca in apropiere e raul strei departare cam aprope un 1km deci cred ca panza freatica nu e la o adancime foarte mare m am interesat pe net e firma in bucuresti care foreaza la o adancime foarte mare cred eu 100m maxim problema e diametrul putului nu e asa mare 12 cm si inauntru baga ei o teava de plastic si cica ai debit de apa de 750 liti pe ora oare e buna treaba asta pt ce vreu sa fac eu imi ajunge debitul asta de apa pt balta mea?? tin sa mai precizez ca nu vreau sa pun folii pe fundul apei vreu sa fie natural totul dar intreb iarasi oare dupa cat timp se stabilizeaza apa ca sa nu ai pierderi??ß adica sa se umple balta mea??ß
-
gyly
- junior

Nu cred ca ai suparat pe cineva.Pe mine unul nu.Dar mesajul avea ceva hilar in el...
Si stii tu : iarna,plictiseala mare...
-
caulea
- utilizator constant

-
leba scrie:caulea scrie:nu sunt sigur daca am introdus bine mesajul meu da sunt caulea din calan si sunt un pescar cu experienta recent am cumparat o bucata de pamant dupa atatia ani de munca visul meu era sa am si o balta in gradina sa mi tin pestii pe care ai pescui dar nu am idee cum ar venii balta pe care mi o doresc pamantul are o lungimime de 30 si latime de 30 metri as dorii sa mi dati sfaturi utile cum e ideal sa o fac adancime ?daca trebuie betonata ????? scurgereea??? unde trebuie amplasata????? apa pe care o introduc in ea trebuie sa fie neaparat din put?????? CA SA TRAIASCA PESTII???????? DACA MI TREBUIE PROIECT ?? SAU CEVA ACTE DE LA MEDIU??? SI DACA ARE CINEVA IDEEE C AM CAT AR COSTA ???????????????????????????????????
nici io nu sunt sigur da-ti raspund oricum.
1.e ideal sa faci o adancime
2. nu, nu trebe betonata, betonul nu e in armonie cu pestii
3. trebe amplasata unde ai teren
4. din put, din prut nu conteaza, important e sa fie limpede
5. da, ca sa traiasca pestii, traitz-ar familiile de crapi koi si salai undercover
6. da, trebe proiect, in afara cazului cand cresti carashi
7. sau ceva acte..
8. costa de te rupe la ficatzi deci mai bine ia-ti SUV si meri la peste
p.s. si cam care ar fi pestii pe care "ai pescui" matale??!?!?!?!!?!?!?!?!???????
da mersi de sfat ,care pesti ? din viitoarea balta sau pe care ai pescui in genral pe ape curgatoare??
-
APSHD
- veteran

Eu mi-am amenajat o balta de 2.2 ha in zona ta. Dintr-un teren viran prin escavatii am reusit sa-mi fac balta respectiva.
Daca esti interesat sa-ti faci si tu o balta te pot ajuta.
Tel. 0721686808
-
caulea
- utilizator constant

-
cum sa nu fiu interesat scuze ca nu am mai raspuns dar am inceput lucru stii cum e vii seara tarziu obosit si in plus aici stii tu unde nu am nici internet cand totusi mai am un pic de timp liber ma duc la internet cafe .