halaszle recept
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
halaszle recept
daca stie cineva reteta asta, vreau si eu detalii pe romaneste, multumesc
de fapt o traducere pe scurt la linku asta
http://www.tutireceptek.hu/bajai-halaszle
daca stie cineva detalii
http://www.tutireceptek.hu/bajai-halaszle
daca stie cineva detalii
Bors de peste ( reteta din zona Baja )
Ingrediente:
cca. 3 kg de crap
3 cepe mari
100-120 grame deboia de ardei , sare dupa gust
Modul de preparare :
De preferinta sa fie crapi de 1,3-1,6 kg.
Dupa curatare se cresteaza carnea din cm. in cm. apoi se taie in felii de 5-6 cm . Se pune sare in asa fel ca sa intre bine si in crestaturi si lasam cca. 2-3 ore si astfel sarat cand se gatestev nu o sa fie nevoie de pus sare decat dupa gust .
In ceaun se pune ceapa taiata marunt , peste care se pune capul pestelui taiat in doua , coada si restul bucatilor , laptii ,icrele nu se sareaza si se pun mai tarziu in ciorba .
Se toarna cam 1,3 l de apa/kilogram
Cand incepe sa fiarba se pune cate o lingura plina de boia de ardei/kg si lasam sa fiarba 25 de min. la foc mare ( daca nu fierbe tare , boiaua se las pe fundul ceaunului si scade calitatea borsului )
Nu e voie sa amestecam cu nimica , din cand in cand invartim ceaunul .
icrele si laptii se adauga la 10 minute dupa ce incepe sa fiarba .
Atunci putem pune si 100 ml. de vin rosu sec care are rol sa tina carnea de peste in bucati fara sa se sfarme . Cel mai bine este sa se faca in natura , dar daca nu este posibilitate se poate face si in casa . Important e sa mentinem proportile ( Boia, peste etc. ) si sa nu depasim timpul de fierbere pentru a nu se face carneabucati . ( dupa preferinte se poate adauga si ardei iute ) Se strecoara zeama de pe carne si se serveste cu paste taiate marunt , fierte in apa cu sare si feliile de peste scoase din ceaun .
Ingrediente:
cca. 3 kg de crap
3 cepe mari
100-120 grame deboia de ardei , sare dupa gust
Modul de preparare :
De preferinta sa fie crapi de 1,3-1,6 kg.
Dupa curatare se cresteaza carnea din cm. in cm. apoi se taie in felii de 5-6 cm . Se pune sare in asa fel ca sa intre bine si in crestaturi si lasam cca. 2-3 ore si astfel sarat cand se gatestev nu o sa fie nevoie de pus sare decat dupa gust .
In ceaun se pune ceapa taiata marunt , peste care se pune capul pestelui taiat in doua , coada si restul bucatilor , laptii ,icrele nu se sareaza si se pun mai tarziu in ciorba .
Se toarna cam 1,3 l de apa/kilogram
Cand incepe sa fiarba se pune cate o lingura plina de boia de ardei/kg si lasam sa fiarba 25 de min. la foc mare ( daca nu fierbe tare , boiaua se las pe fundul ceaunului si scade calitatea borsului )
Nu e voie sa amestecam cu nimica , din cand in cand invartim ceaunul .
icrele si laptii se adauga la 10 minute dupa ce incepe sa fiarba .
Atunci putem pune si 100 ml. de vin rosu sec care are rol sa tina carnea de peste in bucati fara sa se sfarme . Cel mai bine este sa se faca in natura , dar daca nu este posibilitate se poate face si in casa . Important e sa mentinem proportile ( Boia, peste etc. ) si sa nu depasim timpul de fierbere pentru a nu se face carneabucati . ( dupa preferinte se poate adauga si ardei iute ) Se strecoara zeama de pe carne si se serveste cu paste taiate marunt , fierte in apa cu sare si feliile de peste scoase din ceaun .
-
- utilizator constant
Melinda recept oldala
Recept oldalam cÃme: http://recept.try.hu - Melinda receptes oldala 

-
- utilizator nou
Ciao!
Din intamplare am gasit forumul vostru,nu am avut timp inca sa citesc si asa nu pot sa dau parere.Din lb.maghiara pot sa traduc in lb.romana daca aveti nevoie anuntati:margareta51@freemail.hu
Mult succes va doresc incontinuare
Din intamplare am gasit forumul vostru,nu am avut timp inca sa citesc si asa nu pot sa dau parere.Din lb.maghiara pot sa traduc in lb.romana daca aveti nevoie anuntati:margareta51@freemail.hu
Mult succes va doresc incontinuare
am facut azi prima incercare cu borsuROCKI92002 scrie:puland scrie:multumesc foarte mult. incerc sa il fac sambata
Cum a iesit?!
e bun dar ca sa iasa foarte bun trebuie obligatoriu boia de calitate
pentru ca aia din magazin nu merge
laptii si icrele ajuta mult si nu am avut azi, e posibil sa le fi luat soacra-mea
ca i l-am dat ei sa il curete.
in concluzie intrebarea e:
de unde fac rost de boia adevarata?