Fulgere si trasnete....

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 13 Aug 2007, 12:19

cu cortul e clara treba acum : "A tent offers NO protection from lighting.".

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 13 Aug 2007, 12:24

Cam asta ar fi deci singura varianta corecta : "Your first and only truly safe choice is to get to a safe building or vehicle. ".
Merci johnnybravo pentru linck. :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Aug 2007, 15:34

Irod scrie:cu cortul e clara treba acum : "A tent offers NO protection from lighting.".
deci acuma sunt si mai speriat de cum eram anul trecut la lacul Capra cand m-a prins o furtuna ce n-am s-o uit in viata mea!!! :shock: daca imi aduc bine aminte, au dat imagini la protv atunci, dar de la balea, care e peste deal.
bine, oricum nu aveam unde sa ma adapostesc in alta parte in noaptea aia.
Doamneeee, bine c-am scapat!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 13 Aug 2007, 19:35

ca tot vorbim de fulgere ....de 3 zile nu mai am net si telefonie de la unu desta...... :(
Obiectiv: 8,1 kg !

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 13 Aug 2007, 21:05

Adi_ scrie:
Irod scrie:cu cortul e clara treba acum : "A tent offers NO protection from lighting.".
deci acuma sunt si mai speriat de cum eram anul trecut la lacul Capra cand m-a prins o furtuna ce n-am s-o uit in viata mea!!! :shock: daca imi aduc bine aminte, au dat imagini la protv atunci, dar de la balea, care e peste deal.
bine, oricum nu aveam unde sa ma adapostesc in alta parte in noaptea aia.
Doamneeee, bine c-am scapat!

Adi_ si eu impreuna cu camaradul meu de pescuit am avut parte de asa ceva intro nopte, inchipuie-ti al dracu eram si singurii de pe lac LOL! mai era si un lac asa intr-o vale si pe dealurile din jur complet arid nici macar un arbust.
Noi stateam in masina zgribuliti si nu aveam vizibilitate in jur nici la vreo 3-4 metri asa era de intuneric si turna de tare. In sfarsit cand venea cate un fulger vedeam imensitatea de apa si dealurile alea aride in jur si nici o tipenie de om , iti jur parca eram in Cretacic, Jurasic, etc..... cu mult inainte sa fie inventat omul.....

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 13 Aug 2007, 21:13

pina mai acum 5 zile a murit o cunostiinta din cauza unui fulger :cry: exact in fata cortului in delta.....cand e sa te duci...te duci....acum 2 ani un PRIETEN a murit tot din cauza unui fulger in timp ce pescuia(era cu barca) pe barajul de acumulare din rm. valcea zona nord.....nici pina in ziua de astazi nu a fost gasit :shock: :shock: acum nu mai au ce gasi...............
Pilly

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Aug 2007, 22:28

Irod scrie: Noi stateam in masina zgribuliti si nu aveam vizibilitate in jur nici la vreo 3-4 metri asa era de intuneric si turna de tare. In sfarsit cand venea cate un fulger vedeam imensitatea de apa si dealurile alea aride in jur si nici o tipenie de om , iti jur parca eram in Cretacic, Jurasic, etc..... cu mult inainte sa fie inventat omul.....
....bine ca nu a aparut in bezna "tzipenia de OM", ca asa ati fi luat-o a goana de nu va ajungeau fulgerele din urma! :lol: :lol: :lol: :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 13 Aug 2007, 22:49

In caz de furtuna cu fulgere scap de carboanca repede :D si inchid telefonul mobil!!!Am vazut o emisiune pe Discovery despre fulgere,ei spuneau ca in caz de esti prins in camp deschis de o furtuna cu fulgere si nu ai un loc unde sa te refugiezi cel mai bine e sa stai ghemuit cu fata pe genunchi si cu mainile unite langa picioare,cica asa ai sanse fff mari sa nu fii lovit de fulger!!!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Aug 2007, 08:23

Nu asta e pozitzia corecta, cand vad ca incepe sa o dea in aversa eu ma arunc pe burta cu fatza in noroi si tzin mainile si picioarele departate de corp, in felul asta cica esti ferit 100%...apropos era sa uit de celular care trebuie ingropat la cel putzin 10 metri departare de locul trantei.....daca avetzi insigne, nasturi sau fermuare de metal trebuie sa scapatzi de ele imediat cu un cutzit de vanatoare, pe care sa nu uitatzi sa-l aruncatzi cat mai departe daca se poate intr-un tufish des. :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 14 Aug 2007, 10:01

Te credem Adeline ca in felul asta procedezi cand esti prins de o furtuna :D :D :D ,stilul tau de a te feri de fulgere e unicat,probabil te crezi intr-un film comando :D :D :D ,dar ai uitat sa spui ca te dezbraci complet ca sa nu uiti vreun accesoriu de metal la tine si dupa aia o iei la fuga pe camp cu o lanseta de carbon in mana :D :D :D

Scrie răspuns