Frauda bancara de 5.000.000.000 EUR (5 miliarde euro)

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 25 Ian 2008, 13:49

danr scrie:eu ma indoiesc ca brd va declara profituri mai mici din cauza a ceea ce s-a intamplat in franta

Pai daca ai pierdut 5mld de euro pe derivate cum faci?
Nu le declari ?? :shock:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Ian 2008, 14:00

pai daca sunt gestiuni separate care-i legatura
daca o firma actionara la alta firma are pierderi, cu ce impacteaza firma la care este actionara ?
probabil cu strangerea surubului si presiuni pe profitabilitate :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 25 Ian 2008, 14:23

danr scrie: in schimb ganditi-va cum ar fi sa se intample traba asta peste vreo 10 ani cu fondurile noastre de pensii
oops am gresit, plasamente proaste, pierderi - ne scuzati
si oricum deja astia cu pensiile au dat-o in balaceala... asa ca puneti mana si castigati la lolo din 49!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 25 Ian 2008, 14:23

danr scrie:pai daca sunt gestiuni separate care-i legatura
daca o firma actionara la alta firma are pierderi, cu ce impacteaza firma la care este actionara ?
probabil cu strangerea surubului si presiuni pe profitabilitate :lol:
Pai da , sunt gestiuni separate.
OK
Cum nu declari pierderea a 5mld de euro??
asta era intrebarea.

acum vad ca o dai invers.
ca banii astia sunt decontati demult si unii se bucura deja bine mersi de ei.

Si impacteaza, ca SG acopera gaura cu o majorare de capital social . pe care o s-o cumpere sa zicem BRD.
care BRD face acest plasament chipurile unul profitabil pentru actionarii ei din care nu se stie ce profit va iesi.( a acoperi o pierdere nu e niciodata profitabila, mai ales cand banca a mai pierdut 2mld Eu pe piata din america )
Dar asta doar pentru ca SG are 58.32% din BRD.

Deci, o pierdere e o pierdere .Nu poate fi in castig cel care pierde niciodata. Simplu.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Ian 2008, 14:48

uite cum vad eu lucrurile
o companie e interesata de castiguri maximale
francezii, hrapareti din fire, oricum sug din brd cat pot si incearca sa reduca costurile si sa maximizeze profiturile la maxim
banii se scurg oricum in franta, indiferent ca e soare sau ploua
pierderea societe generale nu este pierderea directa a brd, iar francezii oricum sug din brd cat pot

probabil ca majorarea de capital de 5 miliare a societe generale va fi fi facuta prin preluarea partiala de catre o mare banca din afara
nu vad cum brd romani ar putea sa contribuie la treaba asta

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 25 Ian 2008, 15:00

societe general are 60% parca la brd la noi deci mai ramane loc :)
eu am inteles ca tipul practic a facut un **** un gen de vindem actiuni pe data de
anuntat de fapt mai demult
e adevarat ca afacut-o de data asta se pare fara niste acorduri
si ziua in care a venit obligatia de a vinde actiunile conf **** a fost cam total nepotrivita fiind obligat sa le vanda la un pret foart emic ceea ce a generat pierderea mentionata
in plus pierderea e mai mica spun ei decat profitul bancii de anul trecut , etc, etc dar no prob pt brd in romania
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 25 Ian 2008, 16:18

danr scrie:pai si care-i problema :)
Iti spun eu care-i problema - ca azi dimineata aveam bani la ei. Spun bani. In rest, nici o problema. :)

Iata ce am facut eu: m-am dus sa mi-i scot, si i-am pus la o banca linistita.
Am avut mari probleme, pentru ca sustineau scarbosii ca nu au atata suma in casierie, si ca ei nu au nici o vina ca eu nu am anuntat, sa-mi fac o programare. Ca, daca vreau, sa-mi fac programare pentru saptamana viitoare, si tot asa. Asta fiind politica stabilita de la centru pentru ziua de azi. Ei spera ca intoxicand in week-end si la inceputul saptamanii viitoare piata si presa cu anunturi linistitoare si articole & stiri "de bine" sa calmeze deponentii si investitorii, si sa-i faca sa se rasgandeasca. Si asa am semnale ca o multime de comentarii de scandal au fost oprite cu mana ferma la sursa.
Problema este ca astazi baietii au dat-o in bara, intrucat am inceput sa le povestesc care sunt plafoanele, potrivit normelor, de la care clientul are obligatia sa anunte o retragere. Asa ca i-am linistit, si, intr-un final, au gasit si bani.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 25 Ian 2008, 21:13

Eu inca am bani la ei. Peste plafonul de garantare. Si nu ma grabesc sa ii scot.

Parerea mea e ca e fix apa de ploaie pt BRD ce s-a intamplat dincolo. Doar imaginea e afectata.
Si inteleg de ce s-a incercat oprirea genului asta de informatii. O pshoza in masa poate sa te puna la pamant!

Iar treaba cu "depasirea plafonului" au facut-o in mod sistematic, si in perioade mai bune. Inclusiv la sume gen 200 milioane lei vechi. kknari!

Cu anunt prelabil, ies sume mari din ei! :D
near the beer

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 25 Ian 2008, 21:30

Care-i baiu'? La ce dobanzi si penalitati platim noi, amaratii de romani, nu cred ca va fi o problema pt. grup. In plus, toate aceste manevre sunt asigurate! Chiar daca ar functiona numai in Romanica, grupul ar fi bine mersi pe carca noastra! Noi suntem romani, noi suntem romani , noi suntem prostiti pe veci, pe veci! Rima e-n haznaua guvernului!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Ian 2008, 23:18

legat de BRD am si eu o intamplare nefericita;
- pe vremea dobanzilor alea uriase de 120% la depozite,aveam niste bani depusi la ei si am mers sa retrag o suma rezonabila sa platesc un transport de caramida (eram cu casa in constructie :wink: ).
stiti care a fost prima reactie a bancii??
- a-ti anuntat pe cineva ca vreti sa retrageti o suma asa de mare??
:shock: :shock: :shock: va inchipuiti ca am dat pe spate cand am auzit asta,cum draqului sa ma gandesc ca pt o banca de dimensiunilea alea ,suma ceruta de mine era "mare" ?? :?
am cerut sa vorbesc cu directorul bancii sau un adjunct ceva care avea putere de decizie,iar intr-un final a aparut un pamfulica care a binevoit sa imi puna magistrala intrebare :
- da ce faceti cu banii???
:shock: :shock: :shock:
va inchipuiti ca asta a umplut paharul si nu am plecat din banca respectiva pana nu am lichidat toate conturile.
doamne ce scandal am mai facut si a iesit atunci :lol:
de atunci,nu am mai calcat in vreo sucursala de banca a BRD iar pe multi amici de ai mei i-am auzit vaitandu-se de serviciile lor si de faptul ca sunt obtuzi si inflexibili.

chestia cu tunul asta de 5mld e praf in ochi dupa parerea mea.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns