ecologizarea Romaniei

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

ecologizarea Romaniei

Mesaj de darkseth » 16 Sep 2009, 17:43

Modelul Estonian nu a ramas fara ecou....Un grup de voluntari vor sa il aplice la noi...Din cate am inteles au inceput demersurile(am auzit la radio in masina)......si v-a dura cam 5-6 luni pana vor planifica totul si vor avea o adresa virtuala la www.ecologizarearomaniei.ro
Poate reusim sa aratam ca nu suntem din "Fanar" sau avem origini in "Indii"...... :wink:

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 16 Sep 2009, 19:21

chiar nu avem origini in fanar si nici in indii da sa nu uitam ca romanii din dacia erau din legiunea siriana
asa ca suntem mai nasol decat atat.
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 16 Sep 2009, 19:25

pentru orice roman ecologizarea este un non sens
unii aduna gunoiul si altii il fac la loc ca nu e bine sa fie curat.
cand voi vedea primul roman ca vinde masina sau ia credit de la banca sa plateasca amenda ca a facut gunoi in locuri nepermise sau a spalat masina aiurea atunci eu voi fi popa catolic si predicator penticostal in acelasi timp
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

8888
junior
junior

Mesaj de 8888 » 16 Sep 2009, 20:10

stefi oprea scrie:pentru orice roman ecologizarea este un non sens
unii aduna gunoiul si altii il fac la loc ca nu e bine sa fie curat.
cand voi vedea primul roman ca vinde masina sau ia credit de la banca sa plateasca amenda ca a facut gunoi in locuri nepermise sau a spalat masina aiurea atunci eu voi fi popa catolic si predicator penticostal in acelasi timp
din pacate, cam asta e adevarul pur.

stii vorba aia, you cannot teach an old dog new tricks. degeaba se chinuie ei dar atata timp cat o sa exista oameni care arunca mucul de tigara la 2 metri de cosul de gunoi....

le urez bafta,totusi

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 16 Sep 2009, 20:40

Cu cat voi putea, va voi ajuta.

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 16 Sep 2009, 20:45

Crezi ca la estonieni nu sunt inca oameni lipsiti de educatie (civilizatie)?Dar,au demonstrat ca se poate.....Schimbarea se face prin noi si nu prin legi......

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 17 Sep 2009, 07:27

mai e partea cealalta, vede taranul gunoi,:
"hai ca mai arunc si eu, ca oricum mai este, nu se vede puga sau sticla mea pe langa celelatle", pe cand daca er fi curat, nu ar fi pungi, pet-uri, etc, ar fi destule sanse sa apelese la bunul simt si sa zica:
" uite ce curat si frumos e, nici o punga nici un gunoi, sa arunc eu primul pet ? parca nu-mi vine, poate unuii au facut curat aici, mai bine il pun in rucsac ca nu ma incurca acolo si il arunc la primul tomberon...."
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 17 Sep 2009, 07:39

...oare nu ne-am simti noi mai bine daca incercam sa schimbam ceva?...oare nu putem dovedi ca nu am risipit cei 7 ani de "acasa"
..de ce trebuie sa ne raportam intotdeauna la ceilalti si sa ne comportam ca ei?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Sep 2009, 16:43

adrian25 scrie:mai e partea cealalta, vede taranul gunoi,:
"hai ca mai arunc si eu, ca oricum mai este, nu se vede puga sau sticla mea pe langa celelatle", pe cand daca er fi curat, nu ar fi pungi, pet-uri, etc, ar fi destule sanse sa apelese la bunul simt si sa zica:
" uite ce curat si frumos e, nici o punga nici un gunoi, sa arunc eu primul pet ? parca nu-mi vine, poate unuii au facut curat aici, mai bine il pun in rucsac ca nu ma incurca acolo si il arunc la primul tomberon...."
vrei sa iti arat eu contrariul??
vrei sa iti arat ca am incercat si degeaba??
darkseth scrie:...Schimbarea se face prin noi si nu prin legi......
hai sa fim seriosi.
daca inca mai crede cineva asa ceva,inseamna ca traieste intr-o lume iluzorie.
schimbarea nu se poate face decat prin lege si aplicarea ei la sange fara nici o concesie.
toti cei la care ne uitam cu jind acuma,vorbim de popoparele si tarile occidentale,dar nu numai,au in spate civilizatie care s-a facut prin forta si constrangere fizica la inceputuri (taieri de maini,biciuiri si schingiuri publice,chiar renumitele spanzuratori si taieri de capete),iar pe masura ce omul avansa s-a trecut la constrangeri de natura materiala si mai rar la pedepse fizice,dar sa nu uitam ca sunt amenzi care te fac sa nu mananci o luna intrega ca sa platesti,fiindca ai incalcat legile.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 17 Sep 2009, 17:32

Actiunea estonienilor a fost condusa de oameni priceputi in comunicare, publicitate si promovare, televiziuni, etc. A durat ceva timp pana s-a facut mobilizarea. Eu cred ca daca se mediatizeaza suficient si se face o campanie inteligenta, e posibil sa mobilizezi niste oameni. O campanie relativ scurta si facuta punctual, de catre un singur post de televiziune (Realitatea TV), tot a scos de cateva ori la rand cateva mii de voluntari la actiunea de impadurire a cate unei locatii. Deci ar merge. Trebuie doar dusa o campanie de proportii, dupa modelul estonian, care a fost absolut profesionista.
Apoi, daca se reuseste o mobilizare la nivelul procentual a celei din Estonia, sunt aproape sigur ca macar cei care au participat la ea, eventual si membrii familiilor lor, nu vor mai fi cetatenii de dinainte! Vor avea o alta optica despre modul de a te comporta in natura. E mare diferenta intre a nu face mizerie intr-un loc intretinut de autoritati sau intr-un loc pe care l-ai curatat cu mana ta. Respectul fata de mediu va atinge un alt palier si asta la un procent ridicat din populatie. Se urca abrupt o treapta pe scara civiliztiei...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns