ecologizarea Romaniei

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 17 Sep 2009, 17:49

Pregatirea actiunii la estonieni a durat cam vreo 5 luni......si la noi cam tot atat va dura ...sa speram ca vom avea organizatori foarte buni......si la fel de multi voluntari...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Sep 2009, 17:54

pai daca a inceput de pe acum planificarea si va dura aproximativ 5 luni inseamna ca ecologizarea se va face pe timp de iarna, caz in care din cauza frigului voluntarii vor fi mult mai putini ...

parca vad ca o sa se grabeasca ei sa faca mai rapid totul si o sa o dea destul de tare in bara ... chiar sunt curios de rezultate ...

oricum ... le tin pumnii si sper sa iasa o chestie cat mai buna prin care sa se si invete oamenii ce inseamna respectul pentru natura ... si data viitoare cand e sa arunce ceva pe jos sa se gandeasca de 2 ori ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 17 Sep 2009, 18:10

d4md3od scrie:...parca vad ca o sa se grabeasca ei sa faca mai rapid totul si o sa o dea destul de tare in bara ... chiar sunt curios de rezultate ...
:lol:
Stii, era pe vremuri o butada care zicea ca romanul e capabil sa faca intr-o saptamana ceea ce face neamtul in zece zile. Problema e ca romanul termina in trei...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Sep 2009, 18:49

5 luni.... cam putin prea devreme
In februarie multe locuri sunt inca acoperite cu zapada...si ecologizezi ce? Cauti sub zapada?
Malurile apelor vor fi greu accesibile, padurile la fel...
Nu mai bine se asteapta vara?

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 17 Sep 2009, 19:07

Cei care organizeaza spera ca in luna aprilie -mai se va desfasura actiunea.....ceea ce ar fi foarte bine....gunoiul e mult mai vizibil....Dupa cum spuneam ,in drum spre casa , la radioul din masina am auzit de aceasta dorinta de a aplica modelul estonian.M-a bucurat acest lucru,dupa ce vazusem link-ul aparut aici pe forum.
Adi,crede-ma nu e vorba de amenzi.....e vorba de educatie,de cei 7 ani de acasa(as discuta mai mult,dar nu e locul aici...poate cand ne vom vedea odata pe balta,daca o fi)......In anii 90 am fost in Germania.Primul lucru pe care l-am facut a fost sa arunc un rest de tigara pe jos.O batranica s-a aplecat si a cules mucul de jos,s-a uitat dezaprobator la mine si a plecat mai departe.Din acel moment ,timp de un an jumatate cat am stat acolo,nu am mai aruncat nici o tigara sau hartie pe jos.
Din pacate,acasa ,ma mai trezesc arucand tigara din masina pe strada,mai lasand uneori cateva resturi pe balta (dar nu intotdeauna....)...insa cred ca sunt recuperabil....

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 17 Sep 2009, 19:16

nu sunt un ecologist convins ,dar unpic de curatenie nu strica nimanui .sa nu cadem in patima vesticilor si de atata grija de mediu sa traim si din aer reciclat.oricum e greu sa dezobisnuiesti generatia petturilor de obiceiul aruncarii aiurea.nu uitati ca un lup batran nu mananca niciodata din palma arice ar fi de mancare.
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Sep 2009, 20:31

darkseth scrie:...........
Adi,crede-ma nu e vorba de amenzi.....e vorba de educatie,de cei 7 ani de acasa(as discuta mai mult,dar nu e locul aici...poate cand ne vom vedea odata pe balta,daca o fi)......In anii 90 am fost in Germania.Primul lucru pe care l-am facut a fost sa arunc un rest de tigara pe jos.O batranica s-a aplecat si a cules mucul de jos,s-a uitat dezaprobator la mine si a plecat mai departe.Din acel moment ,timp de un an jumatate cat am stat acolo,nu am mai aruncat nici o tigara sau hartie pe jos.
Din pacate,acasa ,ma mai trezesc arucand tigara din masina pe strada,mai lasand uneori cateva resturi pe balta (dar nu intotdeauna....)...insa cred ca sunt recuperabil....
ha,
educatia cui??
pai nu vorbim de acelasi lucru,eu ma refer in special la populatia rurala si riverana apelor.
asta m-a durut,de asta m-am lovit cel mai tare,cu asta m-am luptat,dar..............degeaba.
nu vorbesc aici de cauze,vorbim de mentalitati
culmea este ca acolo la sate si comune,am putea face cel mai usor curatenie,fiindca in general cetateanul din mediul rural are mai mult respect pt organele statului si mai multa frica de militian,primar,popa si padurar,dar...........cine sa faca asta??

p.s. unde se vor duce imensele cantitati de gunoi stranse??
multe din orasele Romaniei nu au gropi de gunoi,nu mai vorbim de cele ecologice si cu sortare ( un exemplu este chiar orasul meu,Rm.Valcea,municipiu si resedinta de judet,iar exemplele sunt garla)

olila7
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de olila7 » 22 Sep 2009, 22:03

Detalii despre actiunea acţiunea „Let,s Do It, Romania!“.

http://www.adevarul.ro/articole/ecologi ... tenie.html

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 28 Sep 2009, 12:55

eu cred ca la noi civilizatia se va putea face numai cu bita, conform modelului german....marea diferenta intre noi si ei (sau de ce la ei a reusit, la noi...) cine-i va controla pe cei ce tin bitele???????????
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 28 Sep 2009, 20:55

Sa speram ca se va introduce curand taxa pe PET, cum se lauda Nemirschi.
Uni zic ca in doua luni dupa aceea nu o sa mai gasim nici un PET, ca le strang fomistii sa ia banii de rambursare.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

Scrie răspuns