Bagati aici panseurile voastre!
Am niste nedumeriri despre viitorul pietei imobiliare precum si despre valoarea acestor bunuri tranzactionate liber pe o piata in deriva!
Nedumeririle se refera la valoarea bunurilor. Mai putin la pret!
Ca sa fiu mai putin ermetic zic ca pretul e dat de piata. Trebe insa sa existe si o valoare, pe care tre sa o justifici cumva. La 250 EUR/mp tre sa o justifici cumva mai bine!

Nu am frustrari, dar nici nu o sa ma inghesui sa cumpar la niste preturi pe care le consider absurde pt niste tarlale destinate pt pascut vaca. Simplu, pt ca nu vad justificare pt preturile astea.
Prin tot felul de legi s-au dat catre locuitorii de la sate diverse suprafete de pamant. 10, 15 sau 50 de hectare. Moca sau pt ca au avut in '45!
Nu prea imi vine la socoteala sa mi se prezite un teren din asta ca sansa vietii mele daca il cumpar la 100 EUR/mp, desi nu are gaze, electricitate, drum asfaltat, etc..... Si cu atat mai putin daca e un teren cumparat cu 4mp si vandut cu 100 EUR/mp, cu aceiasi ciulini pe el. Din punctul meu de vedere asta e un fel de specula.
Daca va uitati la ce se intampla in lume (in special in America), o sa observati ca s-a cam ales praful de preturile astea umflate.
Bancile au crescut putin dobanda, si nimeni nu s-a mai atins de ele!
De fapt, argumentul pt care ai cumpara azi un ... ceva cu 100/mp e ca maine ar putea fi 150/mp. Dar daca maine, poimaine si peste o luna, nu mai cumpara nimeni nici cu 100, o sa realizezi ca nu face nici 50.
Parerea mea e ca preturile se vor stratifica mai mult decat sunt acum. Adica terenurile prost amplasate (in cump, aiurea) or sa scada. Iar cele centrale, pe care poti construi P+30 or sa treaca de 3, 4 sau nu stiu cate mii de EUR/mp.