discutii libere despre piata imobiliara
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
...continuare...
Un procent covarsitor din constructiile deja existente sunt necorespunzatoare si nu pot satisface decat, cel mult si cu mare bunavointa nevoile de baza ale unei fiinte umane, reprezinta adevarate cocini cu sobolani, gandaci, igrasie, manele, miros de jeg si de pishat, instalatii vechi pietrificate, cu lifturi pline de flegme si de chistoace, cu casa scarii plina de injuraturi si fotbal pe pereti, cu afumatura de parjoale de la vecinul de dedesubt, cu pete de inundatii pe tavan, cu batai pt locul de parcare, cu haite de caini vagabonzi care urla sub geam, cu batai intre el (betiv si somer) ea (proasta si cu gura mare), cu restantieri la intretinere din cauza carora s-a taiat apa calda, cu administratori de bloc care fug cu banii fraierilor (li s-a intamplat chiar alor mei), ma opresc, pt ca, altfel, as putea scrie zeci de pagini.... Parnaia de la Rahova arata cu mult mai bine decat jumatate din blocurile din Bucuresti, sau oricare alt oras al patriei.
Iarasi, un mare procent din imobilele care ar trebui sa existe pe piata, in circuitul civil, sunt, de fapt, indisponibilizate, intrucat se afla in litigii interminabile, de 10 ani si mai bine, si, care, vor mai dura inca cel putin 10 ani sau mai bine. Asa ca, ele, in loc sa se vanda si sa se cumpere, stau doar in calea privirii. Cine stie, cunoaste...
Pe Calea Victoriei, cum urci, dinspre Splai in sus, o multime de imobile sunt in scandal si litigiu infiorator. Pana la Universitate, in orice punct ai sta si te-ai uita, ai vedea numai jale. Merg la deal si ma ingozesc, povesteam cuiva, in timp ce ne plimbam, despre toate nenorocirile imobiliare din raza vizuala, si am realizat ca, oriunde imi indreptam privirea, erau numai litigii de-alea pe viata si pe moarte, mostenite de-acum la urmatoarea generatie. Pana si Politia Capitalei e revendicata.
In plus, nu exista nici macar un articol de lege care sa incurajeze dezvoltarea imobiliara. Toate sunt facute ca s-o stopeze, s-o impiedice, si sa duca la cresterea exponentiala a preturilor.
Si tot asa...
Un procent covarsitor din constructiile deja existente sunt necorespunzatoare si nu pot satisface decat, cel mult si cu mare bunavointa nevoile de baza ale unei fiinte umane, reprezinta adevarate cocini cu sobolani, gandaci, igrasie, manele, miros de jeg si de pishat, instalatii vechi pietrificate, cu lifturi pline de flegme si de chistoace, cu casa scarii plina de injuraturi si fotbal pe pereti, cu afumatura de parjoale de la vecinul de dedesubt, cu pete de inundatii pe tavan, cu batai pt locul de parcare, cu haite de caini vagabonzi care urla sub geam, cu batai intre el (betiv si somer) ea (proasta si cu gura mare), cu restantieri la intretinere din cauza carora s-a taiat apa calda, cu administratori de bloc care fug cu banii fraierilor (li s-a intamplat chiar alor mei), ma opresc, pt ca, altfel, as putea scrie zeci de pagini.... Parnaia de la Rahova arata cu mult mai bine decat jumatate din blocurile din Bucuresti, sau oricare alt oras al patriei.
Iarasi, un mare procent din imobilele care ar trebui sa existe pe piata, in circuitul civil, sunt, de fapt, indisponibilizate, intrucat se afla in litigii interminabile, de 10 ani si mai bine, si, care, vor mai dura inca cel putin 10 ani sau mai bine. Asa ca, ele, in loc sa se vanda si sa se cumpere, stau doar in calea privirii. Cine stie, cunoaste...
Pe Calea Victoriei, cum urci, dinspre Splai in sus, o multime de imobile sunt in scandal si litigiu infiorator. Pana la Universitate, in orice punct ai sta si te-ai uita, ai vedea numai jale. Merg la deal si ma ingozesc, povesteam cuiva, in timp ce ne plimbam, despre toate nenorocirile imobiliare din raza vizuala, si am realizat ca, oriunde imi indreptam privirea, erau numai litigii de-alea pe viata si pe moarte, mostenite de-acum la urmatoarea generatie. Pana si Politia Capitalei e revendicata.
In plus, nu exista nici macar un articol de lege care sa incurajeze dezvoltarea imobiliara. Toate sunt facute ca s-o stopeze, s-o impiedice, si sa duca la cresterea exponentiala a preturilor.
Si tot asa...
- costica_fishing
- veteran
@sorin: pretul de constructie pentru un bloc cu finisaje superioare ar fi cam intre 500 si 600 EUR/mp. Probabil, pe fondu scumpirii energiei si fortei de munca o sa fie 600-700 mp. La asta se adauga pretul terenului (deloc de neglijat in Bucuresti), de unde ar rezulta cam 1000 EUR/mp costul final. Eu zic ca profiturile tind spre dublu.
near the beer
locuiesc la casa +curte in bucuresti, printr-un hazard al sortii, sau oricum meritul sotiei... dar tot va trebui sa cumparam un apartament sau casa pentru ca locuim si cu fratele sotiei...si ne gandim ca in 2 ani sa locuim separat.puland scrie:
strazile sunt pline de kk de caine descompusi de zapada, multi oameni ,multi caini mult kk, dupa ce ai "luat" cu 200000 este frate la gheto superstar cu mosii care latra la intretinere
am un prieten care are o agentie imobiliara, din ce m-am interesat preturi pentru apartament cu 2 camere in imbacsitul asta de bucuresti.... zona decenta sub 100.000 euro nu gasesc... de unde rezulta po situatie trista... am vorbit cu socrii mei( care chiar imi sunt ca niste parinti) poate ne vom muta pe langa ei in apropierea ploiestiului...
asta va insemna ca in loc de 70km pana la dunare , sa fac 140km dar nu voi regreta bucurestiul.
cat despre statul la bloc si posesorii de caini (neotraviti si stapani neamendati)

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
lasa ovidiule, nu-ti fa probleme, abia am si eu cu cine discuta pe drum spre dunare. pe langa ca ai nevasta ploiesteanca ca si mine, se pare ca vom fi si vecini. vad un singur lucru naspa in chestia asta, o sa trebuiasca sa-ti iei si lanseta de musca. am eu un virus si se ia... 
on topic, eu mi-am facut casa anul trecut, mai am de bagat bani in ea, dar inca nu am ajuns la costul unei garsoniere in bucuresti. costica are mare dreptate cand spune ca intermediarii castiga dublul valorii imobilelor pe care le vand.
aseara cica patriciu ar fi declara ca se asteapta un crash al pietei imobiliare, ceva gen scaderi de preturi cu 50%.

on topic, eu mi-am facut casa anul trecut, mai am de bagat bani in ea, dar inca nu am ajuns la costul unei garsoniere in bucuresti. costica are mare dreptate cand spune ca intermediarii castiga dublul valorii imobilelor pe care le vand.
aseara cica patriciu ar fi declara ca se asteapta un crash al pietei imobiliare, ceva gen scaderi de preturi cu 50%.
mai baieti am eu senzatia sau v-a picat greu traiu la bucuresti ?
pai cand s-a facut migrarea la bucuresti pentru facultate/job-uri atunci n-a mai fost rau ?
sau era mai bine la tara dar toata treaba a fost din plictiseala
lasand mistoul la o parte, cine e nascut in bucuresti si crescut intre blocuri rezista mai usor
pentru cine e crescut la curte intr-un oras mai mic, e mare stres
eu deocamdata nu m-as muta din bucale sub nici o forma, in schimb evadez de cate ori pot, respectiv cel putin fiecare week-end
pai cand s-a facut migrarea la bucuresti pentru facultate/job-uri atunci n-a mai fost rau ?
sau era mai bine la tara dar toata treaba a fost din plictiseala
lasand mistoul la o parte, cine e nascut in bucuresti si crescut intre blocuri rezista mai usor
pentru cine e crescut la curte intr-un oras mai mic, e mare stres
eu deocamdata nu m-as muta din bucale sub nici o forma, in schimb evadez de cate ori pot, respectiv cel putin fiecare week-end
costica_fishing scrie:@sorin: pretul de constructie pentru un bloc cu finisaje superioare ar fi cam intre 500 si 600 EUR/mp. Probabil, pe fondu scumpirii energiei si fortei de munca o sa fie 600-700 mp. La asta se adauga pretul terenului (deloc de neglijat in Bucuresti), de unde ar rezulta cam 1000 EUR/mp costul final. Eu zic ca profiturile tind spre dublu.
dezvoltatorii au bugetate pt 2008 cheltuilei de constructie in jur de 800 coco /mp din cauza scumpirilor
anu trecut se mai mergea cu 600
intr-adevar costul total va ajunge pe la 1000
dar si aici e o diferentiere
locatiile rezidentiale chiar noi dar aflate in margine de bucuresti nu se vor vinde cu mai mult de 1200-1500 e / mp
deja ei s-au orientat si fac ap mai mici pt a fi mai accesibile la pret si totodata sa le iasa profit mai mare / mp
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- costica_fishing
- veteran
@dan, lasa mah, ca tu evadezi si in timpul saptamanii, la Judecatoria Campina. Sa mor io, ai facut-o intentionat!
Dane, din 13 septembrie (int cu Sebastian) pana la Tribunal fac 40 de minute + inca 10 sa gasesc loc de parcare. Pe straduta Samuil Vulcan ai cedeaza inainte sa iesi in 13 Septembrie. 150 de m ii faci in 15 min. Am crescut in Bucuresti, dar asta nu visam eu!

Dane, din 13 septembrie (int cu Sebastian) pana la Tribunal fac 40 de minute + inca 10 sa gasesc loc de parcare. Pe straduta Samuil Vulcan ai cedeaza inainte sa iesi in 13 Septembrie. 150 de m ii faci in 15 min. Am crescut in Bucuresti, dar asta nu visam eu!
near the beer