Cum sa ne comportam sau cum sa nu ne comportam ..... !!!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

amon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amon » 29 Oct 2009, 17:28

Salut!
Apropos de bunul simt.Ma deuc si eu la un blincherit de pe mal la Poiana Marului.Perchez masina,montez sculele,dau de vro 2 ori si hop apare Gogu(perceptorul de taxa).Vine la mine,ii platesc taxa de 26 lei ca doar sunt constient si se duce la niste "stationari" sa la ia si lor taxa ca asa se cuvine.Astia,ajunsi de dimineata eu doar de pe la vro 13,fac mutre si nu platesc ca cica nu se merita,ca mai bine cumpara peste de banii astia,etc.Gogu le zice sa plece acasa at si ii lasa in pace dar dupa ce se indeparteaza de ei,acestia se fac ca se duc sa isi stranga unditele dar de fapt isi vad de treaba lor mai departe iar domnul "perceptor " se face ca nu vede.Eu am mai dat aprox o ora si nu am prins nimic iar ei cred ca au plecat seara si nu au plecat goi mai mult ca sigur.Eu am ramas de fraier cu banii luati si fara peste(egal acest aspect,oricum mi-am facut damblaua) iar ei baietii ok bine-merci.
Acum intrebarea pe care o am eu in minte este:daca de acum in colo mai vine Gogu dupa taxa si mai sunt situatii din acestea mai are rost sa fiu corect sau nu?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Oct 2009, 18:40

nu

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Oct 2009, 08:07

todi scrie:Dar chiar nu se mai poate frate, nici cu barca nu mai ai loc sa pescuiesti.

Ei stau cu saptamanile, cu lunile, cu mii de lansete, lasa mizerie, rup km de fir in balta, noaptea dau la agatat, urla, dau drumu la muzica, pun farurile pe balta, ocupa km de mal si mai au tupeul sa ne ia la injuraturi si sa faca tir cu plumbii pe noi.

Da'o ma in pizda ma'sii, nu pot frate in loc de 15 sa dea cu 5? CA ORICUM NU PRIND? Oricum le agata? Vin si insira 30 de lansete pe deversor, in agatatura agataturii si locul unde s'au inventat pietrele, din care mai scot tefere maxim 5...

N'am nimic cu baietii de pe forum din Arges sau hunedoara, dar cele mai ale dracu' specimene de'aici sunt... Cea mai mare mizerie, cele mai multe bete. N'ai pomenit...

Si cu asta inchei: anul trecut am numarat pe malul Dunarii, pe o lungime de 6-700 m, 87 de lansete apartinand unei shock-team de doi pescari din Hunedoara. Si in cei cativa metri dintre ele mai aparea cate un pripon...
e de groaza cu fazele astea, si chiar asa si cu 3 lansetae ar prinde mai bine decat cu 10, cand in sfarsit le trage un peste il incurca in miliardele de fire pe care tot ei le-au lasat.
eu am primit reprosuri ca am stricat salaii, care pana sa venim noi cu "gumele alea", mancau bucata de paltica si guvide, si acum papa doar cauciucuri :D

totusi ma amuz rau cand dau peste unul si-i agat o lanseta, fac asa 2 zvacnituri din varf sa-l vad cum se incordeaza deasupra lansetei... si odata f.u.t o teapa dar ca sa-l vad cu explodeaza in cea mai a dracu genoflewxiune din viata lui. :))
mentionez ca le agat firele cu totul neintentionat , dar se mai intampla. :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Oct 2009, 08:35

ovidiu scrie:[...]

totusi ma amuz rau cand dau peste unul si-i agat o lanseta, fac asa 2 zvacnituri din varf sa-l vad cum se incordeaza deasupra lansetei... si odata f.u.t o teapa dar ca sa-l vad cu explodeaza in cea mai a dracu genoflewxiune din viata lui. :))
mentionez ca le agat firele cu totul neintentionat , dar se mai intampla. :D
desigur, cu totii facem la fel, nu exista intentie... :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 30 Oct 2009, 08:42

sabia are doo taisuri si dupa cum se vede chiar si astia care chipurile au intentii bune sint rautaciosi din fire si deranjeaza pe alti... , deci sa nu va mai mirati ca antipatiile iau amploare

tre s-ai intelegem si s-ai respectam si pe alti chiar daca lor le place sa pescuiasca altfel de cit o facem noi iar primul care vine si ocupa locul are prioritate and that is it !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Oct 2009, 09:52

todi scrie:Dar chiar nu se mai poate frate, nici cu barca nu mai ai loc sa pescuiesti.

Ei stau cu saptamanile, cu lunile, cu mii de lansete, lasa mizerie, rup km de fir in balta, noaptea dau la agatat, urla, dau drumu la muzica, pun farurile pe balta, ocupa km de mal si mai au tupeul sa ne ia la injuraturi si sa faca tir cu plumbii pe noi.

Da'o ma in pizda ma'sii, nu pot frate in loc de 15 sa dea cu 5? CA ORICUM NU PRIND? Oricum le agata? Vin si insira 30 de lansete pe deversor, in agatatura agataturii si locul unde s'au inventat pietrele, din care mai scot tefere maxim 5...

N'am nimic cu baietii de pe forum din Arges sau hunedoara, dar cele mai ale dracu' specimene de'aici sunt... Cea mai mare mizerie, cele mai multe bete. N'ai pomenit...

Si cu asta inchei: anul trecut am numarat pe malul Dunarii, pe o lungime de 6-700 m, 87 de lansete apartinand unei shock-team de doi pescari din Hunedoara. Si in cei cativa metri dintre ele mai aparea cate un pripon...
Todi, spui ca v-au luat acei derbedei cu par alb la tinta cu plumbii. Ma gandesc ca poate se antrenau pt un concurs de casting la mare distanta si neavand tinte v-au luat pe voi pe post de tinte! :lol: Lasand gluma deoparte cred ca le-as fi rupt toate lansetele si ii si bateam chiar daca aveau par alb. Parul alb nu e un certificat de buna purtare si intelepciune. Uneori = senilitate accentuata, prostie. M-am certat si eu odata cu un pescar de pe malul celalalt si timp de o ora ne-am luat la tinta cu plumbii. A fost un fel de ruleta ruseasca din fericire fara victime. Recunosc ca am incercat sa ii nimeresc si masina dar nu am ajuns pana la ea, mi-au lipsit cam 3 metri...
Despre cei care pun un numar ff mare de lansete, peste 6 de pescar, dincolo de faptul ca sunt nesimtiti asta arata ca paznicii nu isi fac datoria. Legea zice clar cu cate ai voie..

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 30 Oct 2009, 10:19

io tot n-am inteles un lucru... adica cine a intrat peste cine ?

fara suparare dar io nu cre ca´i convine la nimeni care da la stationar pe locul lui ( ocupat de el primul ) unde probabil a dat si nada sa vina unu ca are el barca... si dupa ce se parcheaza in fata ta sa inceapa sa-ti scoata una dupa alta lansetele la care l-ai asteptat ore intregi...

zau acu ... cine deranjeaza pe cine ?

ai barca ? ai mobilitate de deplasare si locuri la dispozitie cite vrei tata... ce cauti peste altu ?

in cazul in care nu e loc vast si vrei musai sa dai linga om cel mai usor si simplu ar fi ca sa dai in acelasi stil ca el ca altfel va incurcati si nu va bucurati nici unu de pescuit

schimbul ala de plubi e prostesc ! pt un chitic unu dintre voi putea ajunge cu ambulanta acasa... , nu era mai simplu sa va ingaduiti unu pe altu si sa va intelegeti cu vorba buna ?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Oct 2009, 11:05

da, Dorule, place ca esti pacifist si promovezi buna intelegere intre angleri.
dar acolo la tine poate mai e bun simt, in romanica a disparut de mult, tre' sa-ti faci singur dreptate ...din pacate.
sau poate ar trebui sunat la jefu de post? :) sa vezi ce repede si bine rezolva el problema...
ultima patanie care-mi vine-n minte e cu nejte pustani de 13-14 ani dintr-un sat riveran care, din cauza ca le-am deranjat pripoanele pe prut, agitau un cutit urias in fata mea zicand ca-mi taie pneurile :D si ca imi dau interzis in localitatea cu pricina, ca-si cheama fratzii, ca... i-am zis sa ascunda repede jucaria ca i-o var direct in rect.
insa am sa ma gandesc de doo ori daca mai merg cu masina pe-acolo, sincer. :evil:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 30 Oct 2009, 12:03

Mariuse numa pacifist nu´s io... dar incerc sa fiu corect... si cam despre asta se discuta si aici...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Oct 2009, 12:55

kuintautti scrie:Mariuse numa pacifist nu´s io... dar incerc sa fiu corect... si cam despre asta se discuta si aici...
apropos de corectitudini.

Eu pe un baraj, demult demult de tot, foarte demult!

Ma plimb cu barca, nu tragea...
Stiam un drumulet scufundat la vreo 90m de mal, ma indrept intr-acolo si pe mal erau cativa baieti, cu vreo 15 lansete plantate la crap. Ma apropii de mal, dau ziua buna, ii intreb daca pot pescui pe acolo, ei aveau locul nadit balizat la vreo 75m de mal, cel putin 15m mai aproape de pozitia vizata de mine, si le spun ca vreau sa dau la salau.
Primesc ok-ul oamenii rugandu-ma sa ma ancorez mai in exterior urmand sa lansez inpre drumul ala.
Ma duc cam la 7-10m in larg de drumul scufundat care era paralel cu malul si incep sa prind salai, intr-un ritm nesimtit :oops: recunosc :D
Dupa vreo 10 salai, pe unul din baieti il apuca brusc memoria, ca el a nadit acolo si ca vrea sa lanseze cu "aia mai lunga"
ii zic sa lanseze :)) cu "aia lunga" sa cvad daca ii ieseau cei 100m, cam pe unde eram eu :D
se rupe ala in figuri si abia isi depaseste baliza cu vreo 5m.
eu ma umflam de ras in barca si continuam sa prind salai.
totusi la un moment dat baiatul cu "aia lunga" nu salta pickupul si fote un meteorit de plumb care imi depaseste barca cu vreo 10m.... atunci mi-am luat talpasita :)) si salaii de pe agrafe in binecuvantarile nevestei unuia si amantei celuilalt care iesse din cort (doar in slip si matoala)injurand ca toti dracii :))

totusi nush de ce s-au ofticat asa rau :roll: , pestii nu erau prea mari 1-3kilo dar numerosi :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns