Culmea Nesimtirii !!!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Culmea Nesimtirii !!!

Mesaj de Diver » 06 Ian 2010, 20:40

Tocmai vad pe TV ca dragul de Statul Roman ne percepe un comision de 2,5% in cazul in care facem plata taxelor pe net. Comisionul nu se percepe daca ne pierdem ore si ne imbrincim ca vitele la cozi!

Mai apare si un bou de director din ANAF care justifica corectitudinea masurii prin faptul ca cei care platesc pe net economisesc timp si nervi iar "time is money"-pe care bineinteles ii incaseaza statu'.

Ce civilitate, ce eficientizare a muncii, ce respect pentru contribuabil ???
Bugetarii trebuie sa-si poata roade osul, daca birocratia scade ei "la ce mai munceste"? Ca doar daca nu mai sint 10 casiere ci doar 5 cum sa mai doarma 4 sefuti si 2 sefi si un sefoi???
Da-l in mah'sa de contribuabil - sa sufere sau sa plateasca !!!

Poate cei 2,5% nu reprezinta pentru fiecare din noi mare scofala, periculoasa e mentalitatea guvernantilor ( fosti sau actuali, tot una-i)!

HUOOOO!

ovidiu
veteran
veteran

Re: Culmea Nesimtirii !!!

Mesaj de ovidiu » 06 Ian 2010, 20:58

Diver scrie:Tocmai vad pe TV ca dragul de Statul Roman ne percepe un comision de 2,5% in cazul in care facem plata taxelor pe net. Comisionul nu se percepe daca ne pierdem ore si ne imbrincim ca vitele la cozi!

Mai apare si un bou de director din ANAF care justifica corectitudinea masurii prin faptul ca cei care platesc pe net economisesc timp si nervi iar "time is money"-pe care bineinteles ii incaseaza statu'.

Ce civilitate, ce eficientizare a muncii, ce respect pentru contribuabil ???
Bugetarii trebuie sa-si poata roade osul, daca birocratia scade ei "la ce mai munceste"? Ca doar daca nu mai sint 10 casiere ci doar 5 cum sa mai doarma 4 sefuti si 2 sefi si un sefoi???
Da-l in mah'sa de contribuabil - sa sufere sau sa plateasca !!!

Poate cei 2,5% nu reprezinta pentru fiecare din noi mare scofala, periculoasa e mentalitatea guvernantilor ( fosti sau actuali, tot una-i)!

HUOOOO!
se duce dracului tara asta...
sa-i tuf de fomisti!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2010, 20:58

Ca de obicei :
"N-ai cu cine mai...niste tarani !"
A se citi dobitoci! :evil:
Cum ai zis?
Huuuoooo!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Ian 2010, 21:07

Asta chiar e o tampenie...
Bancile ofera reduceri de comisioane tocmai pentru ca e mai ieftin pentru ele sa proceseze plati facute on-line si vor sa incurajeze asta.
Astia is pe invers
E enooorm 2,5%
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2010, 21:18

am vazut si eu stirea. tot acolo au aratat o corespondenta din Bulgaria care zicea ca la ei, statul ofera o reducere de 5%(sper ca n-am inteles gresit, nu eram f. atent) pt. cei care platesc on-line, deci exact invers!
in continuare ramane valabila zicala "ca la noi la nimeni". zic si eu HUOOOO :evil:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Ian 2010, 21:23

Din ce stiu eu la instalarea unui POS , comisionul comerciantului catre banca , e de ...2,5 %
n-ar fi exclus ca, similar , de fapt acei 2,5 % de care vorbiti sa fie comision incasat de ....banca , si , sa huliti pe aia degeaba ....
evident cativa baieti smecheri de la stat au si ei niste recompense pt treaba asta.....

de ex , poate ati trecut cu vederea ca anu trecut s-a imprumutat statul roman de la banci pt plata salariilor cu vreo 500 de mil EUR
pe langa nocivitatea ideii in sine ce e scandalos e ca imprumutul a fost dat euribor + atentie 5,25 % !!!!!
marja asta nesimtita o dau bancile la clientii necunoscuti si riscanti ....
ori aici era vorba de garantie de stat.....
evident niste ...aia.....de la stat au avut de castigat de pe urma asta .....iar bancile in cauza si-au frecat mainile de fericire ca au imprumutat statul cu dobanzi de burchina faso.....
pagubitii ?
noi ....prostii , la care li se mai pune in carca vreun nou impozit imbecil sau o noo crestere la energi pt ca nu-i asa.....statul tre sa-si plateasca datoriile
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2010, 21:26

Sorin scrie:Din ce stiu eu la instalarea unui POS , comisionul comerciantului catre banca , e de ...2,5 %
n-ar fi exclus ca, similar , de fapt acei 2,5 % de care vorbiti sa fie comision incasat de ....banca , si , sa huliti pe aia degeaba ....
evident cativa baieti smecheri de la stat au si ei niste recompense pt treaba asta.....
am facut destule plati cu cardul la comercianti si in magazin si on-line si nu-mi aduc aminte sa fi platit vreun comision pt. asta... :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Ian 2010, 21:28

tu ca si client nu platesti
e comision incasat de banca comerciantului
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2010, 21:32

:evil:
Pai da...
Hai sa vedem la prima strigare:
- energia electrica
- carburanti
- taxe si impozite
- accizele(inclusiv la energie :P )
- la Aiud de azi s-a scumpit apa potabila !

Ps: gicacaloria nu se scumpeste ca noi nu mai avem incalzire centralizata de vreo 10 ani buni! :shock: :lol:

La strigarea doi...stiti voi ce urmeaza :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Ian 2010, 21:34

Sorin scrie:tu ca si client nu platesti
e comision incasat de banca comerciantului
si comerciantu' cum face ca eu sa nu resimt acel comision? sa faca si statu la fel. mama lui de stat jegos :evil:

Scrie răspuns