Culmea Nesimtirii !!!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Ian 2010, 21:38

Adi
comerciantu nu te poate taxa pe tine , ca n-ai cum sa-i spui unui client ca-l costa cu x mai mult ....ca n-ar mai cumpara nimeni
deci el suporta treaba asta din marja lui comerciala , si prefera sa o faca daca asa are mai multi clientin

banca e hoatza la capitolul asta

cand comerciantu e statu , e limpede ca nea cutare de la stat il doar-n poola de platitori , doar e taxa si e obligatoire ...ce daca mai pune un 2,5 %
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Ian 2010, 21:39

Sorin scrie:Din ce stiu eu la instalarea unui POS , comisionul comerciantului catre banca , e de ...2,5 %
e ceva mai mic, undeva sub 2%
dar aici e vorba de altceva, de plati on-line, banuiesc ca prin card.
Comisioanele percepute de banci pentru serviciul asta, acceptare de plati cu cardul on-line sau e-commerce e ceva mai mare, catre 4,5%.
Comisionul il plateste cel accepta platile, in general vanzatorii, in cazul asta statul, deci nu este sau nu ar trebui perceput (direct) celui care da banu, adica noua.
Probabil ca ceva de genul asta si-au instalat astia, nu stiu, ar fi util un link sa vedem si noi despre ce e vorba
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Ian 2010, 21:39

Adi_ scrie:
Sorin scrie:tu ca si client nu platesti
e comision incasat de banca comerciantului
si comerciantu' cum face ca eu sa nu resimt acel comision? sa faca si statu la fel. mama lui de stat jegos :evil:
Nu le da idei ca ne baga comisionul si la plata cu ,cardul!Pentru "nivelare" :evil:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Ian 2010, 21:42

Tavi
stiu ca sunt diferite cele doua , de aia am zis ....similar , ca si mecanism
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 06 Ian 2010, 21:55

Tavi scrie:dar aici e vorba de altceva, de plati on-line, banuiesc ca prin card.
E plata banala on-line, din contul tau in contul statului, fara nici un card!

Majoritatea bancilor iti reduc cu cel putin 50% comisionul de plata pentru plati interne online catre o alta persoana fizica sau juridica sau catre trezorerie.

Ma calca pe nervi desconsiderarea totala a contribuabilului, asta e buba!
Fir intins si happy bubbles !

Diver

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 07 Ian 2010, 00:17

si uite asa mai face statu rost de niste bani la buget.....azi maine ne pun astia taxa pe aerul respirat

Adelin
Moderator
Moderator

Re: Culmea Nesimtirii !!!

Mesaj de Adelin » 07 Ian 2010, 01:03

Diver scrie:Tocmai vad pe TV ca dragul de Statul Roman ne percepe un comision de 2,5% in cazul in care facem plata taxelor pe net. Comisionul nu se percepe daca ne pierdem ore si ne imbrincim ca vitele la cozi!

Mai apare si un bou de director din ANAF care justifica corectitudinea masurii prin faptul ca cei care platesc pe net economisesc timp si nervi iar "time is money"-pe care bineinteles ii incaseaza statu'.

Ce civilitate, ce eficientizare a muncii, ce respect pentru contribuabil ???
Bugetarii trebuie sa-si poata roade osul, daca birocratia scade ei "la ce mai munceste"? Ca doar daca nu mai sint 10 casiere ci doar 5 cum sa mai doarma 4 sefuti si 2 sefi si un sefoi???
Da-l in mah'sa de contribuabil - sa sufere sau sa plateasca !!!

Poate cei 2,5% nu reprezinta pentru fiecare din noi mare scofala, periculoasa e mentalitatea guvernantilor ( fosti sau actuali, tot una-i)!

HUOOOO!

Obisnuitzi-va de acum cu aberatiile legate de darile catre stat, pt ca multe or mai urma!...poate vede pana la urma si romanul de rand ca 5 minute de negandire il poate frige la buzunar !...si cand te gandesti ca nu am trecut nici macar de prima jumatate a lunii ianuarie... :cry:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 07 Ian 2010, 07:56

....frumos...platile on-line a impozitelor catre stat are o vechime de cel putin 2 ani (si era o alta guvernare) si deabia acum au aparur datele referitor la comisionul perceput... :D .
Daca era un pic de atentie doar o mica parte din comisionul perceput este retinut de catre "stat" restul fiind al firmei care inlesneste tranzactia.Daca vrem sa fim echidistanti ar fi bine sa aflam a cui este firma,cum s-a facut licitatia.......Pe mine unu nu m-ar deranja daca acel comision il v-a lua statul in totalitate si il va folosi corect in dezvoltarea unui sistem de taxe si impozite rezonabil .....ma deranjeaza smecheria celor care jecmanesc contribuabilul si isi umfla buzunarele pe spatele contribuabilului onest prin intermediul "statului"(BAIETII DESTEPTI)...

Armand
veteran
veteran

Re: Culmea Nesimtirii !!!

Mesaj de Armand » 07 Ian 2010, 09:33

Diver scrie:Tocmai vad pe TV ca dragul de Statul Roman ne percepe un comision de 2,5% in cazul in care facem plata taxelor pe net. Comisionul nu se percepe daca ne pierdem ore si ne imbrincim ca vitele la cozi!

Poate cei 2,5% nu reprezinta pentru fiecare din noi mare scofala, periculoasa e mentalitatea guvernantilor ( fosti sau actuali, tot una-i)!

HUOOOO!
Guys, s-a gandit cineva vreodata sa gandeasca relatia cetateanului cu statul DPDV comercial!?

Eu unul gandesc asa:
Mie statul imi ia niste bani(foarte multi) in schimbul carora ar trebui sa imi dea niste servicii ca:
1)Cetatenie- sa ma kk pe ea ca mai mult ma incurca
2)Servicii medicale- ca inexistente
3)Infrastructura- Cine vrea sa o comenteze pe asta?!
4)Protectie- In baza Politiei si a Justitiei romane...e mai bine sa ai un par la indemana...
5)...
6)...
7)etc.

In conditiile astea, nu am fi indreptatiti sa dam in judecata statul Roman ca nu si-a indeplinit indatoririle?!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Ian 2010, 12:54

Sa stii ca si eu mi-am pus problema in felul acesta,dar mi-a fost frica ,am crezut ca sint singurul... :lol: Deosebit de sugestive imaginile cu turma de bivoli si gasca de lei,prezentata aseara la realitatea tv.....sa urmeze ceva..??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns