Consumul de vin rosu poate preveni aparitia cancerului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 877
- Membru din: 14 Oct 2004, 19:15
Antioxidanti au efect daca bagi continuu , dispar imediat ce nu bagi , ce faci , bei in fiecare zi
Efectu alcoolului ii prea nociv ca sa merite antioxidantii care ii contine , in cazu in care chiar se consuma pentru antioxidanti ,si chiar ma intreb ce antioxidanti poate sa contina un vin peste un an doi !
Vitaminele-antioxidantii , urmate de minerale is primele care dispar din alimente , sa conservi asa ceva ii o utopie datorita chimiei insa unii mai cred in Alba ca Zapada
Nu dispar din radacina , insa un mar proaspat face cat 3 compot

Efectu alcoolului ii prea nociv ca sa merite antioxidantii care ii contine , in cazu in care chiar se consuma pentru antioxidanti ,si chiar ma intreb ce antioxidanti poate sa contina un vin peste un an doi !
Vitaminele-antioxidantii , urmate de minerale is primele care dispar din alimente , sa conservi asa ceva ii o utopie datorita chimiei insa unii mai cred in Alba ca Zapada

Nu dispar din radacina , insa un mar proaspat face cat 3 compot

"Vinul contine antioxidanti, in special resveratrolul - care este gasit in samburii si pielita strugurilor. Importanta antioxidantilor este recunoscuta de mult - ei lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase impotriva atacului acestora.
Concentratia mare de resveratrol din vinul rosu se datoreaza procesului de fermentatie - in care contactul prelungit dintre zeama de struguri, pielita si samburi face ca in final produsul finit sa contina un nivel ridicat de antioxidanti. In principiu, aceasta este si explicatia asa-numitului "Paradox Frantuzesc". S-a observat ca vinul din podgoriile franceze are un nivel foarte ridicat de antioxidanti, ceea ce ii ajuta pe localnici sa fie mai sanatosi decat altii.
In regiunile din Franta in care se consuma alimente bogate in grasimi, de exemplu, rata de incidenta a atacurilor de cord este mult mai scazuta decat in alte zone ale globului - desi dieta este asemanatoare. Motivul? Francezii alatura mereu unei mese bogate un pahar de vin rosu. Si vinul alb contine anumite cantitati de resveratrol, dar in cazul sau pielita si samburii sunt indepartate mult mai devreme in procesul de productie, decat se intampla in cazul vinului rosu. Astfel, nivelurile de antioxidanti sunt mult mai scazute.
Studiile de laborator au scos in evidenta faptul ca resveratrolul are si proprietati anti-cancerigene. Actiunea sa a fost observata in urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sange in jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspandirea celulelor bolnave in alte zone (metastaza).
Evident, se asteapta studii aprofundate in aceasta directie, dar rezultatele initiale arata foarte promitator.
Resveratrolul are un rol important si in subtierea sangelui. El actioneaza prompt, impiedicand trombocitele (celulele implicate in formarea cheagurilor de sange) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, resveratrolul poate impiedica aparitia infarctului.
Resveratrolul este un fitoestrogen. Exista anumite plante similare estrogenului si care pot juca rolul acestuia in organism, avand efecte asemanatoare. S-a sugerat astfel ca vinul rosu poate combate unele probleme cauzate de lipsa estrogenului, ca osteoporoza sau menopauza prematura. Totusi, aceste supozitii nu au fost inca dovedite. Pentru cei carora nu le place vinul rosu, vestea buna este ca resveratroul se mai gaseste si in alune, afine si macese."
Baut cu masura, 1-2 cani pe zi este medicament, dupa cum este consemnat si in Biblie.
Concentratia mare de resveratrol din vinul rosu se datoreaza procesului de fermentatie - in care contactul prelungit dintre zeama de struguri, pielita si samburi face ca in final produsul finit sa contina un nivel ridicat de antioxidanti. In principiu, aceasta este si explicatia asa-numitului "Paradox Frantuzesc". S-a observat ca vinul din podgoriile franceze are un nivel foarte ridicat de antioxidanti, ceea ce ii ajuta pe localnici sa fie mai sanatosi decat altii.
In regiunile din Franta in care se consuma alimente bogate in grasimi, de exemplu, rata de incidenta a atacurilor de cord este mult mai scazuta decat in alte zone ale globului - desi dieta este asemanatoare. Motivul? Francezii alatura mereu unei mese bogate un pahar de vin rosu. Si vinul alb contine anumite cantitati de resveratrol, dar in cazul sau pielita si samburii sunt indepartate mult mai devreme in procesul de productie, decat se intampla in cazul vinului rosu. Astfel, nivelurile de antioxidanti sunt mult mai scazute.
Studiile de laborator au scos in evidenta faptul ca resveratrolul are si proprietati anti-cancerigene. Actiunea sa a fost observata in urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sange in jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspandirea celulelor bolnave in alte zone (metastaza).
Evident, se asteapta studii aprofundate in aceasta directie, dar rezultatele initiale arata foarte promitator.
Resveratrolul are un rol important si in subtierea sangelui. El actioneaza prompt, impiedicand trombocitele (celulele implicate in formarea cheagurilor de sange) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, resveratrolul poate impiedica aparitia infarctului.
Resveratrolul este un fitoestrogen. Exista anumite plante similare estrogenului si care pot juca rolul acestuia in organism, avand efecte asemanatoare. S-a sugerat astfel ca vinul rosu poate combate unele probleme cauzate de lipsa estrogenului, ca osteoporoza sau menopauza prematura. Totusi, aceste supozitii nu au fost inca dovedite. Pentru cei carora nu le place vinul rosu, vestea buna este ca resveratroul se mai gaseste si in alune, afine si macese."
Baut cu masura, 1-2 cani pe zi este medicament, dupa cum este consemnat si in Biblie.
- PescarNebun
- senior
- Mesaje: 438
- Membru din: 05 Mai 2009, 09:25
- Localitate: Craiova/Moreni
- Contact:
Dsignxxx scrie:Pai avand in vedere ca e "cafenea" si se discuta orice subiect, si cum pescuitul e ceva foarte trist, aveam nevoie de subiecte "vesele".
Urmatoarea descoperire incendiara e la OTV...
Sau, daca tot vreti un subiect incendiar, cica "masajul prostatei" e un lucru ce poate preveni aparitia disfunctiilor prostatei.


Dan70 , ai gasit si tu inca o reclama pe net sau chiar studiezi in amanunt faza
Vizita si tu un cardiolog si o sa-ti zica ala ce-i cu alea 1-2 pahare zilnice de vin rosu
Tensiunea ii principala cauza a bolilor de inima , si alcoolu ii un bun aliat , ii un proces cam ireversibil , odata ce o trecut suficient timp cu tensiunea ridicata incat sa produca scleroza ii prea tarziu , nu-ti ramane decat sa speri in viata de dupa moarte

Vizita si tu un cardiolog si o sa-ti zica ala ce-i cu alea 1-2 pahare zilnice de vin rosu

Tensiunea ii principala cauza a bolilor de inima , si alcoolu ii un bun aliat , ii un proces cam ireversibil , odata ce o trecut suficient timp cu tensiunea ridicata incat sa produca scleroza ii prea tarziu , nu-ti ramane decat sa speri in viata de dupa moarte
