Citeste

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ranga
veteran
veteran

Citeste

Mesaj de ranga » 14 Oct 2012, 22:35

De curand, 2 mari firme au intrat pe piata din Romania si cultiva plante modificate genetic in special porumb, una din ele este Monsanto,firma care prin alte state a fost pur si simplu alungata din simplul motiv ca dorea servirea mortii in farfuriile cu mancare,am vizitat site-ul lor si inca de la inceput se vorbeste despre suprapopulare pt anii 2050 si ce buni sunt ei pt noi .... candva granarul Europei.

Vreau doar sa va atrag atentia ca singurele tari cobai suntem noi si Bulgaria, conteaza sa stii ce mananci si bei, va mai recomand sa ascultati melodiile baietilor de la HAARP CORD ,candva inchisi pt trafic de droguri vorbesc despre niste lucruri care par de domeniul SF pt unii,semn ca si ei incearca sa traga niste semnale de alarma ,trebuie sa vrei sa vezi ca astia nu vor decat reducerea populatiei cu ajutorul mancarii....asadar domnilor planul este in desfasurare ,aveti grija cu ce fainoase si racoritoare va hraniti copii si familiile.

http://ide4ortodox.b...to-si-bill.html

http://www.monsanto....ila/default.asp

http://www.agro-busi...nia/2010/09/15/

RYOBI
veteran
veteran

Re: Citeste

Mesaj de RYOBI » 14 Oct 2012, 23:50

nu merge nici un link da-ne niste date concrecte si care sunt produsele de care sa ne ferim
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Oct 2012, 08:36

http://ide4ortodox.blogspot.ro/2010/12/ ... -bill.html

http://www.monsanto.ro/responsabilitate ... efault.asp

http://www.agro-business.ro/gigantul-mo ... 010/09/15/

Sper sa mearga.

Nu stiu care sunt produsele de care sa va feriti. Imi imaginez ca firmele mari si foarte mari au recurs la plante modificate genetic. Si nu asta ar fi problema principala, ci noile ierbicide inventate pentru astfel de culturi.
Daca e sa ne uitam pe o statistica a mortalitatii globale, vedem ca in ultimii 10-15 ani cancerul a devenit principalul motiv. :idea:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Oct 2012, 08:38

A se observa si media de viata a unui om, cum a scazut in ultimii ani.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 17 Oct 2012, 00:33

intr-un fel sau altul trebuie sa ne imputinam.......asta se poate face easyway or hardway...adica prin boli sau prin razboi, asta e o realitate de multi ani
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Oct 2012, 09:34

au si gasit locul potrivit pentru a isi experimenta in continuare porcariile ... intr-o tara unde nevoia de bani e mai mare decat dorinta de sanatate :|
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Oct 2012, 16:52

Anem, la noi e teren mult. Poate ati vazut prin tara culturi cu pancarde pe care scrie mare: EXPERIMENT. Oare de ce?
Intr-un hectar de porumb de exemplu, jumatate este inconjurat de pancarde. Acum doi ani eram in febra terenurilor prin toata tara. Unde erau spaniolii infiltrati, porumbul era cat sticla de Cola. Bineinteles vesnicele pancarde...
Nu mai zic de vegetatia dintre randuri..aproape inexistenta. Asta nu inseamna decat ierbicid. Si asta din urma tot la experimente se incadreaza. Tara noastra e un soi de cobai pentru altii.

Uitati-va si voi ce avem pe piata. Rosiile de exemplu.
Mari cat China, rosii si frumoase dar gustul e de cauciuc. Din greseala am vazut cum se cultiva. Radacina plantei sta intr-un burete imbibat cu apa. Dimineata si seara se toarna un fel de ingrasamant, de culoare rosu-visiniu. In afara de otravurile deja obisnuite, sunt indopate cu un fel de conservant. Faceti un experiment : puneti o rosie din gradina si una cumparata, pe o farfurie si tineti-o o saptamana in frigider. Aia din gradina se va inmuia, se va strica, pe cand aia cumparata o sa arate la fel ca-n prima zi.
Si cu astea ne hranim de ani buni, nu de acum.

Exemplele pot continua la nesfarsit. Si cel mai important, paine cea de toate zilele. Feriti-va de paine ambalata,pufoasa si feliata care are termen mare de valabilitate. Contine faina 50%.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Oct 2012, 16:56

De ceva vreme imi fac painea singur. Daca nu am faina de la tara, cumpar din magazinele BIO. Faina de grau se poate amesteca cu faina de secara, ovaz, tarate, etc. Pe langa faptul ca iese mult mai buna, chiar simti ca mananci paine, cum era odata cand se vindea la kg. Stii ca nu bagi decat faina, apa , sare si drojdie. :wink:

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 17 Oct 2012, 18:37

ranga este asa dar ..pancardele sunt hibrizi exp adik prod,timpurietate,etc orice cultura fie de grau ,floare etc daca nu este erbicidata nu vei face prea mare lucru sa zic asa iar daca cultivi 1000 h in al doilea an este pa.... dar cu legumele iti dau dreptate eu pana anul acesta am cultivat peste 5000 de fire de mirate ce rosii etc...si am facut tot felul de teste sunt hibrizi de ex de tomate care produc la 12-14 kg dar gust 0 ,am avut si soiuri rom dar daca nu se vindeau in ziua culesului eram fericirea femeile pe strada caci scoteam 100kg la poarta si dispareau dar am incercat bio fara complex ,etc si ieseam mai tarziu si vindeam pe 1 leu si cam 2kg pe planta deci eram la fel in pom ......oricum cam 90%din produsele din piete sunt full de azot.complexe,eter si altele deci cultivati acasa daca se poate si ajut cu sfaturi :respekt:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Oct 2012, 18:53

Da, exista si hibrizii care sunt marcati corespunzator fiecare in parte dar deja exista foarte multe modificate, care necesita un anumit soi de ierbicid. Asta e nenorocirea maxima. Noi mancam cu ce se hraneste planta repectiva. :idea: Ingrasamintele sunt nocive, pentru ca la cantitati industriale n-o sa vezi balegar...ci diferite substante care numai sanatate ne dau. :wallbash:
Am vazut un reportaj la nemti si aratau cum ingrasa solul. Erau masini speciale care imprastiau gunoi de grajd si paie tocate. Ma rog, nu ne putem compara cu ei pentru ca nu avem cum sau nu se vrea. Este mai ieftin sinteticul.

Am impresia ca stii si tu destul de bine despre legumicultura. De 3 ani am solare unde pun cam tot ce am nevoie. Primavara spanac, salata, ceapa, ridichi si usturoi si pe urma rosii, ardei, vinete, morcov, etc. In iarna asta am zis ca incerc si cu flori, cica e rentabil.
La mine se foloseste doar gunoi de grajd si apa. E adevarat ca nu scot 12kg pe fir dar macar stiu ca mananc doar rosie. :D
Unii apreciaza chestia asta si prefera ceva bun la 2lei decat ceva prost la 1 leu. Nu multi dar sunt.
In viitorul apropiat ma gandesc serios sa fac ceva din asta. Putere de munca sa fie si sanatate, ca restul le dovedim noi..

Scrie răspuns