Citate pentru suflet
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Intelepciunea ?se gaseste in Pilde - Biblie, dar Cioran a spus si el ceva:
" Suferinta oteleste, ne invata, ne indeamna spre cunoasterea adevaratei vieti. Arta de a suferi, duce la adevarata arta de a trai, de a fi intelept"
"Intelepciunea este acea imbinare a tot ce simtim, voim si gandim, care ne face sa biruim suferinta si sa castigam mangaierea pastrand totusi un suflet cat mai luminos in intelegere si cat mai generos in fapta"
"Cine a inteles suferinta si a incheiat armistitiu cu ea, este gata a se impartasi cu taina cea mai mare, dar cea mai simpla a vietii: iubirea"
" Suferinta oteleste, ne invata, ne indeamna spre cunoasterea adevaratei vieti. Arta de a suferi, duce la adevarata arta de a trai, de a fi intelept"
"Intelepciunea este acea imbinare a tot ce simtim, voim si gandim, care ne face sa biruim suferinta si sa castigam mangaierea pastrand totusi un suflet cat mai luminos in intelegere si cat mai generos in fapta"
"Cine a inteles suferinta si a incheiat armistitiu cu ea, este gata a se impartasi cu taina cea mai mare, dar cea mai simpla a vietii: iubirea"
"Daca vrei sa cunosti cu adevarat un OM, nu-l judeca numai dupa ce a facut, ci si dupa ce ar fi vrut sa faca" Th. Hardy
Acum poate multi ar interpreta fiecare in felul lui ce a scris Hardy - caci e in natura noastra aceasta, si poate ne-ar veni sa spunem fiecare cate ceva. Eu zic sa luam ceea ce a vrut el sa gandeasca - pozitiv, fara sa interpretam sau sa-l judecam.
Acum poate multi ar interpreta fiecare in felul lui ce a scris Hardy - caci e in natura noastra aceasta, si poate ne-ar veni sa spunem fiecare cate ceva. Eu zic sa luam ceea ce a vrut el sa gandeasca - pozitiv, fara sa interpretam sau sa-l judecam.
- Dumnezeu este subtil, dar nu rau intentionat.
- Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul.
- Este mai dificil sa distrugi o parere gresita decat un atom.
- Imaginatia este mai importanta decat eruditia.
- Doar viata ce-o traim pentru altii este o viata ce merita sa fie traita.
- Grija pentru om si destinul lui trebuie sa constituie interesul principal.
- Valoarea unui om rezida in ceea ce da el si nu in ceea ce este el capabil sa primeasca.
- Nu stiu cu ce fel de arme va fi luptat cel de-al treilea razboi mondial, dar cu siguranta cel de-al patrulea va fi luptat cu bete si pietre.
- Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul.
- Este mai dificil sa distrugi o parere gresita decat un atom.
- Imaginatia este mai importanta decat eruditia.
- Doar viata ce-o traim pentru altii este o viata ce merita sa fie traita.
- Grija pentru om si destinul lui trebuie sa constituie interesul principal.
- Valoarea unui om rezida in ceea ce da el si nu in ceea ce este el capabil sa primeasca.
- Nu stiu cu ce fel de arme va fi luptat cel de-al treilea razboi mondial, dar cu siguranta cel de-al patrulea va fi luptat cu bete si pietre.