Cine se baga si cine nu?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Dec 2010, 12:48

N-am niciun feeling despre colegul cu mulineta Cabela's si topicul asta nu-i e dedicat lui, vorbim aici la general. Si nu cred ca i-am facut "mizerii", am avut 3 reply-uri acolo primul cu oferta nesimtit de mica - daca e vorba de tiganeala stiu si din astea- nici n-am zis ca e "samsar" si nici nu zic pentru ca n-am de unde sti. In fine, nu cred ca poate nimeni trai din "afaceri" din astea, e doar o problema de atitudine a noastra a tuturor. Ar trebui sa existe transparenta, sa se poata discuta liber despre preturi fie ele prea mari sau prea mici.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 02 Dec 2010, 12:54

Nu o sa-mi spui acum ca nu te-ai aprins de la mulineta aia si de la reactia lui Tudor ! :)

Si cred ca transparenta a fost, la cata lume i-a explicat, in toate felurile, cat costa mulineta aia!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Dec 2010, 13:02

Cu mana pe inima iti zic ca nu m-am aprins in mod deosebit. Mi s-a parut deplasata reactia lui Tudor si i-am spus ceva de suflet pentru ca mi se pare josnic abuzul de autoritate. Inteleg in schimb ca topicul o luase razna si curatarea lui era necesara.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Re: Cine se baga si cine nu?

Mesaj de ANDREI RIGA » 02 Dec 2010, 13:23

Te cred, te cred... :P
Dar daca avansati cu discutia, nu uita si de asta:
ANDREI RIGA scrie:Si de ce sa te legi doar de vanzatori ? De ce sa nu ne legam de cei care fac oferte nesimtite la produse care deja sunt scoase la vanzare la jumatate din pret.
daca sunteti de acord ca si cumparatorul sa avanseze niste preturi de cacao, toata teoria cu vanzarea la preturi mari este apa de ploaie !

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Dec 2010, 13:27

Cred ca de orice oferta se poate discuta, atat de vanzare cat si de cumparare. Mi-ai amintit cu ocazia asta de ceva interesant. :lol:

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 06 Dec 2010, 13:07

Am o banuiala,sunt noi membri posteaza primul mesaj pe forum in sectiunea vanzare-cumparare!Eu cred ca,de fapt,acesti noi membri,sunt de fapt mai vechi utilizatori ai forumului ce si-au facut alt cont pentru a vinde cate ceva,deci clone!!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 06 Dec 2010, 13:28

Dar este si problema potentialului cumparator, care face orice sa denigreze un pret chiar rezonabil pus de vanzator.De exemplu,eu am de vanzare un blank Gloomis,cumparat acum vreo 1-2 ani de pe AnglersWorkshop, cu pret de 145 $,pret cu care vreau sa-l si vand.Ma suna cineva,care ma intreaba daca nu las la pret,pe motiv ca el ar vrea doar ca simbol,la el in panoplie,un bat Gloomis,ca oricum firma nu mai este ce a fost,ca sunt la ora actuala tot felul de firme care fac bete mai bune si mai ieftine si tot felul de motive de genul acesta(targuiala ieftina).Adica ,practic ,vroia un pret simbolic pt. ca el ar fi un baiat cu nostalgii Gloomis,vorba aia,zicea asa ,la sentiment.Blankul este nou,normal,nefolosit, si sta de cand l-am luat pe dulap,intr-un tub.I-am spus ca nu pot sa las la pret deoarece asta e pretul de catalog,si consider ca e pretul corect.Ce ziceti de aceste opinii divergente vanzator-cumparator? :lol:

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 06 Dec 2010, 14:14

Opinia mea este ca daca vreau sa cer pe Gloomis 300$ cer 300.
Nu trebuie sa dau explicatii, e marfa mea si asa vreau eu sa o dau, pentru ca m-am atasat sentimental de tubul care sta pe dulap de 1 an de zile.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 06 Dec 2010, 15:00

Daca te-ai atasat asa de tare de ea de ce o vinzi? :lol:

Bineinteles ca fiecare poate sa ceara cat vrea dar in acelasi timp ar fi cazul sa se poata discuta pe forum in legatura cu pretul. Si in cazul in care pretul e prea mare si in cazul in care cumparatorul incearca sa negocieze un pret care deja e corect.

S-ar putea evita situatii ca cea din exemplul urmator:

Un utilizator vinde o mulineta cu 400 ron negociabil, noua, in cutie. Mulineta in mai toate magazinele e 430 de roni. Doar ca incepand in urma cu ... 3 zile de la postarea vanzarii pe forum sa zicem ca aceeasi mulineta intr-un magazin se vinde la reducere cu 210 roni. Nu cred ca moare nimeni de grija cuiva de ce smenuri face. Dar unui potential cumparator de pe forum ar trebui sa i se poata atrage atentia in cadrul topicului ca poate face un targ mai bun decat cel de pe forum.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 06 Dec 2010, 15:23

Trebuie sa existe decenta si bun simt la doua persoane deodata,cumparator si vanzator.Asta nu se intampla intotdeauna.

Scrie răspuns