Cine se baga si cine nu?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
N-am niciun feeling despre colegul cu mulineta Cabela's si topicul asta nu-i e dedicat lui, vorbim aici la general. Si nu cred ca i-am facut "mizerii", am avut 3 reply-uri acolo primul cu oferta nesimtit de mica - daca e vorba de tiganeala stiu si din astea- nici n-am zis ca e "samsar" si nici nu zic pentru ca n-am de unde sti. In fine, nu cred ca poate nimeni trai din "afaceri" din astea, e doar o problema de atitudine a noastra a tuturor. Ar trebui sa existe transparenta, sa se poata discuta liber despre preturi fie ele prea mari sau prea mici.
-
- veteran
-
- veteran
Re: Cine se baga si cine nu?
Te cred, te cred...
Dar daca avansati cu discutia, nu uita si de asta:

Dar daca avansati cu discutia, nu uita si de asta:
daca sunteti de acord ca si cumparatorul sa avanseze niste preturi de cacao, toata teoria cu vanzarea la preturi mari este apa de ploaie !ANDREI RIGA scrie:Si de ce sa te legi doar de vanzatori ? De ce sa nu ne legam de cei care fac oferte nesimtite la produse care deja sunt scoase la vanzare la jumatate din pret.
-
- veteran
Dar este si problema potentialului cumparator, care face orice sa denigreze un pret chiar rezonabil pus de vanzator.De exemplu,eu am de vanzare un blank Gloomis,cumparat acum vreo 1-2 ani de pe AnglersWorkshop, cu pret de 145 $,pret cu care vreau sa-l si vand.Ma suna cineva,care ma intreaba daca nu las la pret,pe motiv ca el ar vrea doar ca simbol,la el in panoplie,un bat Gloomis,ca oricum firma nu mai este ce a fost,ca sunt la ora actuala tot felul de firme care fac bete mai bune si mai ieftine si tot felul de motive de genul acesta(targuiala ieftina).Adica ,practic ,vroia un pret simbolic pt. ca el ar fi un baiat cu nostalgii Gloomis,vorba aia,zicea asa ,la sentiment.Blankul este nou,normal,nefolosit, si sta de cand l-am luat pe dulap,intr-un tub.I-am spus ca nu pot sa las la pret deoarece asta e pretul de catalog,si consider ca e pretul corect.Ce ziceti de aceste opinii divergente vanzator-cumparator? 

-
- utilizator constant
Daca te-ai atasat asa de tare de ea de ce o vinzi? 
Bineinteles ca fiecare poate sa ceara cat vrea dar in acelasi timp ar fi cazul sa se poata discuta pe forum in legatura cu pretul. Si in cazul in care pretul e prea mare si in cazul in care cumparatorul incearca sa negocieze un pret care deja e corect.
S-ar putea evita situatii ca cea din exemplul urmator:
Un utilizator vinde o mulineta cu 400 ron negociabil, noua, in cutie. Mulineta in mai toate magazinele e 430 de roni. Doar ca incepand in urma cu ... 3 zile de la postarea vanzarii pe forum sa zicem ca aceeasi mulineta intr-un magazin se vinde la reducere cu 210 roni. Nu cred ca moare nimeni de grija cuiva de ce smenuri face. Dar unui potential cumparator de pe forum ar trebui sa i se poata atrage atentia in cadrul topicului ca poate face un targ mai bun decat cel de pe forum.

Bineinteles ca fiecare poate sa ceara cat vrea dar in acelasi timp ar fi cazul sa se poata discuta pe forum in legatura cu pretul. Si in cazul in care pretul e prea mare si in cazul in care cumparatorul incearca sa negocieze un pret care deja e corect.
S-ar putea evita situatii ca cea din exemplul urmator:
Un utilizator vinde o mulineta cu 400 ron negociabil, noua, in cutie. Mulineta in mai toate magazinele e 430 de roni. Doar ca incepand in urma cu ... 3 zile de la postarea vanzarii pe forum sa zicem ca aceeasi mulineta intr-un magazin se vinde la reducere cu 210 roni. Nu cred ca moare nimeni de grija cuiva de ce smenuri face. Dar unui potential cumparator de pe forum ar trebui sa i se poata atrage atentia in cadrul topicului ca poate face un targ mai bun decat cel de pe forum.
-
- veteran