NU! si o sa explic de ce, in comparatie cu http://www.flickr.com/photos/11429553@N ... otostream/ care e mai reusita (sa le numim 1 si 2).
1 e incadrat pe mijloc, 2 nu. 2 era si mai bine daca domnul privea sau avea corpul intors spre partea mai goala a pozei (aspecte de dinamica)
1 are picioarele taiate, 2 nu
Fundalul de la 2 place mai mult in comparatie cu fundalul de la 1. Combinatia sol-balarii parca da mai bine decat combinatia balarii-cer. Incadrarea fundalului e OK la ambele.
DAR, cea mai mare problema cu ambele este expunerea si tonalitatea. Aici nu e problema aparatului sau a fotografului ci a anotimpului

Iarna ai lumina naturala proasta. Poti balansa folosind un blitz de umplere ca sa iti scoata culorile si contrastul.
Compozitia nu te-a ajutat nici pe tine nici pe aparat deloc prin lipsa culorilor si prin contrastul foarte mare inre fundal (mai ales cand ai zapada) si subiect (negru). Ca atare zapada a reusit sa o subexpuna in timp ce subiectul pare usor supraexpus (1/3 stop). Care e ideea: orice aparat modern are uin exponometru care se uita la ce ai incadrat si calculeaza expunerea (viteza, diafragma si eventual ISO). Bun, daca tu ai un subiect negru, va presupune ca ai de-aface cu o ipostaza in general intunecata (atentie, exponometrul nu vede culori iar expuerea ideala pentru el se atinge atunci cand va reusi sa vada un cadru acoperit cu gri 18%). Ca atare va rezulta o expunere care arde detaliile luminoase (zapada) si va supraexpune tot ce este mai luminos decat media gasita de exponometru in poza.
Ce e de facut (testat): trebuie folosita compensarea expunerii (daca are aparatul) (+/- EV) sau pus pe manual si compensat din una din cele trei componente (diafragma, timp, iso). Metoda simplista este ca daca avem zapada multa in zona de masurare (asta acum depinde de cum masoara aparatul) va trebui sa supraexpunem putin pentru ca exponometrul va subexpune iar daca avem ceva intunecat sau un subiect negru atunci trebuie sa subexpunem putin.
Personal, la un astfel decadru as incerca doua metode: subexpus cu 1/3-1 EV sau masurat pe zapada, reincadrat si supraexpus cu 1-2EV.
Am incercat sa prelucrez la repezeala poza, probabil ca am exagerat dar i-am accentuat putin tonalitatea, o pun la mine in galerie.