Ceva fotografii facute de mine
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
ar merge daca linkul ar fi avut un h la inceputAdi_ scrie:am si eu cateva poze de anul trecut. sper sa mearga link-ul. le gasiti
[url=ttp://www.flickr.com/photos/11429553@N07/?fin ... 0yahoo.com]aici[/url]

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- mihaimircea
- veteran
Imi place foarte mult poza front_doorAdi_ scrie:am si eu cateva poze de anul trecut. sper sa mearga link-ul. le gasiti
[url=ttp://www.flickr.com/photos/11429553@N07/?fin ... 0yahoo.com]aici[/url]
S3-ul ala are un senzor foarte bun si un obiectiv onorabil insa nu prea te ajuta la macro

Eu tocmai strang bani pentru un obiectiv macro

- mihaimircea
- veteran
adica nu e potrivit pentru macro. Obiectivele macro sunt speciale, construite diferit fata de cele "all purpose". Obiesctivele macro permit focalizarea de foarte apropape si maresc subiectul in raport de cel putin 1:1, astfel incat poti umple imaginea cu subiectul (mai bine zis senzorul) capturand execelent detaliile.Adi_ scrie:in ce sens nu ajuta la macro? fi putin mai explicit.
LE: eu ma refeream la pozele tale cu florile - sunt niste close-up-uri aparent la limita de focalizare a obiectivului. Macro este mult mai spectaculos (si probabil ca asta ai fi incercat sa faci)
http://en.wikipedia.org/wiki/Macro_photography
http://www.macro-photo.org/
evident, sunt carcotas

mihai, S3-ul iti permite sa faci poze si cu lentila lipita de subiect, cu conditia sa mai poata patrunde si lumina. pozele cu florile sunt facute folosind zoom-ul. cea cu musca prinsa in panza, de exemplu, e facuta cu macro. daca o faceam cu super macro, as fi putut sa o apropii si mai mult. daca maresti poza cu fluturasul, vei observa ca se pot vedea chiar si perii de pe picioruse. cel putin in originalul de acasa se vad. alta chestie... daca as fi facut un crop din original doar cu subiectul(insecta), efectul ar fi fost altul
oricum, pozele au fost facute doar asa, de fun, ca sa testez aparatul dupa ce l-am luat, iar pt. un aparat care nu se pretinde a fi profi, eu zic ca e ok.

oricum, pozele au fost facute doar asa, de fun, ca sa testez aparatul dupa ce l-am luat, iar pt. un aparat care nu se pretinde a fi profi, eu zic ca e ok.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- mihaimircea
- veteran
ASTA E, fa un crop!!! la macro ideea e sa pui in evidenta subiectul si doar pe el, fara alte elemente care sa bruieze.
In alte ordine de idei nu aparatul face poza ci fotograful. Stiu oameni care fac capodopere cu sapuniere, al tau este muult peste. POzele tale sunt calitativ mult peste ce pot sa produca 95% din fotografi.
Cum ar zice Ansel Adams: daca intr-un ai ai facut 12 fotografii reusite se cheama ca ai facut o recolta buna.
Eu din pacate nu am timp sa ma tin de asta
In alte ordine de idei nu aparatul face poza ci fotograful. Stiu oameni care fac capodopere cu sapuniere, al tau este muult peste. POzele tale sunt calitativ mult peste ce pot sa produca 95% din fotografi.
Cum ar zice Ansel Adams: daca intr-un ai ai facut 12 fotografii reusite se cheama ca ai facut o recolta buna.
Eu din pacate nu am timp sa ma tin de asta