Cati dintre noi mai suntem in stare sa facem asta ?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 31 Mar 2010, 09:09

si eu visez la o cabanuta din lemn pe malul crisului, pe piloni sa nu o duca viitura :lol: Mai am sa-l conving pe tata sa o faca ieftin (~gratis) ca na is pruncu lui.
Dar asta va fi doar cand o sa am timp suficient de petrecut la pescuit

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 31 Mar 2010, 15:13

adrian frunza scrie:old_radu,ce e maramuresul istoric?.celalalt maramures e preistoric?
sapanta mi se pare primul kitsch autentic romanesc .
...ti se pare ceva deplasat ca am pomenit de Maramures , atunci cand e vorba de arta prelucrarii lemnului ?
....nu am sa stau sa-ti dau explicatii cu privire la "Maramuresul istoric"...este mult prea simplu sa vezi ce spune "goagal"
...cat despre "maramuresul preistoric", doar o gandire preistorica poate face asemenea enunturi
...Sapanta..."Cimitirul vesel"...recunoscut international ca fiind ceva unic in lumea asta...da, este un "kitsch" in viziunea unora pe care refuz sa-i cataloghez
...of, of...mai , mai

:oops:

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 31 Mar 2010, 16:38

adrian frunza scrie:northern europe -suomi .
ei sunt cei ce mai pot face astfel de lucruri ,am vazut un doc pe national geo.au facut schiuri de lemn si le-au dat cu catran facut traditional .am vazut briceag facut manual in fierarie ;tabacesc pieile traditional cu seu si tanin .sunt uimitori.
un popor adevarat ,calit de clima si padure ,care nu si-a pierdut valorile traditionale. si sunt caucazieni nu innuit.
Cred ca faci confuzie intre suomi si saami. Suomi inseamna Finlanda in limba finlandeza pe cand saami sunt locuitorii indigeni ai Laponiei, cred ca la ei te-ai referit.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Mar 2010, 17:51

old_radu scrie: ...ti se pare ceva deplasat ca am pomenit de Maramures , atunci cand e vorba de arta prelucrarii lemnului ?
....nu am sa stau sa-ti dau explicatii cu privire la "Maramuresul istoric"...este mult prea simplu sa vezi ce spune "goagal"
...cat despre "maramuresul preistoric", doar o gandire preistorica poate face asemenea enunturi
...Sapanta..."Cimitirul vesel"...recunoscut international ca fiind ceva unic in lumea asta...da, este un "kitsch" in viziunea unora pe care refuz sa-i cataloghez
...of, of...mai , mai

:oops:
Ce bine ar fi sa mai fie si ceva peste in raurile din MM - am pescuit pe Vaser spre Borsa si pe Iza spre Sacel dar parca pescuiam in vana! Si era august, musculite cu miile in aer, vreme buna. Daca ar fi lumea mai civilizata ar fi si peste in apa. Dar sa vezi pe Iza cum aruncau retarzii aia de ciobani saci cu gunoaie, inclusiv ciolane de oaie, bucati de piele, branza mucegaita etc. Cum sa reziste pastravul sau cleanul in asemenea ape?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 31 Mar 2010, 18:48

@ Fario

...inseamna ca tu sti ce e "Maramuresul istoric" :lol:
...pesti mai sunt , dar trebuie sa urci pe raurile acelea , pana iesi din "civilizatie"
...pacat ca nu ai incercat Viseu , Tisa , Mara...

Scuze pentru off-topic !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Mar 2010, 22:09

old_radu scrie:@ Fario

...inseamna ca tu sti ce e "Maramuresul istoric" :lol:
...pesti mai sunt , dar trebuie sa urci pe raurile acelea , pana iesi din "civilizatie"
...pacat ca nu ai incercat Viseu , Tisa , Mara...

Scuze pentru off-topic !
Pe Mara am avut ocazia, dar nu am avut timp fiind in vizita la cineva. Pe Tisa e zona de granita, parca nu as vrea sa ma impuste ucrainecii degeaba, plus ca nu am PG.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Apr 2010, 01:56

Fario_nebunu scrie: Ce bine ar fi sa mai fie si ceva peste in raurile din MM - am pescuit pe Vaser spre Borsa si pe Iza spre Sacel dar parca pescuiam in vana! Si era august, musculite cu miile in aer, vreme buna. Daca ar fi lumea mai civilizata ar fi si peste in apa. Dar sa vezi pe Iza cum aruncau retarzii aia de ciobani saci cu gunoaie, inclusiv ciolane de oaie, bucati de piele, branza mucegaita etc. Cum sa reziste pastravul sau cleanul in asemenea ape?
Am facut km la greu pe Iza ca sa prind ! Insa am luat bine clean . Nu am luat nimic sub jumate de kil .8-10 bucati per partida . In Salistea si dupa Dragomiresti , am prins de pe 2 barne puse peste rau . Deci chestii care nu le vezi in manuale , in rest am luat canci in kilometri si kilometri de rau . O gramada de locuri clasice insa canci ! Un pescuit ciudat rau !
As zice ca pe Iza trebuie alta viziune , clasic nu merge :)
Pe vremea aia pe Mara si Cosau nici macar nu era peste , deci defel !
Acuma am auzit ca ar misuna ceva clenut si cate un pastrav cica !

Scrie răspuns