Catel de 3 saptamani, riscant?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Un fel de virus care e fatal ... fara vaccin e riscant . Ps am intrebat pe altcineva si a zis ca cel putin trebuie 6 saptamani sa aiba sa-l desparti de masa ... la 3 saptamani n-o sa reziste ,are nevoie de lapte "matern "ptr. a prinde forta ....Zuckala scrie:ce este parvo?
http://www.orasulanimalelor.ro/parvoviroza-canina/
sau cauta prin google ...
si cateii de 3 saptamani rezista...am eu 2 bucati de copoi ardelenesc luati de la 3 saptamani si vre-o 2 zile...si sunt bine sanatosi...atat doar ca trebuie sa ai mai multa grija de ei la inceput. Conditia nr 1 este sa nu intre in contact cu alti caini pana nu ii faci vaccinul al doilea....in rest mancare ca pentru catei mici...lapte, branza dulce, carne de pui fiarta cu orez si morcovkzoli scrie:Un fel de virus care e fatal ... fara vaccin e riscant . Ps am intrebat pe altcineva si a zis ca cel putin trebuie 6 saptamani sa aiba sa-l desparti de masa ... la 3 saptamani n-o sa reziste ,are nevoie de lapte "matern "ptr. a prinde forta ....Zuckala scrie:ce este parvo?
- kingofbeasts
- veteran
uite aici cate ceva despre intarcare :
http://www.caini-de-vanzare.ro/articole ... or-53.html
concluziile le tragi singur.
inca ceva : prin legea pentru protectia animalelors-a stituit intarcarea la 8 saptamani.
http://www.caini-de-vanzare.ro/articole ... or-53.html
concluziile le tragi singur.
inca ceva : prin legea pentru protectia animalelors-a stituit intarcarea la 8 saptamani.
Eu din cate stiu, un puiut, se ia de langa masa la varsta de 8 saptamani, in 8 saptamani, masa il formeaza, Eu am Brac german si la varsta de 2 luni am luat-o, chiar 2 luni si jumatate. Obligatoriu, fai cand trebuie vaccinurile, ca poate sa ia multe boli, printre care si Jigodie, si aia sunt gata.... diaree,anorexie,pierdere de apetit,... si multe altele, din cate stiu cam toate boliile se pot vindeca daca sunt depistate la timp.
Sa ai noroc cu el
Sa ai noroc cu el

Nu te contrazic. Asta a fost decizia/sfatul medicului insa. Au fost sase pui pe care i-am dat la 4-5 saptamani. Unul a fost dat la 4 saptamani, urma sa mai faca un vaccin peste o saptamana, am luat vaccinul in gheata si i l-am facut eu la noua locatie (nu era in Craiova). Asta si inca doi au stat afara de la bun inceput. Dintre cei 6 doar unul a murit (si ala otravit la vreo 3 ani). Si nu erau nici o rasa super-rezistenta: erau setteri englezi.toni f scrie:
referitor la ce a zis designxxx, mi se pare un pic extrem sa faci vaccine la 4 saptamani, pentru ca inainte de vaccine trebuie facuta neaparat deparazitare si deparazitarea facuta prea devreme face praf ficatul .....
cel mai bine este sa se faca vaccinele in jur de 8 saptamani, si sa se astepte perioda recomandata de doctor ( 1 luna ) pana este scos afara cainele ....
Inca o data, nu te contrazic la ce ai zis sau cum e mai bine sa se faca. Nici eu nu sunt de acord sa ia catelul fara vaccinuri (cu atat mai mult cu cat nu cred ca vanzatorul ar trebui sa-l dea fara vaccin si carnet). Oricum problema cea mare se pare ca e transportul bestiei!
-
- veteran
Ideea este ca un catel se cumpara la 6-8 saptamani si in mod normal pana la varsta aia tre sa aiba 1 vaccin, nu mai mult. Pana la 6-8 saptamani daca sta cu ma-sa dobandeste niste chestii din laptele supt(anticorpi, etc) si educatie caineasca direct din timpul petrecut cu ma-sa si fratii lui. Daca il iei la 3 sapt de langa ai lui , la un moment dat se va crede ... om si egalul tau, adica probleme in paradis! daca accepti riscul de denaturare a comportamentului, va trebui in orice caz sa-l hranesti bine de tot, chiar si cu biberonul. Oricum , bine ar fii, sub supravegherea unui veterinar! Sfatul meu e sa nu-l supui riscului de a lua ceva de pe strada. Uita-te in jur si vezi cata mizerie este si cati caini vagabonzi cu boli de piele si alte probleme se plimba peste tot ! Nu mai vorbim de parvoviroza.
asa ca gandestete bine, nu-l chinui daca nu neaparat necesar !
Eu , la ultimul caine pe care l-am luat, i-am platit puiul fostului stapan , dupa care i-am mai dat niste bani ca sa mai stea cainele vreo 2 sapt la el, cu mama si fratii.
asa ca gandestete bine, nu-l chinui daca nu neaparat necesar !
Eu , la ultimul caine pe care l-am luat, i-am platit puiul fostului stapan , dupa care i-am mai dat niste bani ca sa mai stea cainele vreo 2 sapt la el, cu mama si fratii.
Parerea mea e ca educatia caineasca este exact educatia pe care i-o da noul proprietar: dresajul adecvat si mentinerea unor reguli stricte in ce priveste locul si rolul catelului. In fond nu cred ca sunt multi pe forum care sa isi ia un caine utilitar si care sa necesite formarea anumitor deprinderi alaturi de parinti. Parerea mea e ca o educatie caineasca petrecuta cu fratii lui este mai mult o educatie de "haita" cu ierarhii bine stabilite, ierarhie pe care insa tu, ca nou proprietar i-o schimbi.ANDREI RIGA scrie:Ideea este ca un catel se cumpara la 6-8 saptamani si in mod normal pana la varsta aia tre sa aiba 1 vaccin, nu mai mult. Pana la 6-8 saptamani daca sta cu ma-sa dobandeste niste chestii din laptele supt(anticorpi, etc) si educatie caineasca direct din timpul petrecut cu ma-sa si fratii lui. Daca il iei la 3 sapt de langa ai lui , la un moment dat se va crede ... om si egalul tau, adica probleme in paradis!
La chestia cu anticorpii insa... mare dreptate!
-
- veteran
Pai tocmai ierarhia de haita trebuie sa o dobandeasca, ca sa stie cine e seful. Educatia pe care o dai tu este o educatie data de om (exact la fel educi un copil f mic, care nu intelege DE CE n-are voie sa faca un lucru sau altul, dar intelege CA NU ARE VOIE sa faca lucrul respectiv). Daca iti iubesti cainele, il lasi sa fie caine !