Catedrala Mantuirii Neamului

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 09 Sep 2010, 15:02

Nu sunt ateu dar ma deranjeaza cu cata patima isi promoveaza ortodoxia cultul mai ales in zona Moldovei(cea la vest de Prut). Nu se da in folosinta un WC public pana nu vine un sobor de preoti ca sa-l sfinteasca.
Aceasta catedrala este ceea ce-i lipsea romanului. Stau si ma intreb de ce preotimea de la noi nu platesc impozit pe profit si TVA?
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 09 Sep 2010, 15:16

eu de cand am vazut ca un popa de pe la noi a gonit o mamae batrana care incerca sa aprinda o lumanare pentru morti doar pentru faptul ca lumanarea nu era cumparata de la el din biserica.......am o scarba fata de ei......e greu de exprimat in cuvinte

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 09 Sep 2010, 15:26

iti inteleg scarba fata de ei ... acelasi sentiment il am si eu, daca m-ar intreba cineva cu cine as prefera sa fiu prieten intre un hot si un preot fara dar si poate as alege hotul ...

cunosc foarte multe cazuri (si vazute cat si auzite) de genul aluia pe care l-ai scris ceva mai sus ...

de fiecare data cand ma uit pe la TV si vad un papagal tot aurit (orice preacuvincios, preasfintit sau papa) ma scapa niste injuraturi incat nu ii doresc nimanui sa imi fie prin preajma ... partea cea mai nasoala ca cei care cred in religie (nu in altceva) sunt pur si simplu orbi si nu vad cat de des schimba preotii masinile, unde locuiesc preotii si cat de impopotonati de aur si alte rahaturi sunt ... toti merita un glonte in cap ...

numai bine ... :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 09 Sep 2010, 15:35

Chelului ii trebuie tichie de margaritar. Lumea moare de foame si unii din javrele astea alunga oameni ca n-au venit cu cat trebuie pentru un parastas. Ma intreb cati din astia care imping bani la popa spera c-o sa mearga in rai? De simonie cati crestini au auzit?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 09 Sep 2010, 16:29

Eu vreau sa se construiasca aceasta mareata catedrala cat mai repede ... dar inainte de asta sa fie Romania stat laic pe bune ... nu stat laic care plateste salarii la popi - indiferent de orientarea lor. Cand popii vor avea bani de la cei care merg la biserica pot sa construiasca in fiecare sat cate o catedrala mai mare ca aia de la Bucuresti ca nu ma deranjeaza - dar sa termine cu suptul banilor de la bugetul de stat, buget constituit si din impozitele pe care le platesc eu. Sa le fie si lor impozitat orice venit, sa-i calce si pe ei fiscul de patru ori pe an sa la analizeze sanepidul in fiecare saptamana vinul si painea de impartasanie, sa-i amendeze ca nu dezinfecteaza crucea dupa fiecare "pacatos" sa-i amendeze autoritatea in constructii pentru ca nu au grupuri sanitare in sau langa biserici ... etc. etc. si daca le mai raman bani sa faca si catedrale ale mantuirii neamului lor de hoti.
S'altare și bunăstare !

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 09 Sep 2010, 17:03

Tot timpul cand sunt vremuri de neliniste sociala, puterea bisericii creste si daca reuseste sa creasca suficient de mult incat sa ajunga biserica la putere se duce totul pe p... Vezi evul mediu :wink:

In Romania cel mai mare detinator de terenuri este Biserica Ortodoxa, aceiasi biserica ce primeste bani de la stat, care nu emite nici un act pentru banii pe care ii incaseaza si nici nu plateste vreun impozit.

Singurul care a avut ceva COJONES sa zica ceva impotriva subventionarii bisericii a fost Prigoana care a propus 3 proiecte de lege cu care sunt perfect de acord:
1) Oprirea subventiilor pentru biserica
2)Transformarea Casei Poporului in Cazino
3) Legalizarea prostitutiei

TOATE in contradictie cu politica Bisericii Ortodoxe Romane...

Long Live Prigoana :lol: :lol: :lol:

PS: Daca va candida la Presidentie eu in votez :lol: :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 09 Sep 2010, 22:05

sunt pentru construirea acestei catedrale !
stiu ca acum multi imi umplu frigiderul cu carne :lol:
ia ginditiva si domniile voastre la urmatorul aspect: vom avea ,, loc de monastire si de pomenire" unde ruga noastra va fi mult mai aproape de Dumnezeu si mult mai pe placul Sau fiind facuta (ruga) in mindra catedrala a mintuiri neamului . sper sa se construiasca acest lacas de cult in cel mai curat stil romanesc adica sa se mai fure de pe ici pe colo sa se mai faca si alte averi din acesti bani ,sa mai avem un sobor de preafericiti de prea slaviti si preanehaliti . sunt convins ca asa va fi. poate dupa asta mindrul popor roman isi va reveni si va vedea care sunt necesitatile acestei tari si ale oamenilor care traiesc aici. daca dupa toate astea nu se schimba nimic poate cineva va considera ca e necesara si construirea BOMBEI ATOMICE A MINTUIRI NEAMULUI . cu cit mai mare si mai repede(detonata) cu atit mai bine.

idealul meu un locuitor la suta de km patrati .

Doamne ajuta

:twisted: :twisted: :twisted:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Sep 2010, 22:59

Eu ma declar scarbit de lacomia multor preoti care cer pentru nunta sau botez 400 sau chiar n600 lei, de pilda la marile catedrale din Bucuresti, nu stiu cum e in Iasi, Constanta etc dar presupun ca similar. Prea sunt lacomi dupa bani, au ajuns niste functionari venali care strang galbenii oamenilor. Ma intreb cat timp mai au sa se ganmdeasca la Dumnezeu. Recunosc ca si eu ma gandesc cam rar dar...nu sunt preot. Si nici asa materialist ca ei din fericire....
Uitati-va la prefericitul Teodosie patrairhul Constantei cate averi a acumulat. l cere bani ca sa dea parohii unor preoti, cere bani pentru orice. Are case, pamanturi, masini, bani dar tot nu se satura. Cum sa ai incredere in asemenea oameni? Mie imi place Daniel dar e cam slab. Nu are curaj sa "intre" in popii gen Teodosie de frica sa nu s-i faca dusmani. Spunea Daniel in 2009 ca va face ca nici o nunta sa nu coste peste 200 lei! Aiurea....se cer curent 500 si peste.
Nu vedeti ca tot mai multi romani trec la cultele protestante? Ghici de ce...Lacomia si prostia multor popi ortodocsi are un rol major. In plus mi as dori ca popii sa ajute mai mlt saracii, copiii fara parinti, sa creeze aziluri, sa ajute bolnavii. Nu doar sa stranga bani! Sper ca nu am suparat pe nimeni, daca sunt printre noi preoti si sunt OK, imi cer scuze, nu ma refeream la ei.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Sep 2010, 23:03

rookie4ever scrie:
crysst scrie:daca stau sa ma gandesc bine, nu cred ca vre-o data biserica a ajutat cu ceva.....a fost doar o iluzie, platitat din greu, un fel de drog dar legal.
Sicer, daca mergem pe partea cu "daca se alegea sa fim catolici"... poate aveam mai multe... constructii vechi si frumoase si sa nu uitam de vrajitoare... poate poate ne era mai bine un picut.
Apropos, daca taxeaza clarvazatorii, vrajitoarele si prostitutia probabil vor avea destui bani s-o construiasca.
Si daca protesteaza impotriva taxarii... poate o pune si biserica noastra de-o Inchizitie :twisted:
E o gluma care spune ca de la popi, curve si avocati nu poti lua banii inapoi....plus ca de obicei ii cer inainte! :lol: Un popa lacom care iti ia si pielea de pe tine e un fel de curva, sa imi fie iertata comparatia.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 09 Sep 2010, 23:13

Fario_nebunu scrie:Eu ma declar scarbit de lacomia multor preoti care cer pentru nunta sau botez 400 sau chiar n600 lei

eu acum 2 zile mi-am ingropat o ruda foarte apropiata . vrei sa sti cit costa in sibiu o ingropaciune( doar la popa in buzunar) ? 200 lei .
nostim nu ?

Scrie răspuns