Campanie Electorala

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 07 Dec 2009, 14:36

....fu****i.... Ieri a fost sarbatoare,a fost mos Nicolae pe la noi si in loc sa ne laudam cu ce am primit in cizme si sa ne bucuram de sarbatori....tot de politica discutam....:(

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Dec 2009, 15:02

Simt nevoia sa fac cateva precizari si va rog sa le cititi cu atentie:

1. Nu sunt pro Geoana si nici pe departe un admirator fanatic
2. Solutia Geoana, Crin & Company mi se parea mult mai buna si mult mai democratica decat abuzul de putere al unui singur om, pe langa asta mult mai rapida si mai linistita, deci mult mai anti-criza
3. Daca vorbiti de binele tarii trebuia sa va ganditi inainte si nu sa ganditi sentimental daca va place mai mult Geoana sau Basescu pentru ca treaba sta simplu:
- Romania este republica parlamentara, in cel mai bun caz semiprezidentiala si nicidecum prezidentiala cum a transformat-o Basescu incalcand constitutia, punand presiune asupra tuturor celorlalte puteri din stat, guvern, curte constitutionala si inalta curte de casatie si justitie, fiind totusi autoproclamat "Jucator" nu "Manipulator".
- Tinand cont de asta, Jucatorul, nu are si nu va avea majoritate parlamentara atata timp cat PSD, PNL, PC, PRM si PNG sunt in alianta si detin cred ca peste 65% din parlament.
- Daca nu ai parlament nu ai legi, nu ai prim-ministru, nu ai ministrii si te vei confrunta cat de curand cu o motiune de cenzura si cu o mazilire a presedintelui de catre clasa politica dominanta fie ea si o coalitie.
- Si daca ar avea majoritate politica, tot nu ar fi a lui ci teoretic a oamenilor, pentru ca va repet, suntem republica PARLAMENTARA, dar se pare ca tocmai adeptii lui sunt comunistii care au ramas cu imaginea comandantului suprem care centreaza si da cu capul, da gol, scoate mingea din poarta, o duce la centrul terenului si da prima pasa. La noi presedintele are un rol mai mult de reprezentare conform constitutiei iar un fost ambasador US, cum e Geoana era o carte de vizita buna, plus ca vorbeste si ceva limbi straine, e cunoscut si are prestanta si diplomatie.

DECI: Basescu stia ca nu va rezolva problema din parlament si totusi si-a batut joc de noi, cheltuind bani, amenintand, mintind, luand la misto bugetarii, facand referendum si asa mai departe si umbla vorba desi eu nu pot confirma, e posibil sa fi furat vreo 500.000 de voturi prin turism, acordare de bani si alte avantaje, anulare de buletine si controlarea sectiilor din diaspora.

4. Daca aveti intrebari mai multe va recomand Drept Constitutional si Institutii politice de Cristian Ionescu. - mai ales lui Shoco, caruia imi voi face un obicei sa-i recomand carti, asta cred ca e a trei-a.

Cei care sunteti de la Cluj si l-ati avut profesor pe Boc, poate il intrebati pe el cum sta treaba si vedeti de data asta sa nu se mai contrazica cu propriile scrieri.

Trageti voi concluziile dar ii rog pe votantii lui Basescu sa nu inceapa sa sa-mi poarte pica electorala pe un forum de pescuit pentru ca repet, nu am votat impotriva lui si nu sunt pro Geoana, eram pro diplomatie, politica sanatoasa si liniste. Voi faceti ce vreti.

Cine mai vorbeste de Iliescu inca, e cel putin indoctrinat sau propagandist, parerea mea.

P.S. In ultimii 5 ani, Basescu se pare ca a ordonat si comandat Ministerul de Justitie in frunte cu Monica Macovei care a stat in spatele lui si in ultimele clipe dovedindu-se o buna "dama de companie", oare a cate-a? Daca ai justitia la picioare si stii ca Vantu e vinovat de ceva, il poti macar aresta preventiv ca pe Becali pentru cercetare sau il bagi direct la inchisoare. La fel si pe Nastase. Sunt de acord, daca au gresit si au furat tot din banii nostri sa intre la parnie. La Nastase i-au gasit niste termopane... si nici cu alea nu au putut demonstra nimic. La Vantu la fel. Nu a fost in stare Jucatorul cu Doamna de Fier sa aresteze un Mogul personaj demonic si atotinfluent si infractor in 5 ani de mandat in stil legionar? Va vine sa credeti. Dupa aceasta mica pierdere de timp cu unii si poate discutie civilizata cu altii va rog io sa nu mai aud nici de Vantu, nici de Iliescu, nici de Nastase, ca ne facem de ras la capitolul politica si justitie, moguli s.a.m.d.

Ganditi-va la binele tarii cand votati cu un partid sau cu un presedinte nu va lasati vrajiti de un "jucator" de oina, de un cioban, de un tanar cu plete in vant, bine Shoco? Ca el sunt multi si pot fi multi. Si atat. Presedinti sunt putini.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 07 Dec 2009, 15:05

Mai oameni buni, cat de idiot si de imbecil poate fi un om care, multzumeste tuturor partenerilor care l-au "salvat" si se declara serios presedinte, bazat pe rezultatele unui simplu sondaj de opinie care "reprezenta" numarul de voturi depuse de electoratul roman, pentru unul sau altul candidat, PANA LA ORA 19!!!, fara sa tzina cont de rezultatele alegerilor din strainatate si nici de ultimile 2 ore in care (dupa cum s-a vazut) se mai pot intampla foarte multe...
Deasemenea nu avem voie sa uitam ca a fost o lupta David vs Goliat, deci un izolat politic, un sigur om impotriva a cel putzin 2 partide si cel putzin 2 televiziuni (care au fost, stim noi foarte bine cui, mai mult decat favorabile).
Sunt mandru pentru ca sunt roman, am votat ieri pentru prima data in viatza mea pentru ca am fost si sunt convins ca Ilici, Hrebenciuc, Vintu, impreuna cu marioneta lor imbecila Geoana, nu au voie sa puna mana din nou pe putere in iubita mea tzara natala ROMANIA!!!
Doamne ajuta!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Dec 2009, 15:10

Am facut precizarea de mai sus pentru ca vad ca multi stiu sa preia propozitii si pareri din presa sau din discursul celor doi dar nu cred ca s-a gandit cineva mai departe de moguli, comunisti si pumni in fata, cum functioneaza tara lor.

Vom merge la anticipate poate, la voturi, in alte campanii, vom cheltui toti banii de la bugat si gata.

Sa mai spuna PDL-istii jucatori cu cine vor sa faca alianta, ATENTIE, nu cu cine nu vor. Si inca ceva UDMR-ul a tradat clar. Daca in prezidentiale turul 1 si la parlamentare, fara exceptie (cercetati istoria), UDMR la ora 12 dupamasa este 50% la vot (vezi Mures, Harghita, Covasna), iar pana seara 70%, acum ele au avut cea mai slaba prezenta la vot, in jur la 30%. Deci cei aprox 6,5% maghiari cu drept de vot din totalul romanilor cu drept de vot, nu au votat. Poate sunt sub influenta mogulilor dar cred ca au o intelegere secreta cu Base, in conditiile in care ei erau in alianta majoritara. Oricum nu fac majoritate doar ei si PDL. Dar daca au tradat nici nu mai discutam de interes national mai ales ca erau primiti la guvernare, desi unii poate ma vor acuza ca incep sa sun si ca Vadim Tudor.

Sper ca am fost echidistant si ati inteles motivatia din spatele discursului cred eu bine sau suficient argumentata.

Voi ce scuza aveti?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Dec 2009, 15:30

Tristian scrie: 3. Daca vorbiti de binele tarii trebuia sa va ganditi inainte si nu sa ganditi sentimental daca va place mai mult Geoana sau Basescu pentru ca treaba sta simplu:
- Romania este republica parlamentara, in cel mai bun caz semiprezidentiala si nicidecum prezidentiala cum a transformat-o Basescu incalcand constitutia, punand presiune asupra tuturor celorlalte puteri din stat, guvern, curte constitutionala si inalta curte de casatie si justitie, fiind totusi autoproclamat "Jucator" nu "Manipulator".

........
- La noi presedintele are un rol mai mult de reprezentare conform constitutiei iar un fost ambasador US, cum e Geoana era o carte de vizita buna, plus ca vorbeste si ceva limbi straine, e cunoscut si are prestanta si diplomatie.

P.S. In ultimii 5 ani, Basescu se pare ca a ordonat si comandat Ministerul de Justitie in frunte cu Monica Macovei care a stat in spatele lui si in ultimele clipe dovedindu-se o buna "dama de companie", oare a cate-a?
Am facut precizarea de mai sus pentru ca vad ca multi stiu sa preia propozitii si pareri din presa sau din discursul celor doi dar nu cred ca s-a gandit cineva mai departe de moguli, comunisti si pumni in fata, cum functioneaza tara lor.
Tristian, daca postarea de mai sus e a ta....e nasol. Eu prefer sa cred ca ai preluat-o de pe la vreun postac platit care inunda texte deastea internetul.
Desigur ca ne-ai aratat negru pe alb ce articol din Constitutie a incalcat Base si cine a stabilit asta....
Partea cu geoana vorbitori de limbi straine e delicioasa mai ales dupa ce l-o vazut decat o tara intreaga.

p.s. argumentul cu "dama de companie" e misto si ala... ma intreb daca doreai sa o jignesti in loc sa aduci asemenea "argumente" oare cum ii spuneai? ia verifica-ti sursele si vezi cat a stat Macovei la Ministerul de Justitie. 5 ani? Si vezi cum a fost atacata de Partidul Conservator al lui Voiculescu la 3 (trei zile) dupa intrarea in UE !!!!!!
Asa pe scurt...dezinformezi Tristianeeeee
Si ne subestimezi inteligenta :!:
Ultima oară modificat 07 Dec 2009, 15:42 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Dec 2009, 15:35

Ia de-aici tristiane despre dama de companie Monica Macovei:
La data de 29 decembrie 2004, Monica Macovei a fost numită în funcţia de Ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu. Ea nu este membru al nici unui partid politic, intrând în cadrul executivului ca independentă, fiind susţinută de către Partidul Democrat şi de preşedintele României, Traian Băsescu.

Monica Macovei în calitate de ministru al justiţiei a iniţiat o serie de proiecte de lege care au fost incluse în Strategia naţională de luptă împotriva corupţiei declanşată de către Guvernul Tăriceanu. Dintre aceste proiecte de lege, menţionăm legile privind reforma justiţiei (legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, legea privind organizarea judecătorească şi legea privind statutul magistraţilor) care au fost adoptate în urma procedurii de asumare a răspunderii guvernamentale, Legea nr. 90 / 15 aprilie 2005 (în virtutea căreia orice fost ministru poate fi anchetat pe baza dreptului comun, fără nici un fel de aviz al Parlamentului) şi proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, al cărei scop este controlarea averilor deminitarilor.

La data de 13 februarie 2007 Senatul României a adoptat o moţiune simplă cu denumirea de „Minciuna - adevărul justiţiei Macovei“ împotriva ministrului Justiţiei. Moţiunea a fost anunţată de Partidul Conservator (aflat în opoziţie) pe 3 ianuarie 2007, la trei zile după intrarea României în Uniunea Europeană. Moţiunea a fost iniţiată pe 30 ianuarie 2007 de către PC şi a fost susţinută de PSD (partid aflat în opoziţie). Moţiunea a fost votată pe 13 februarie 2007 şi a fost adoptată cu 81 voturi pentru şi 46 voturi împotrivă. Moţiunea a cuprins acuzaţii, cum ar fi lipsa unei strategii de reformă a sistemului judiciar, deşi această strategie a fost adoptată de Guvern în martie 2005 şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

După adoptarea moţiunii împotriva sa, Monica Macovei a refuzat să demisioneze, afirmând că în realitate moţiunea a urmărit oprirea luptei împotriva corupţiei, în condiţiile în care 7 parlamentari au fost trimişi în judecată în anul 2006 pentru fapte de corupţie şi fraude. Unii dintre aceştia au votat moţiunea împotriva Monicăi Macovei, ignorând situaţia de conflict de interese în care se aflau. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a refuzat să o demită pe Monica Macovei, declarând: „Nu există o obligaţie ca ministrul care este sancţionat cu o astfel de moţiune să demisioneze“. [2]

Comisarul european pentru Justiţie şi afaceri interne, Franco Frattini, şi-a exprimat sprijinul pentru Monica Macovei, declarând că "Rolul jucat de ministrul Macovei este crucial în consolidarea reformei". [3] De asemenea, Susane Kastner, vicepreşedintele Bundestagului, a avertizat că demiterea ministrului justiţiei ar putea activa una dintre "clauzele de salvgardare" ale României, prevăzute în Tratatul de aderare la Uniunea Europeană. [4]

Monica Macovei a fost înlocuită din funcţia de ministru al justiţiei la data de 5 aprilie 2007, odată cu restructurarea Guvernului Tărciceanu prin ieşirea Partidului Democrat de la guvernare. Cu ocazia bilanţului, ea a prezentat printre realizări îndepărtarea steguleţelor roşii existente în anul 2004 la capitolul justiţie şi anticorupţie din tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană, demararea lucrărilor pentru codul de procedură penală şi civilă a căror formă finală era aproape definitivată, informatizarea instanţelor parchetelor şi a sistemului penitenciar din România, mărirea salariilor magistraţilor, precum şi independenţa magistraţilor în relaţiile cu Ministerul Justiţiei.
"Cred că nu mai sunt în Guvern pentru că am refuzat să avizez legi cu destinaţie şi pentru că am insistat puţin cam mult pe legislaţia anticorupţie", a declarat ea, referindu-se la înverşunarea mai multor partide pentru a o înlătura de la conducerea Ministerului Justiţiei. [5]

Tu ce scuza ai Tristian???
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 07 Dec 2009, 15:38

Nu Tristian....nu ai fost echidistant.....chiar deloc.Exemple:
1.Vantu a fost judecat pe timpul lui Nastase si tot pe timpul lui s-a dispus neinceperea urmaririi penale(vb aia hotul neprins =pagubas cinstit)
2.Ai idee ce cuprinde dosarul lui Nastase?Ca eu nu am vazut scurgandu- se informatii in presa ci doar bagarea lor in derizoriu gen "termopanele"lui Nastase...(de ce nu are curajul sa se pronunte o instanta sau stie el mai bine cum e cu justitia?
3.Tristian,nu suntem in Germania unde dreapta se asociaza cu stanga(crestin democrati si sociali democrati) si totul e ok,suntem in Romania unde capitalul autohton e restrans in mainile lor(cei mai mari capitalisti sunt la PSD si la PNL-)si stim bine cum au acumulat capitalul si ma indoiesc mult ca ei doreau "binele tarii""....
4.Tristian ,stiu bine cum s-au facut angajarile in sistem bugetar de catre PSD si mai stiu ca daca ei vor ajunge la putere iar va fi la bunul lor plac disponibilizarile...........
5.Nu contest ca in PNL sau in PSD nu sunt oameni exceptionali ,insa ma ia cu grata cand ii vad pe aceeasi la PSD de 15 ani.Oare nu pot avea si oameni noi,nepatati ?
5.Cand un om ca Tanasescu iti spune ce ai de facut ca "misti " caruta din drum,tu o dai pe promisiuni cu locurile de munca si ce bine o sa fie daca ei vor fi votati dar fara sa aud exemple concrete care sa ma faca sa cred in ele-dar fara crestere economica pe baza sectorului imobiliar ,cum a fost in guvernarea Tariceanu;
6.Cand in ultimii 2 ani de la o critica cu argumente s-a ajuns la josnicia de pe cele 2 canale TV imi mai poti spune ca presa e ingradita?
....si as mai continua sa argumentez.........dar ....putem continua si pe messenger....;)
Fire intinse!!!
P.S.Tristian ,rolul unei democratii e sai dai omului instrumente sa judece singur si sa ia hotarari si nu sa te substitui lui si sa hotarasti ce e bun si ce e rau ( destul ca in ultimii 50 de ani au facut asta in locul nostru).Omului trebuie sa ii prezinti faptele cat mai putin alterate si sa ii dai dreptul sa judece singur si sa traga concluzii.

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 07 Dec 2009, 15:46

"Mi se pare, in general in astfel de situatii, ca graba in luarea unor atitudini si unor decizii este complet nejustificata. Normal ar fi, si asta e valabil si pentru PNL in principal, dar si pentru ceilalti, sa se astepte rezultatele definitive si sa nu se ia decizii pe baza unor exit-poll-uri care intotdeauna au o marja de eroare, asa cum s-a vazut si in turul I", a spus Tariceanu, adaugand ca "PNL-ul trebui sa plece de la o analiza a situatiei si anume luni in sir de criza politica si economica foarte grava la care trebuie gasita o solutie, iar aceasta solutie nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe ura impotriva lui Basescu. Eu cred ca trebuie gasita o solutie rationala care sa fie in interesul general, in interesul tarii, si sigur aceasta solutie nu poate sa fie decat o solutie politica la care PNL trebuie sa-si aduca contributia ca unul din cele trei mari partide politice din Romania".
Daca e adevarat,Romania are o sansa mare si cu aceasta ocazie la viitoarele alegeri vom avea un singur partid de drapta puternic.......si acela nu va fi PDL.....:)

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 07 Dec 2009, 15:58

darkseth scrie:"Mi se pare, in general in astfel de situatii, ca graba in luarea unor atitudini si unor decizii este complet nejustificata. Normal ar fi, si asta e valabil si pentru PNL in principal, dar si pentru ceilalti, sa se astepte rezultatele definitive si sa nu se ia decizii pe baza unor exit-poll-uri care intotdeauna au o marja de eroare, asa cum s-a vazut si in turul I", a spus Tariceanu, adaugand ca "PNL-ul trebui sa plece de la o analiza a situatiei si anume luni in sir de criza politica si economica foarte grava la care trebuie gasita o solutie, iar aceasta solutie nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe ura impotriva lui Basescu. Eu cred ca trebuie gasita o solutie rationala care sa fie in interesul general, in interesul tarii, si sigur aceasta solutie nu poate sa fie decat o solutie politica la care PNL trebuie sa-si aduca contributia ca unul din cele trei mari partide politice din Romania".
Daca e adevarat,Romania are o sansa mare si cu aceasta ocazie la viitoarele alegeri vom avea un singur partid de drapta puternic.......si acela nu va fi PDL.....:)

Sa te auda Dumnezeu.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Dec 2009, 15:58

N-am subestimat pe nimeni si nu imi permit sa insult inteligenta cuiva care da dovada de ea. Eu cred ca daca chiar eu am scris asta e de bine. :D

M-ai citat vorbind despre Geoana, era o parere personala oricum si daca citesti asupra la ce am insistat, nu sunt pro.

Daca vei citi cartea pe care am recomandat-o vei descoperi ca o democratie, deci nu un comunism, o democratie, se bazeaza pe separarea puterilor in stat ca pilon de baza. Daca cele 3 puteri nu pot functiona liber si independent una de alat la nivel de decizie si competente proprii, suntem in comunism sau cel putin nu suntem in democratie. Nu poti sa-ti dai biletele cu primul ministru si cu ministrii, nu poti sa faci vizite si sa dai telefoane la curtea constitutionala si nu poti ameninta in conferinte de presa vreo instanta de judecata sau vreo curte de apel. Astea sunt toate in presa si sunt multe si se constituie in incalcarea Constitutiei la mai multe articole.
Io nu am surse, nu verific nimic, am pus in ghilimele "dama de companie" pentru a nu primi sensul fara ghilimele de call-girl, ci ca oarecum e mereu in prezenta domnului basescu la fel ca inca vreo 2-3, sa le spunem tanti, care sunt bune la toate numai la condus tara nu.

Bine Tavi, am gresit sa zicem, dar nu fa ca Basescu numai sa ataci ce spune altul, zi-ne ceva constructiv:

1. Cu cine vrei sa se alieze PDL-ul?
2. Cum si pentru ce vrei sa-l condamni pe Vantu?
3. Ce-a facut in ultimii 5 ani Basescu? - asta era o intrebare care li se punea comunistilor.
4. Esti expus politic?

:twisted:

Io chiar am terminat, vad ca atacul clonelor e mereu identic. Postaci platiti si internet inundat am vazut destul in ultimele doua saptamani inclusiv pe forumul asta, alaturi de aparitia a cel putin 10 afise electronice de campanie negativa, care si alea sunt cam ilegale, si din nou aceeasi problema: nu spun aia mai buni de ce-s ei in stare. Tot romanu stie sa arate cu degetul.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns