camera foto

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 13 Iun 2007, 13:02

BenQ 5MPX
...
am folosit doi ani un benq d520, si am mai avut pe mana si e520( diferenta e la lentile..pentax la E620 si la filmat..) atat timp cat nu faci poze cu blitz e o camera super, dar totusi fara mari pretentii. acum am trecut la un canon A700 si asta dupa ce am tinut in mana ( si am facut poze cu) A400,A530,A550.... E o mare diferenta!!!
daca ai bani iati un A700. daca nu ai destui cauta un A430( are si sunet pe film- diferenta fata de A400). Intre A400 si A500,A550...etc nu est ediferenta decat la cateva optiuni in meniu.. si ceva mpixeli.... si nu se merita diferenta de bani. asa zic eu :) ... da poate gresesc

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 13 Iun 2007, 13:05

aaa.. uitasi.... A700 m-a ajuns 725 roni.. merita sa mai bagi 2 mil peste cele 5 care esti dispus sa dai crede-ma. si ti-l da si cu card de 512, iar la capitolul acumulatori( iti trebe si de astia + incarcator) consuma ff putin ( aproape ca uiti de ei)

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 13 Iun 2007, 13:46

Tot despre camere foto a fost vorba si aici :
http://www.tackletour.com/reviewtakinggoodpics.html

Este un articol care mi-a atras atentia atunci cand a aparut .

Interesanta si optiunea lor spre Olympus . Laund in considerare faptul ca aparatul prezentat este rezistent la socuri , praf si apa....mi se pare intr-adevar una din cele mai bune variante....dar pretul in Ro se duce .......
Uite aici variante:

http://www.cauti.ro/compara_preturi/ele ... na-50.html

http://www.cameredigitale.ro/olympus-mju-770-grey

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 13 Iun 2007, 13:54

Va rog stergeti un post .
Prima data mi-a dat eroare.

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 13 Iun 2007, 14:46

m-am uitat si eu la camera... draguta si buna pt un tip ghinionist intradevar:)); dar la banii aia iti iei o camera mult mai buna :roll:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Iun 2007, 19:24

Eu zic ca pentru inceput sa cauti cu google pe net si sa downloadezi un programel: Opanda IExif
Cu acest program poti vedea (chiar pe acest forum in galeriile membrilor) fiecare ce aparat foloseste. Si te asigur ca vei gasi de la poze facute cu telefonul mobil pina la aparate foto relativ scumpe.
Presupunind acum ca nu sunt prea multi fotografi profesionisti printre noi ... iti poti forma o parere relativ la calitatea fotografiilor scoase cu diverse aparate.
Stiu ca exista site-uri specializate pentru asta ... insa acolo conteaza si mina profesionistului in fotografie ... dar daca lucrezi mai mult in modul "auto" al aparatului rezultatele pot fi mult diferite de ale profesionistilor.

Eu am acum un aparat foto (digital) Polaroid. Scula relativ ieftina care insa face poze bunisoare. Fata de aparatele foto actuale este cam lent.
In plus are oarece probleme de fiabilitate ... dar cel mai deranjant e ca n-am reusit sa identific nici un service post-garantie pentru astfel de aparat. Probabil ca daca as fi gasit un astfel de service ... pretul reparatiei ar fi rivalizat cu achizitia unui aparat nou. :roll:

Asa ca primul meu sfat (ca fiind patit) e sa cauti un aparat cu cel putin doi ani garantie.
Apoi cauta un aparat de la o firma cu traditie in domeniu. Canon, Fuji, Olympus, Ricoh, Sony, Panasonic ... si probabil mai sunt citeva de prima mina.
Nu uita de cardul de memorie. Majoritatea camerelor lucreaza cu carduri SD ... care sunt si cele mai ieftine. Camerele Olympus si Fuji au XD card care te costa mai scump (cel putin dublu) pentru aceeasi capacitate. La fel si aparatele Sony au cardul proprietate Sony care este cam la fel de scump ca si XD.

Nu zic ca vei fi pe deplin multumit achizitionind un aparat produs de o firma dintre cele mari ... insa reduci considerabil riscul de a fi dezamagit de achizitia facuta.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Iun 2007, 22:05

Ioan S. scrie:Eu zic ca pentru inceput sa cauti cu google pe net si sa downloadezi un programel: Opanda IExif
Cu acest program poti vedea (chiar pe acest forum in galeriile membrilor) fiecare ce aparat foloseste. Si te asigur ca vei gasi de la poze facute cu telefonul mobil pina la aparate foto relativ scumpe.
Sau, mai simplu, deschizi poza cu "Microsoft Office Picture Manager" care banuiesc ca-l are aproape toata lumea si dai click dreapta - properties :wink:

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 14 Iun 2007, 12:37

gene3004 scrie:
BenQ 5MPX
...
am folosit doi ani un benq d520, si am mai avut pe mana si e520( diferenta e la lentile..pentax la E620 si la filmat..) atat timp cat nu faci poze cu blitz e o camera super, dar totusi fara mari pretentii. acum am trecut la un canon A700 si asta dupa ce am tinut in mana ( si am facut poze cu) A400,A530,A550.... E o mare diferenta!!!
Corect 100%, dar a cerut ca propunerile noastre sa se incadreze in marja banilor indicati de el. Oricum, l-ai folosit si tu doi ani, iar eu il am tot de doi ani. Este modest fata de alte marci, dar pe balta face banii. Daca mai pui si faptul ca la pescuit nu va fi pastrat in conditii tocmai sigure... Mai bine forjezi un BenQ, decat un CANON. Eu am cumparat BenQ pentru a-mi proteja un SONY DSLR A100H.

Jedi
veteran
veteran

camera digitala

Mesaj de Jedi » 15 Aug 2007, 04:07

din Ro am luat un HP de 4 MP si am facut poze la munte si mare in orice imprejurare.In vreo 3 ani cred ca peste 2000.Erezonabil ca longevitate avind in vedere ca functioneaza si acum.Am trecut la 10 MP cu Canon Power Shot A 640 si diferenta e neta.Problema e ca unele iasa si de 7,8 MB si se manevreaza greu pe net.Daca faci poze turistice si n-ai chef sa cari un SLR la git pe coclauri(am avut experiente) un point shooter de 6 MP maxim cu zoom optic minim 3x ,de la o firma de traditie e tot ce ai nevoie.Un prieten se chinuie si acum sa descifreze tainele lens-ului pe care l-a achizitionat impreuna cu Canon EOS 30 D. Dar daca ai placerea asta si te apuci de reglaje in detrimentul pescuitului....foarte bine.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 14 Sep 2007, 11:41

Eu folosesc un Sony DSC W 50 de 6MP cu zoom optic X3 si carcasa de aluminiu.Este extraordinar de rezistent, l-am lovit la pescuit in repetate randuri, i-am strambat carcasa si functioneaza perfect.Este destul de mic, compact cu display mare de 2,5 inch.Cred ca nu puteam sa fac o alegere mai buna la banii astia...Al gasesti pe net la 700 RON

Scrie răspuns