camera foto

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 12 Iun 2007, 11:32

@pikeman,poza aia cu pasarea are un timp de expunere mic si e facuta cu blitz de aproape de aia a iesit asa clara,sigur poti face acelasi lucru si cu late aparate si cu canon-ul ce il ai,are si setari manuale,poti sa i dai timpul de expunere,iso si diafragma,mai poti studia si histograma ca sa vezi ce si cum trebuie setat si poti face niste poze super,zgomot de fond ai de la iso prea mare ramai pe maxim 200 si da o setare la blitz mai mare un plus1,cam toate camerele compacte au problema asta cu zgomotul la valori ale iso "mari",doar la banii aia nu ai vrea sa faca ca un DSLR.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Iun 2007, 11:39

pikeman scrie:
Adi_ scrie:pikeman, no offense, dar ce a reusit deosebit kodak-ul in poza aia? :?
este o poza din zbor in casa cu blitz fara alte jmecherii, cu un aparat fara stabilizator optic, poti prinde cu un aparat de 150 Euro o poza dasta, fara sa iti iasa deplasata? sau stearsa...efectiv am miscat instant mana spre pasare si ma asteptam la o poza de nimereala nu claritatea asta, totusi un canar care da in aripi parca se misca, nu? :lol: acu am Canon PowerShot A530, ma chinui sa setez si blitz si luminozitate si tot ca sa fac o poza, nu imi pare asa user friendly plus ca ies poze zgomotoase, noaptea dureaza aprox 20 de secunde pana poti face urmatoarea poza, o porblema remarcata de un amic care lucreaza la Canon, nu stiu daca e valabila numai la modelu asta....in rest, e no offense :wink:

P.S. nu uitati ca se vorbeste de un aparat eftin , asa ca lasati Sony deoparte :twisted:
pikeman, tata, aparatul ala al tau a facut poza aia cu un timp de expunere f. mic si ceva noroc :)
Acu nush daca era setat manual sau asa stia el.
aparatele "automate" (point and shoot) regleaza ele timpul de expunere si deschiderea diafragmei in functie de luminozitate. Daca vrei poze faine, iti iei un aparat automat din clasa superioara, cu stabilizator de imagine sau posibilitatea de a seta timpi de expunere mici, procesor de imagine dashtept (Digic II sau III de la Canon) + optica de calitate.

Seria A de la Canon sunt cele mai "de jos" ale lor, dar totusi sunt bune.
Eu as merge pe urmatoarea clasa - IXUS sau S in SUA.

Daca vreti arta fotografica, aia inseamna reglaje manuale, si vorbim de alte preturi.

Later edit: acu vad ca ti-a zis deja Cristi E cam acelasi lucru :lol:

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 12 Iun 2007, 12:31

da,Tavi,ca o complectare la postul tau procesoarele Digic II sau III,folosite in camerele digitale compacte sunt aceleasi cu cele folosite in DSLR-urile Canon,deci inca un motiv pt a opta la Canon.
dupa mine compactele point-shoot-urile de la Canon "offers the most bang for the buck" :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Iun 2007, 12:46

pikeman, o poza cu blitz nu va iesi niciodata miscata(poate sunt exceptii) pt. ca datorita blitzului aparatul va folosi o viteza mare de declansare, deci ce explici tu acolo nu are nici o relevanta :wink:
stabilizatorul de imagine isi face treaba cand folosesti zoom-ul spre capat(depinde si asta cat e de mare), fara blitz. de ex. un aparat cu zoom 10-12x, daca n-are stabilizator o sa faca poze "miscate" chiar in conditii bune de luminozitate.

leba, vezi ca ai cam incurcat citatele, eu n-am zis nimic de canarul lui pikeman :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Iun 2007, 12:50

@ Cristi E
iegzact :D
io asa ceva folosesc, e un model mai vechi luat din SUA da-si face treaba:
Canon Power Shot S410

Dar as face un upgrade la asta:
PowerShot S5 IS

Da n-am timp momentan :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Iun 2007, 13:25

Tavi, mai bine ia-ti S3. Diferenta de bani pt. S5 nu se justifica. Sau mai astepti cateva luni bune sa scada pretul la S5 :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 12 Iun 2007, 13:35

daca tot vrei sa treci la ceva mai "mare"mai bine mai pune ceva bani si ia un DSLR-400D,e alceva,iso cu adevarat bun,alta optica,alt senzor-cmos,fata de point-shoot care au senzorul-ccd,si optica mai slabutza.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Iun 2007, 13:40

Adi_ scrie:pikeman, o poza cu blitz nu va iesi niciodata miscata(poate sunt exceptii) pt. ca datorita blitzului aparatul va folosi o viteza mare de declansare, deci ce explici tu acolo nu are nici o relevanta :wink:
stabilizatorul de imagine isi face treaba cand folosesti zoom-ul spre capat(depinde si asta cat e de mare), fara blitz. de ex. un aparat cu zoom 10-12x, daca n-are stabilizator o sa faca poze "miscate" chiar in conditii bune de luminozitate.

leba, vezi ca ai cam incurcat citatele, eu n-am zis nimic de canarul lui pikeman :lol:

ups, scuzati. nush cum naiba te-am varat si pe tine in asta. :)
si ala e pasare colibri, ce? nu se vede clar si colorat? :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Iun 2007, 13:41

Adi_ scrie:Tavi, mai bine ia-ti S3. Diferenta de bani pt. S5 nu se justifica. Sau mai astepti cateva luni bune sa scada pretul la S5 :)
poi tocmai ca omu nare bani,....pardon timp :lol:

Merci de info cu aparatele, a dreq carte tehnica are 1000 de pajini, de amu cand o sa am timp oi ceti mai cu atentie care e treaba :) , dar tot mie dor de kodaku mieu :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Iun 2007, 14:16

Cristi E scrie:daca tot vrei sa treci la ceva mai "mare"mai bine mai pune ceva bani si ia un DSLR-400D,e alceva,iso cu adevarat bun,alta optica,alt senzor-cmos,fata de point-shoot care au senzorul-ccd,si optica mai slabutza.
Dintrasta?:

http://www.price.ro/preturi_canon_eos_4 ... _50536.htm

Nu-i de nasu meu, si nu ma refer numai la bani aici :oops:

Scrie răspuns