Calculare consum benzina
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Calculare consum benzina
Pentru calcularea consumului de benzina fac asa: cind fac un plin,dau unul din contoare la 0.La urmatorul plin vad citi litri au incaput si citi kilometri am realizat. De exemplu la 40 de litri consumati mai adaug doua zerouri(sa pot imparti),si impart la nr de km ,care a fost 630 ultimul.Si am asa: 4000 impartit la 630 = 6,34. Vi se pare corect? Sau alte metode folosite?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Exact si asa ai obtinut CONSUMUL MIXT SAU MEDIU .
Mai este consumul instaneuu (unele modele il au) care calculeaza un debit de aer care este direct proportional cu debitul de combustibil dar care nu e relevat.
Mai e consumul urban (cum ai calculat tu dar daca ai merge numai prin oras)
Consumul in afara orasului (idem in afara orasului).
Cred ca trebuie sa calculezi de mai multe (de multe ori 40 de litri) ca sa ajungi la un consum real.
6,34 e un consum bun la un motor de benzina pana in 1400 cc.
Mai este consumul instaneuu (unele modele il au) care calculeaza un debit de aer care este direct proportional cu debitul de combustibil dar care nu e relevat.
Mai e consumul urban (cum ai calculat tu dar daca ai merge numai prin oras)
Consumul in afara orasului (idem in afara orasului).
Cred ca trebuie sa calculezi de mai multe (de multe ori 40 de litri) ca sa ajungi la un consum real.
6,34 e un consum bun la un motor de benzina pana in 1400 cc.
the angler is catching xxx, not by the lure
esti sigur ca asa se calculeaza, adica dupa debitul de aer? nu cumva dupa deschiderea injectoarelor de ex? e la fel si la benzinar si la diesel?sir.JONES scrie: Mai este consumul instaneuu (unele modele il au) care calculeaza un debit de aer care este direct proportional cu debitul de combustibil dar care nu e relevat.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
nu prea mi-am batut niciodata capul cu consumul, doar inaintea unui drum mai lung (concediu) resetez tot la computerul de bord si vad ce rezultate-mi da la finalul calatoriei la consumul mediu;litrii consumati;km parcursi.
consumul instantaneu intradevar e nerelevant, dar te invata sa conduci economic; constant si afli care e viteza de "croaziera" a masinii tale.
pana sa am computer de bord, niciodata nu am facut calcule cu benzina alimentata/km parcursi.
consumul in oras este total irelevant, conditiile pot sa difere intre sectiunile a 2 semafoare, ore de varf sau nu, zile de sarbatoare, etc
consumul instantaneu intradevar e nerelevant, dar te invata sa conduci economic; constant si afli care e viteza de "croaziera" a masinii tale.
pana sa am computer de bord, niciodata nu am facut calcule cu benzina alimentata/km parcursi.
consumul in oras este total irelevant, conditiile pot sa difere intre sectiunile a 2 semafoare, ore de varf sau nu, zile de sarbatoare, etc
Michael va recomanda Regulamentul forumului
6,34 e un consum bun la un motor de benzina pana in 1400 cc.[/quote] Al meu e de 1,8 si consumul a fost intr-adevar mixt.Adica din 630 km 160 a fost un drum mai lung pe autostrada,iar restul prin oras ,pe autostrazi ,dar cu aglomeratiile de rigoare,plus semafoare si stopuri cit cuprinde.Iar de cind am schimbat rotile de la 14" la 16 " consumul a crescut cu aproape un litru la suta de km.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- costica_fishing
- veteran
Se poate se poate, in urmatoarele conditii: drumul in vale, si lipsa atmosferei, in vid frecarea lipseste...deci consumul scade, pacat ca pe Luna nu sunt salai, ca erau consumuri bune!costica_fishing scrie:ce masina e asta care ia 6,4 mediu la un motor de 1,8 ?
mi se pare prea optimist consumul....
si ca sa va oftic motorul meu suzuki de 68cc consuma 250ml benzina la 10km, asta pe baraj!

Aaaa- totusi legat de consumuri; clio symbolul meu de 1,4- 100cp/ 16V, a consumat conform calculatorului de bord in ultimii 3500km 6,7/100km, asta fiind consum mixt, la drum intins si peste 300km consuma sub 6.... inspre 5,5/100
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- costica_fishing
- veteran