Calculare consum benzina

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Iun 2008, 06:14

Adi_ scrie:
sir.JONES scrie: Mai este consumul instaneuu (unele modele il au) care calculeaza un debit de aer care este direct proportional cu debitul de combustibil dar care nu e relevat.
esti sigur ca asa se calculeaza, adica dupa debitul de aer? nu cumva dupa deschiderea injectoarelor de ex? e la fel si la benzinar si la diesel?
cel putin pe benzina e sigur (sursa Logan) e mai simplu ca masori debitul de aer decat cel de fluid. Cel putin dupa informatiile mele.
the angler is catching xxx, not by the lure

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Iun 2008, 07:55

Jedi, rezultatul calculului nu poate fi influentat decat de greseli matematice :D
deci e vorba de matematica pura, regula de 3 simpla.
nici macar chestia cu alimentarea la pompa nu are o influenta semnificativa asupra calculului, pt. ca pistolul nu se opreste datorita aburilor. eventual datorita spumei. si sa fim seriosi, cat de mare ar putea fi diferenta cand e vorba de sute bune de km?

problema e in alta parte, si anume la stilul de condus si conditiile de trafic.
de exemplu, traficul dintr-un oras dintr-o tara civilizata difera mult de cel din orasele mari din RO, deci e cam incorect sa compari consumul urban din Bucuresti sa zicem cu cel din... ce oras civilizat vrei tu :)
mai conteaza si alte chestii precum AC, incarcarea masinii, geografia(nu-i tot una sa calculezi consumul extra-urban pe un drum drept sau pe un drum de munte), etc. De ex. am un prieten cu o masina ca a mea, acelasi motor, doar ca el are cutie in 6 trepte iar eu in 5. La ultimul drum afara din oras mie mi-a consumat 5.1 iar lui 6 si ceva. De unde crezi ca-i diferenta, ca doar motoarele-s la fel si nu cred sa aiba al lui vre-o problema... ?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Iun 2008, 08:09

eu am un nissan tiida 1.6 110cai, consuma cam mult in oras 9-9,5% iar afara depinde... la viteza de 90-100 ia 5% la 150-160 ia 7.5% :)

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 21 Iun 2008, 19:57

Dupa mine stilul de condus are o importanta majora:
-Audi A4 Quattro 3,0L TDI 235 CP - media pe 25000Km 8,3 l/100Km
-VW Passat 1,9L TDI 135 CP - media pe 25000 Km 7,8 l/100Km
-Dacia (1988-preparata pentru raliu) 1,4 L -125CP in cursa 28 l/100 Km(media pe total raliu, adica 35%probe speciale + 65%deplasare normala), iar pe unele probe, pe paliere drepte, in urcare, consumul instantaneu depasea 60 l/min cit debita pompa electrica si intra a doua pompa in functiune.
Deci daca vreti sa nu suga, calcati acceleratia cu moderatie si tineti motorul intr-un regim corect de turatie ( si subturarea duce la cresterea consumului), iar calculul faceti-l pe o perioada lunga, altfel nu e concludent.
Daca ati auzit ca undeva pestele trage ca nebunu, uitati tot ce v-am spus si FRIGETI-O !!!!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Iun 2008, 20:43

Diver scrie:.
Daca ati auzit ca undeva pestele trage ca nebunu, uitati tot ce v-am spus si FRIGETI-O !!!!
am forjat azi motorelul de barca pe Dunare, se misca cu mare talent si impotriva curentului, si dupa vreo 2 ore de plimbare nu am reusit sa consum benizna din rezervor (1L).
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Iun 2008, 23:06

Mi se pare exceptional mai putin de un litru pentru doua ore de plimbare.E silentios?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Scrie răspuns