Cica, pe vremea raposatului, Ilie mare muncitor lucra la o fabrica importanta, la sectia "scularie".
Intr-o zi, vine in vizita secretarul de partid din localitate, in inspectie, condus de directorul fabricii. Ajunsi la scularie secretaru' il vede pe Ilie si zice:
--Ilie, prietene....ce mai faci omule, nu te-am mai vazut demult.........
La care directoru' ramane stufeiat....De unde il stie secretarul pe Ilie de la scularie, simplu muncitor................???
Peste vro 2 saptamani, vine in vizita un om important al puterii, mana dreapta a lui Ceausescu, si trecand prin sectia de scularie, are aceeasi reactie la vederea lui Ilie:
--Ilie, ce mai faci mah, ca nu te-am mai vazut de un car de ani......
La care directorul ramane masca............
De unde se cunoaste un om asa de important cu Ilie...?
Mai trece vro 2 luni, si datorita progreselor facute de fabrica, vine in vizita insusi conducatorul suprem.....Ceausescu
Trecand prin Scularie, la verderea lui Ilie, sare si il imbratiseaza ca pe un vechi prieten.........
La care pe directorul il apuca cu ameteli si nu-i vine sa creada
Numai ca acuma a intrat securitatea pe fir: De unde il stie Ilie pe Ceausescu.
Astfel Ilie este dus intr-un beci al securitatii si este anchetat :
- Mah, tu de unde stii pe atatia, ce invarti tu mah, vorbeste!!!
Ilie:
- Da nu va suparati, dar daca vreti sa stiti, eu il cunosc si pe PAPA....daca nu ma credeti ducetima la Vatican si ve-ti vedea.
Zis si facut. Ilie este urcat intr-un avion si dus la Vatican.
Cand intra in catedrala Sf. Petru, Papa il zarii pe Ilie si deodata arunca biblie si striga:
- ILIE.............
La care unu' de la securitate pica pe spate si lesina. Dus la spital isi revine si este intrebat de colegi sai:
- Ce ai patit? Ai lesinat cand ai vazut ca Papa il stie pe Ilie???
- NU, zise securistu', am lesinat pt. ca in momentul in care Papa il imbratisa pe Ilie, IMPARATUL JAPONIE aflat langa mine ma intrebat :
-CINE E BATRANUL ACELA CARE IL IMBRATISEAZA PE ILIE?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!