Atentie la escrocherii pe EBAY

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

attilaf
veteran
veteran

Atentie la escrocherii pe EBAY

Mesaj de attilaf » 23 Mai 2013, 08:04

Zilele trecute, hoinarind si eu pe "cel mai mare magazin online", ajung intamplator la niste produse super-mega interesante.

Mai exact am dat peste niste sonare destepte la preturi mai mult decat atragatoare:

Exemple: Humminbird 598ci HD SI in sistem licitatie, dar cu posibilitatea de buy-it now la doar 450$ fata de 800$ cat e pretul real.
Lowrance HDS-7 la doar 400$, fata de 700-800$
Si asa mai departe....preturile in sistem buy-it now la cam 50% din pret.

In primul si in primul rand, fiind oarecum familiar cu sistemul cu cumparari de pe ebay, nu intelegeam cum un produs se poate vinde in sistem "cumpara acum", fara a fi activ butonul de "cumpara acum".

M-a intrigat aceasta situatie si am zis sa investighez....
In descrierea produsului, era trecuta cu litere mari , special pentru a iesi in evidenta, o adresa de email: sameautomatic9636@gmail.com, unde erai sfatuit sa trimiti mail pentru a cere detalii.

Avand ceva timp liber....am trimis un mail in care am cerut mai multe detalii legate de sistemul "cumpara acum". (Evident ca puteam face asta si trimitand mesaj prin mesageria ebay, dar am vrut sa vad cine raspunde din spatele adresei respective de email). In scurt timp, primesc mail de la un individ pe nume Catalin Alexandru Maftei , care impersona un manager de operatiuni al firmei Idealo Internet Gmbh, si care mi-a raspuns frumos la toate intrebarile cerute.

Operations Manager: Catalin Alexandru Maftei

Idealo Internet Gmbh
Zionskirchstabe 73 A
10119 Berlin
Phone: +49 20 80 99 71 50
Fax: +49 30 28 59 84 51
Web: http://www.idealo.de/

Managing Director: Dr. Albrecht von Sonntag, Dr. Philipp-Cristopher Peitsch

VAT Identification Number: DE813070905
Comercial Register: HRB 76749 - Amtsgericht Berlin-Charlottenburg

Vazand numele persoanei care mi-a raspuns, urmatorul mail l-am trimis in romana, si culmea, am primit un raspuns tot in engleza, in care mi se explica ca doar "ta-su" era roman, el nu stie romaneste (si totusi mi-a raspuns la toate intrebarile puse in romana).
Mai apoi, am ajuns la partea de date de contact pentru factura, i-am dat ceva date aiurea, si am asteptat sa vad unde se ajunge...
In scurt timp, am primit o "factura" de la un cont de email (ce se voia a fi de la "ebay-ul original") pentru produsul ales de mine, cu mentiunea ca plata se face DOAR prin Western Union si nu prin Paypal cum era reclama de pe ebay... Asta am asteptat inca de la inceput, sa mi se confirme banuiala cu plata prin Western....caci auzisem de metoda asta de inselaciune ce circula pe ebay (asemanatoare si cu scrisoare Nigeriana si multe altele).

Ca orice roman care se respecta, in acel moment i-am anuntat pe cei de la Idealo.de ca exista un individ care se impersoneaza in angajat al lor si fraudeaza oameni si mai apoi am raportat userul la Ebay. Sunt curios ce se va intampla acum.

Mai apoi, din pura curiozitate, am mai cautat produse asemanatoare, si culmea, am mai gasit cel putin 3 conturi de ebay, care vindeau produse asemanatoare, si care practicau acelasi tip de "afaceri". Preturi la 50% din pretul real, plata Western Union...

Concluzionand.... grija mare la ce cumparati de pe ebay. Cumparati numai pe ebay si pe cat posibil comunicati numai prin mesageria EBAY. Nu faceti plati in afara ebay. Daca o faceti, o faceti pe barba voastra :).

PS. Inca primesc mailuri in care mi se cere sa le trimit dovada platii prin Western Union, pentru a pune coletul la posta :))

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Atentie la escrocherii pe EBAY

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Mai 2013, 12:27

:D Tare faza..Multumim pt.atentionare..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 23 Mai 2013, 17:43

Multumesc de atentionare.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 23 Mai 2013, 17:58

Multumim de atentionare ;)
Oricum eu nu fac plati decat prin PayPal, oricat de tentanta ar fi oferta, iar vanzatorul sa aiba minim 99% calificative pozitive...
Iar discutiile au loc doar prin mesageria Ebay, in caz de ceva sa existe dovada.
Nu stiu cum au acceptat cei de la Ebay sa posteze ala adresa de mail in descriere...
Numa' bine.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 23 Mai 2013, 19:43

Sorine, la indivizii astia este derutant ca au cam toti cel putin 200 de calificative iar ratingul general este 100%.
Iar cu adresa de email din descriere au reusit sa pacaleaza ebay-ul prin faptul ca , tot textul era de fapt o poza. Si la o interogare dupa adresa de email...nu apare nimic. Tocmai de aceea daca cautati pe google dupa adresa respectiva de email, nu o sa gasiti mai nimic....dar pe ebay...

Hai ca va dau si niste link-uri edificatoare :)

http://www.ebay.com/itm/300908186970?ss ... 1423.l2649

http://www.ebay.com/itm/300908182134?ss ... 1423.l2649

sau altul care, suprize-surprize (fara Andreea Marin-fost Banica), ia uitati ce vinde si cum isi promoveaza marfa....
http://www.ebay.co.uk/itm/HUMMINBIRD-99 ... 5af1880617

sau altul, care aparent e unul "veritabil"

http://www.ebay.co.uk/itm/HUMMINBIRD-11 ... 460f9653ce
Dar pot sa fac pariu ca e iar o teapa... si un detaliu ii cam da de gol:
Return policy details
PLEASE RETURN THE SHOES TO OUR LOS ANGELES OFFICE AND PROVIDE US WITH TRACKING NUMBER AS A PROOF OF YOUR POSTAGE, FULL REFUND WILL BE MADE INTO YOUR PAYPAL ACCOUNT. PLEASE REQUEST RETURN ADDRESS VIA eBay MESSAGE.
Pai daca vinde omul sonare, localizate in "central, germany", ce treaba au "papucii cu los angeles" :)

...oooo dar ce avem noi aici...http://www.ebay.co.uk/itm/HUMMINBIRD-99 ... 5af1880617. Altul care vinde chilipiruri....

Cum naiba se face ca toate chilipirurile astea sunt din Berlin. S-a rasturnat vreun transport cu sonare acolo ?:))

Pe mine m-a amuzat toata situatia asta, dar presimt ca undeva in lume, sunt cativa care isi cam dau pumni in "O|O".

Interesant e ca, aparent oameni cu rating foarte bun, ajung sa faca asemenea magarii. Dar sunt ferm convins ca, conturile de pe ebay de pe care se fac magariile sunt conturi fie false, fie compromise, furate de la oameni care habar n-au ce se intampla cu conturile lor...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 23 Mai 2013, 19:48

Uite inca 1... vi se pare cunoscut "tiparul"? http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HUMMINBIR ... 41737c7b58 :)) "berlinezii" astia de ****. Toti si-au facut conturile prin mai stiu eu ce tari, dar s-au apucat sa isi deschida depozite cu aparatura tocmai in Berlin...Alta tara nu si-au gasit..

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 23 Mai 2013, 20:00

Intr-adevar, trebuie mare atentie :)
Mersi inca odata de atentionare, o sa tratez cu mai multa atentie fiecare anunt :bere:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 23 Mai 2013, 21:06

conturile nu neaparat is false... cii : doar manipulate
una e sa fi om serio si alta e sa vinzi cu bucata 200 de pixuri la 50 tzanti si´asadar-ai " tranzactiii "la centura ca vinzator... , sau daca le cumperi... ca , " cumparator ",
ca nu-i tot una... , una´i sa fi una ... si alta e sa fi ai´lalta... , sau si una si alta...

daca nu belesti ochii... belesti... :D

e bine sa folositi canalele originale / oficiale de comunicare si plata !

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 28 Mai 2013, 11:34

http://answercenter.ebay.com/question/I ... 1000398187

Cu parere de rau, se pare ca au aparut si altii care s-au lovit de rromanasu' nostru Catalin Alexandru Maftei.

Sunt curios daca e vorba de individul asta de mai jos, sau e doar o coincidenta de nume.
Catalin Alexandru Maftei has worked at ACS Fortuna Covaci (mijlocas), studied at C.N Emanuil Gojdu, lives in Wuppertal, Germany and is from Timisoara

fisherman1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fisherman1 » 03 Iun 2013, 22:48

Incredibil ca inca se mai fac potlogarii din astea pe net dar ca intotdeauna chilipirurile nu tin de cald oricat ar fi de tentante. Tin minte ca acum mai multi ani niste "baietasi" care se ocupau cu treburi de genul asta erau pe cale sa vanda unor americani ... aeroportul Otopeni ... Mare mare atentie ! Multumim pentru avertizarile mentionate, evitati Berlinul :)

Scrie răspuns