Mai exact am dat peste niste sonare destepte la preturi mai mult decat atragatoare:
Exemple: Humminbird 598ci HD SI in sistem licitatie, dar cu posibilitatea de buy-it now la doar 450$ fata de 800$ cat e pretul real.
Lowrance HDS-7 la doar 400$, fata de 700-800$
Si asa mai departe....preturile in sistem buy-it now la cam 50% din pret.
In primul si in primul rand, fiind oarecum familiar cu sistemul cu cumparari de pe ebay, nu intelegeam cum un produs se poate vinde in sistem "cumpara acum", fara a fi activ butonul de "cumpara acum".
M-a intrigat aceasta situatie si am zis sa investighez....
In descrierea produsului, era trecuta cu litere mari , special pentru a iesi in evidenta, o adresa de email: sameautomatic9636@gmail.com, unde erai sfatuit sa trimiti mail pentru a cere detalii.
Avand ceva timp liber....am trimis un mail in care am cerut mai multe detalii legate de sistemul "cumpara acum". (Evident ca puteam face asta si trimitand mesaj prin mesageria ebay, dar am vrut sa vad cine raspunde din spatele adresei respective de email). In scurt timp, primesc mail de la un individ pe nume Catalin Alexandru Maftei , care impersona un manager de operatiuni al firmei Idealo Internet Gmbh, si care mi-a raspuns frumos la toate intrebarile cerute.
Operations Manager: Catalin Alexandru Maftei
Idealo Internet Gmbh
Zionskirchstabe 73 A
10119 Berlin
Phone: +49 20 80 99 71 50
Fax: +49 30 28 59 84 51
Web: http://www.idealo.de/
Managing Director: Dr. Albrecht von Sonntag, Dr. Philipp-Cristopher Peitsch
VAT Identification Number: DE813070905
Comercial Register: HRB 76749 - Amtsgericht Berlin-Charlottenburg
Vazand numele persoanei care mi-a raspuns, urmatorul mail l-am trimis in romana, si culmea, am primit un raspuns tot in engleza, in care mi se explica ca doar "ta-su" era roman, el nu stie romaneste (si totusi mi-a raspuns la toate intrebarile puse in romana).
Mai apoi, am ajuns la partea de date de contact pentru factura, i-am dat ceva date aiurea, si am asteptat sa vad unde se ajunge...
In scurt timp, am primit o "factura" de la un cont de email (ce se voia a fi de la "ebay-ul original") pentru produsul ales de mine, cu mentiunea ca plata se face DOAR prin Western Union si nu prin Paypal cum era reclama de pe ebay... Asta am asteptat inca de la inceput, sa mi se confirme banuiala cu plata prin Western....caci auzisem de metoda asta de inselaciune ce circula pe ebay (asemanatoare si cu scrisoare Nigeriana si multe altele).
Ca orice roman care se respecta, in acel moment i-am anuntat pe cei de la Idealo.de ca exista un individ care se impersoneaza in angajat al lor si fraudeaza oameni si mai apoi am raportat userul la Ebay. Sunt curios ce se va intampla acum.
Mai apoi, din pura curiozitate, am mai cautat produse asemanatoare, si culmea, am mai gasit cel putin 3 conturi de ebay, care vindeau produse asemanatoare, si care practicau acelasi tip de "afaceri". Preturi la 50% din pretul real, plata Western Union...
Concluzionand.... grija mare la ce cumparati de pe ebay. Cumparati numai pe ebay si pe cat posibil comunicati numai prin mesageria EBAY. Nu faceti plati in afara ebay. Daca o faceti, o faceti pe barba voastra

PS. Inca primesc mailuri in care mi se cere sa le trimit dovada platii prin Western Union, pentru a pune coletul la posta