atentie la electricitate!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

storm fish
veteran
veteran

atentie la electricitate!

Mesaj de storm fish » 21 Feb 2011, 10:34

Alt prieten pescar a disparut dintre noi. :cry:
Imi era si bun prieten.
Dumnezeu sa-l odihneasca.
http://stirileprotv.ro/video/un-pescar- ... t/60475058
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 21 Feb 2011, 10:50

Dumnezeu sa-l odihneasca...

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 21 Feb 2011, 11:25

Dumnezeu sa`l odihneasca

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Feb 2011, 11:36

Dumnezeu sa-l odihneasca si sa mangaie familia indurerata :cry:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Feb 2011, 12:48

nasol :cry:

Dumnezeu sa-l odihneasca !

stradic
veteran
veteran

electricitate

Mesaj de stradic » 21 Feb 2011, 13:05

si eu m am electrocutat la pescuit!!! Am stat 4 luni in spital in 2005 :cry: :!: :!: :!:
rapala the best vobler in the world

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Feb 2011, 13:13

Socant. D-zeu sa-l odihneasca.

stradic...ce ai patit..mai exact? Si cum de ai scapat. Am auzit de multe cazuri , dar nu a scapat niciunul .

Noi cu spinningul, cu bete mai scurte...avem ceva mai multe sanse, sa nu n-i se intample astfel de nenorociri...Ca, neatentia , poate sa apara la oricine.... Degeaba am spune, ca eu sunt mai atent ...Din entuziasmul, cu care iesi la pescuit dupa o periada mai lunga de pauza...se poate intampla oricui.

Despre cate , am auzit eu..toti aveau bete peste 5 metri.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

feugen
veteran
veteran

Re: atentie la electricitate!

Mesaj de feugen » 21 Feb 2011, 13:13

storm xxx scrie:Alt prieten pescar a disparut dintre noi. :cry:
Imi era si bun prieten.
Dumnezeu sa-l odihneasca.
http://stirileprotv.ro/video/un-pescar- ... t/60475058
D-zeu sa-l ierte. Vina este numai si numai a noastra. Pasiunea, pescuitul, nu au nicio legatura. Noi ignoram adesea legle fizicii si... asta uneori ne doboara. Pana la urma totul tine de educatie (scoala) si atat. Le ignoram si... platim cel mai des cu viata, iar prietenii cu regrete. :cry: Oare invatam vreodata ceva din experientele altora :?:
Bucuresti

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Feb 2011, 13:26

feugen...nu spuen asta....Eu zic ca in majoritatea cazurilor este vorba de neatentie de o clipa(care este fatala , din pacate)..Nu ,ca victimele nu stiau de efectele a 22.000V ..si ca nu ai voie cu bete lungi prin zona.
O singura clipa sa uiti de ele...si ajunge.

Eu, o singura data, era sa o patesc(nu mai povesteam pe aici, aia e sigur)...Pe cand mai dadeam dupa scobar..cu bologneza de 5 metri...AM gasit un loc perfect (asa parea)...si am momit bine...toata nada: )...deja deschideam undita...si cand aranjam tronsoanele..ma uit in sus ...linia de inalta tensiune , era pe la 8 metrii....M-am facut miiic de tot , si am sters-o ...Acasa, ca nu mai aveam lata nada :).

Sau, liniile de la Bezid...unde nu mai conta daca ai bat doar de 2.10...Asa de jos erau ..peste apa. AM trecut sub ele cu batul culcat in barca...Dar oricand , puteam sa nu fiu atent o clipa doar...Si aia era. Noroc , ca bazaiau firele foarte tare...si auzeai de la distanta...ca nu e de bine..Nu cred ca erau la mai mult de 5 metri deasupra apei.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Feb 2011, 13:28

Dumnezeu sa-l odihneasca .......
ULK scrie:Noi cu spinningul, cu bete mai scurte...avem ceva mai multe sanse, sa nu n-i se intample astfel de nenorociri...
Despre cate , am auzit eu..toti aveau bete peste 5 metri.
ULK , nu-i chiar asa . Nu este neaparat obligatoriu sa atingi firele de inalta tensiune cu varga . Insa pe vreme cu gradul de umiditate ridicat este suficienta si doar apropierea vergii de linii . Intre cele doua se poate genera un arc voltaic .

Pe multe vergi gasim marcat simbolistic faptul ca nu trebuiesc folosite pe timp de furtuna cu descarcari electrice . Dar acele simboluri nu inseamna doar atat . La fel , nu se recomanda folosirea lor IN VECINATATEA liniilor de inalta tensiune .

( cand eram copil , pe la Cernica , ma distram cu tuburi de neon pe care le tineam cu o mana de un capat in timp ce pe celalalt il indreptam catre linii de inalta tensiune . ,, Nebunia " asta facea ca tubul sa se ..... aprinda ! Ne distra teribil , ne placea sa credem ca suntem supra oameni , ca eroii din filme . Insa probabil pe atunci inca eram sub directa obladuire a ,, Dumnezeului Copiilor " .
Si ca veni vorba , tot in Cernica , in fostul fort german sapam frenetic dupa batoane de TNT , grenade sau pistoale ingropate in ruinele acestuia . De multe ori loveam cu sapaligile batoanele de TNT . Nu ajungea asta !!! Le insiruiam pe linia amaratului de tramvai 28 . Acesta , vai soarta lui , la trecerea peste bucatile de TNT facea ca acestea sa bubuie , sa faca absolut ca toti dracii , speriind toate babele din tramvai . Ma uit uimit in urma si ma intreb ..... cum de n-am patit niciunul dintre noi .... nimic !
Scuzati off topicul . M-a luat valul . )

Scrie răspuns