atentie la electricitate!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Feb 2011, 13:49

Binenteles pictore...stiam, ca ajunge sa fie batul doar aproape de fir...si face arc...dar totusi, cu un bat de 2 metrii..sunt mult mai slabe sansele....decat cu bologneze, fixe...de 5-8 metri..... In furtuna cu descarcari electrice...nu imi place sa rsic , nici cu lansete scurte...Desi somnul ...iese tocmai atunci la miscare :)

Ai facut, nebunii la viata ta ..nu gluma...Neoanel la ce distanta le tineati de la fir? :) Chiar ...ca nu erati intregi la cap...dar na ..copilul ce stie :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 21 Feb 2011, 14:54

Asta toamna ajung in delta, la Holbina.
Savuram salbaticia locului, si scot o bologneza de 7 metri.
Cand ma uit in sus deasupra capului treceau linii de inalta tensiune.
Ma gindeam, uite domnle salbaticie cu stalpi electrici, iar unde am eu loc de casa in oras astept de 8 ani curentul electric si nimic.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Feb 2011, 19:49

fie'i tarana usoara, dumnezeu sa'l ierte.

o locatie care a ingropat multi pescari si din pacate va mai ingropa este balta Proieni, in amonte de varsarea Lotrului in Olt cu vreao 1km.
acolo sunt liniile de tensiune atat de jos incat sunt aproape de nivelul soselei, datorita malului si diferentei de nivel
cel putin 3-4 cruci sunt acolo, cel mai recent caz fiind din 2009 si cu toatea astea nimeni nu face nimic.
vor mai muri oameni acolo din pacate.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Feb 2011, 20:46

Dumnezeu sa-l odihneasca, si uite asa si acest sport drag, face victime! :(
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2011, 21:53

Mare atentie la electricitate, eu stiu o balta(Revarsarea, Tulcea) pe care au murit multi electrocutati, s-au pus 5 cruci din 2000 pana prin 2007, dar se spune ca au murit mai multi pe-acolo...
Pe unul dintre cei care au murit acolo il stiam si eu din vedere...pe balta respectiva(nu prea se vede in poza) pe fiecare stalp era o pancarta „Nu folositi bete de carbon, pericol de electrocutare !â€

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Feb 2011, 23:06

Chiar horror, ce zici de undita aia...ma trec fiorii...dar ai vazut ce a ramas din undita de la 22.000 volti? Un ghemotoc de fire de carbon..zici ca e o peruca.

La noi anul trecut , a murit unul pe pod in oras,nu departe de blocul lui valistrati..tot asa...este filmat, este pe net...dar nu pun link..Pentru ca, consider inuman , sa ne holbam la agonia unui om...Unii l-au mai luat la misto..filmand cu telefoanele. Urat animal ..mai e si omul.
Saracul om, s-a mai ridicat si l-au dus in picioare pana la salvare..dar nu a supravietuit.

Deci, cu totii capul sus..cand aveti stalpi prin preajma!!!!
Sa, vedem cat mai putine topicuri de genu' :(
UlKustom Rods

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Feb 2011, 23:23

ULK scrie: pictore... Ai facut, nebunii la viata ta ..nu gluma...
Da . Au fost multe , am avut o copilarie total neobisnuit de frumoasa si tumultoasa . Insa nu-i normal sa evoc toate astea intr-un topic ca acesta . Poate cu alta ocazie , intr-un topic tematic ( nici n-am pomenit de macar 5 % din cate-am facut copil fiind ! Chiar exista Dumnezeul Copiilor ! )

Inca odata Dumnezeu sa-l odihneasca , sa dea familiei puterea necesare depasirii acestui nefast moment , si putere suficienta sa-si poata vedea in continuare de viata lor . Chiar mi-e gandul la drama lor .......... ( Doamne fereste ! )

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2011, 23:29

Curiozitatea omului pentru morbid este binecunoscuta...am auzit si eu tot felu de povesti cu electrocutati...dar la pescuit e jale...daca atingi cu o undita cablul direct ti se opreste inima instantaneu...mai norocosi is aia care ating firul sau se face doar arc electric...Nu prea iti dai seama din poza aia...dar in spatele meu, pe unde incepe stuful...digul nu mai e asa de lat, apa incepe de la baza lui, iar pescarii stateau fix sub cabluri...era o colectie de plumbi si momitoare pe cablurile alea...
Uite inca un motiv pentru care sa folosesti lanseta de fibra de sticla...stie cineva, nu cumva si fibra de sticla conduce electricitatea?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 21 Feb 2011, 23:39

Nu, m-as risca sa incerc, daca firul, batul e ud...Si atingi direct cablul..nu stiu ce sa zic.

Cand am facut armata..am avut in cazarma doua cazuri de deces prin electrocutare..s-au urcat pe vagoane in gara :(. Am fost asa de socat...ca de atunci doar la fire sunt atent cand sunt in preajma liniilor de cale ferata....sau chiar orice fir ce trece peste mine.
In cazul asta este mai sanatos , sa fii prea prudent pana la paranoia...ca vorbim doar de o singura clipa, o fractiune de secunda...si GATA.

Si eu imi cer scuze , ca transform topicul, intr-un fel de Stiri de la ora 5...dar consider , ca astfel de povesti pot avea si rol de atentionare...pentru toti care citesc si eventual nu s-au intalnit cu astfel de nenorociri.
UlKustom Rods

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 22 Feb 2011, 19:28

Naspa cu carboane pe sub stalpi si pe furtuna!

Scrie răspuns