Articol pentru 50E
Febra pedalelor
Intr-o seara friguroasa de Mai ma aflam pe malul opus al Muresului. Opus mie , evident. Eram la pescuit. Bineinteles ca pescuiam cu un vobler vopsit de mine, nu trebuie sa precizez. Bineinteles ca era vopsit SFC , asa cum v-am obisnuit deja in articolul trecut. Bineinteles ca e cel mai prinzator, iar nu trebuie sa precizez.
Stand eu asa cu batul in mana , dintr-o data aud un sunet ! Un sunet ciudat , semana cu o scartaiala. Venea dinspre celalalt mal opus mie, doar v-am spus ca eu eram pe malul opus.
Am zis ca doar mi s-a parut si am continuat sa lovesc broaste cu varful batului. Lovind eu asa broastele in moalele capului , aud din nou...acelasi sunet.
N-are ce sa fie , mi-am zis eu...si am continuat cotonogirea broastelor , in timp ce-mi stergeam mucii pe maneca stanga.
Dintr-o data iar aud acel sunet , urmat de vocea unui copil:
-Mami , mami, uite-l pe nenea ce falci are !
N-am putut sa ma abtin si am urcat sa vad cine-mi tulbura linistea.
Nici nu va puteti inchipui ! Era o doamna cu un copilas la plimbarea de seara. Nu asta e important, ci mijlocul de transport al copilasului - o tricicleta !
Am fost foarte entuziasmat sa vad o tricicleta pe malul opus al Muresului. Nici nu va imaginati.
Chestia si mai frumoasa a fost ca.........tricicleta era vopsita SFC.
Atunci am avut o reivelatie, sau cum ii zice. In fine, am avut o dinaia in care ma imaginam calare pe o tricicleta vopsita SFC. In acel moment am simtit o furnicatura pe spate si eram fascinat de faptul ca puteam avea si eu o tricicleta.
Am strans in graba cutia cu voblerul vopsit de mine, am bagat mulineta in buzunar si am fugit spre casa tarand batul prin nisip.
Tot drumul m-am gandit cum sa o abordez pe Ildiko sa-mi cumpere si mie o tricicleta SFC. In fine...am ajuns acasa, nu m-am mai descaltat ca pierdusem papucii pe drum, mi-am scos ciorapii si i-am agatat de bec si am inceput rugamintile catre Ildiko.
I-am promis ca nu mai stau seara la calculator , ca nu mai musc din tastatura, ca nu mai arunc cu mouse-ul dupa caine, ca nu mai scuip monitorul si ca nu mai rod firele.
Dupa o ora de rugaminti, am avut promisiunea ca de dimineata mergem sa-mi cumpere tricicleta din targ.
Vreau sa va spun ca n-am dormit toata noaptea. Deja ma visam alergand cu ea pe ulita, ca ma duc sa car nisip, apa, lemne pentru voblere si alte dastea. Imi imaginam cum faceam curse cu ea, sa castig capace de bere.
Dimineata la ora 8 , 8 si ceva, eram cu Ildiko in targ.
Dezamagirea a venit atunci cand nu gaseam o tricicleta vopsita SFC. Erau albastre, roz, rosii si alte culori care nu-mi placeau. Pana la urma m-am hotarat sa cumparam una albastra. Pensula am, smirghel am, ce mai...o vopsesc eu cum vreau.
Am ajuns acasa(pe tricicleta) si am dezmembrat la ea un ceas. Intai I-am dat un strat alb, ca asa cere producatorul, nu cum ma mint aia pe forum, apoi am vopsit-o cum am vrut eu.
Zilele viitoare ma duc sa-mi cumpar un cosulet unde sa-mi pun galetusa si lopaticile, o sonerie si un far.
Aaa ....si niste ochi de pisica 3D , sa-mi pun pe roti , ca am de gand sa particip la cursele de noapte. Cica pune primarul la bataie 50E pentru ala care castiga cursa.
-urmeaza-