Arena, singurul topic de polemici.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Arena, singurul topic de polemici.

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Noi 2012, 20:10

Da ce sa le dau??Marabou?? :lol: Blanitza de vulpe polara?? :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 28 Noi 2012, 20:43

adevarul e ca pescuitul a devenit un "adrenaline rush" pentru unii :twisted:
ce-i drept si mie imi plac pesti tzapanosi :lol: ii fain noh
dar cred ca un mix elegant presupune sa te si bucuri de natura , anu asta am tras niste partide blitz la pastravi :lol: d'aia nitel mai mari ca palma, ohooo ce fain era, vorba unui pretin, te duci la 10 la munca si te intreaba lumea ce ai facut azi "apoi am palit vro 10-15 pastravi" ii o treaba si asta
mai demult intro iarna am prins un pastav la vro 25 cm pe Olt si m-am chitit musai ca tura urmatoare ii palesc, o plua, dar l-am chemat pe Miky in iesirea aia si am ramas fascinat asa uitandu-ma cum prinde niste jumatati de pesti la fly in timp ce eu somam, dreq era ianuarie , a fost interesant sa privesc tehnica si tactica, oricum nu am inteles nimic la final :lol1:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 28 Noi 2012, 20:51

SF scrie:Fishwatching :D , cum ii spui , nu vreu sa zic ca-i urmatoru nivel , insa ii alt nivel :wink: , pur si simplu ! Omu se simte mai bine asa , si nu-i in concurs vesnic cu restu lumii , sa fie mai bun :wink:

Zapaceala asta cu la fiecare iesire invata cate ceva , devin mai bun , ma perfectionez si alte bullshituri din astea is copiate din caietele de la marile scoli de management si economie , acolo unde au studiat indivizii care in nebuneala lor au naucit economia mondiala , mai mult , mai bun , mai rentabil ! Acolo te invata ca daca anu asta ai profit , deci profit, de 100 de milioane , si anu viitor ai de 95 de milioane (tot profit ) inseamna ca ti-o mers prost , ca nu ai facut bine , si ca director zbori pe unu doi din post .
In momentu in care numa la autodepasire ai gandu , nu mai ai cum sa te bucuri pur si simplu , intri intr-o dinamica nesanatoasa si nu o sa poti zice niciodata stop , ma opresc , imi ajunge , niciodata nu o sa ajunga si niciodata nu o sa fi suficient de bun . Si treaba asta se intampla peste tot in juru nostru , vezi lumea care baga la sala si se umfla si tot se vad slabi desi nu mai intra hainele pe ei !
Ii acelasi proces mental , si se intampla in toate domeniile , chiar si intr-o pasiune , sa zicem , cum ii pescuitu :wink:

De aia zic , ca-n cazu asta . pasiunea ii alta , si pescuitu , ii doar un mod de o reproduce !
Intr-un fel da. Atat doar ca goana dupa ala mare vine la pachet impreuna cu instinctul care ne pune sa fugarim pestii iar si iar.
Nu ne-a impus nici o societate (sau poate haita de pe vremea cand locuiam in pesteri? )...cu ala ne-am nascut noi astia care nu vrem sa renuntam la instinctul asta arhaic..pe care il numim pescuit recreativ :)
Cred ca multi sau majoritatea tot vor sa mai simta cate un adrenaline rush intr-un drill cu un peste mare...asta este una din esentele de baza al pescuitului... Nu neaparat in fiecare partida...
Marturie sta echipametul de UL cu care frecventez des un paraias simpatic cu multi clenisori. Intre alte partide in care mai caut si astept monstrul.

Pe de alta parte...daca acceptam faptul ca majoritatea pesilor le eliberam, reusind sa reprimam instinctul de a privi pestele doar ca o prada, urmatorul pas logic ar fii sa il acceptam si la dimensiuni mai modeste, daca tot nu mai sfarseste sa hraneasca tot tribul din pestera pe mai multe zile :)....And in the end..dece sa ma obosesc sa il mai scot din apa daca il vad deja PRIN apa...fishwatching...

Nu mai visam la ala mare..renuntam sa mai luptam...pentru nimic, constientizand ca tribul nu ne mai asteapta in fata pesterii sa ii ducem de o haleala...si ne dam seama ca nu are rost..Ajunge sa iesim in natura, stam , privim, respiram si contemplam...si dupa o ultima privire lunga si trista intoarcem lent scaunul cu rotile si ne contopim cu ceata.

INCA NU :). Poate mai incolo :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 28 Noi 2012, 21:22

Parca se discuta altfel... sau am imbatranit eu! :lol: :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 28 Noi 2012, 21:25

Da, e mai altfel :)...ranga mai improasca putin balegar pe campii sperand la o recolta mai buna la anu'..in rest doar discutii :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 28 Noi 2012, 21:28

tavistan scrie:Parca se discuta altfel... sau am imbatranit eu! :lol: :lol:
ii frig afara, te trage la oase :twisted: :lol: :lol: :lol:
nici musca nu mai mere ca ingheata in aier, plus ca cine o mai vazut muste iarna :lol:
propun ca toti muscarii sa arunce lighioanele peste iarna si sa lege viermi si nimfe acum :lol:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 28 Noi 2012, 21:42

pikeman scrie:...
propun ca toti muscarii sa arunce lighioanele peste iarna si sa lege viermi si nimfe acum :lol:
ok :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Noi 2012, 21:50

Nu zic ba la pestii mari , da in ultimii 2 ani am folosit foarte putin echipamentu cel mai heavy care-l detin , defapt anu asta inca nu am dat cu el .
Adrenalina am avut , nu ma plang , insa nu-i totul !

Insa nu is ca inainte , sa dau o zi intreaga dupa animale , si nu ca nu am rabdare sau nu ma tine fizic , da mi-am dat seama ca nu pot reduce tot pescuitu la asta , ca nu are rost sa-mi pun teluri si praguri de atins ,ca le atingi si vrei altele si esti in acelasi punct , vreau doar sa ma simt bine , nu ma duc sa fac pe balta cea ce oricum fac in viata de zi cu zi , planuri , scopuri , vreau sa-mi cumpar aia , vreu sa fac cealalta , la pescuit cel putin sa nu gandesc cum o fac normal , de aia ma duc .
Nu poti sa "evadezi" daca actionezi mental la fel !

Nu zic , iti trebuie tarie nu gluma sa dedici o viata cautand doar mare si mult , si intradevar recompensa cand vine ii colosala , insa ii prea mult stres , daca pot zice asa , ii o joaca prea serioasa si nu desconectezi la fel de bine ! Poate sa ajunga un fel de obsesie , sa fii vesnic in cautare , to much love will kill you , zise Freddy Mercury .

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Noi 2012, 21:59

Adelin scrie:Daca tu vrei sa il incheiem aici eu il inchei cu placere, dar sa sti ca mai aveai doar 3 pagini pana la pagina 150, in care nu ai reusit sa dovedesti ca esti la ultimul nivel si ca merita sa faci fly in romania. In 150 de pagini in afara de abureala si fofilare maxima nimic concret! Pacat, am deschis acest topic in speranta ca poate ma convinge careva sa ma apuc de fly....din pacate nu ati reusit.
semlecangheorghe scrie: Brae Andrei,nu te mai smotoci atita sa-l provoci pe Adelin sa invete fly..
Crede-ma ca ,DACA AR FI VRUT,sa faca chestia asta,ar fi facut-o in urma cu ceva ani ,atunci cind a avut ocazia pescuind alaturi de Petre Dima
sint olea nesigur... :D , Adelin chiar vrea convins... ,dar daca chiar vroia sa invete o facea cu altcineva ? :D

p´aia ca o deschis subict... ca s´al inchida... is sigur ca am inteleso ... ! :D

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Noi 2012, 22:04

semlecangheorghe scrie:
Cit despre pesti,bucuria mea este mare cind prind un trofeu,si aproape ca nu exista cind prind unul mic..
Sint incapabil sa ma bucur pentru un drill cu un strap de juma de kil,dar pentru un drill cu un salau de 8-10 kile,as da orice..ori somn,ori avat..De aia iti zic,ca pentru pesti ca palma ,nici nu m-as obosi sa ies pe malul apei..si nu inteleg ce vrei sa zici cind spui ca la un anumit nivel( :?: ,care o fi ala)te bucuri de un peste cit palma ca si de unul mare..
Gigi,e clar ca nu toti suntem la fel si fiecare percepe pescuitul in felul lui.Daca tu zici ca nu te poti bucura de un drill cu un strap la juma de kil,ok,nici o problema,esti setat altfel :) Eu,din contra, intr-o noapte, singur pe apa, iti pot spune ca m-am bucurat ca un copil de o partida cu strapi ceva,ceva mai mari ca ala de care zici :) .Atunci,acolo,aia erau partenerii mei de pescuit care ma faceau sa nu ma simt singur :lol: Altceva vroiam sa-ti zic io...Uite,eram in toamna asta la una din primele mele partide la fly.O partida in care in primul rand incercam sa arunc musca aia afurisita cat mai departe :) Greu,dar fain.Aflat undeva intre mal si mijlocul Oltului am reusit la un moment dat sa lansez si inspre mal si sa pun musca exact sub crengile unui copac.Ehhh Gigi,atunci s-a intamplat ceva deosebit pentru mine.Un clean s-a ridicat usor pana sub musca,aveam impresia ca sta efectiv in coada.A studiat-o atent pret de cateva secunde,(care pentru mine au fost poate printre cele mai faine care le-am intalnit pe apa),apoi tacticos a deschis gura,a inhatzat-o si a plecat usor.Crezi ca a fost un monstru Gigi?Nu,nici pomeneala,dar m-am bucurat ca si cand as fi prins ditamai avatul.Tu cum ai fi reactionat?Nervos ca nu avea macar kilul? :?

Scrie răspuns