1. EFICIENTA. In medie, cam 12-20 stiuci potrivite la fiecare iesire: 3 scapate sau neintzepate, 5 speriate sau gonite, 2 nu erau acolo unde incercam. Pe restul reusesc sa le evit. Destul de des.
2. SIMTUL APEI. Abilitate speciala, pe care mi-o cultiv si dezvolt aproape neincetat. Pot adauga apa minerala unui vin, exact pina la obtinerea concentratiei ideale, la nivel de mol / litru.
3. CONCENTRARE Nu mi-am uitat vreodata sculele in lift (stau la 1) si nici mulineta pe capota masinii (pur si simplu nu ajung ca sa o pun acolo). Daca ma concentrez suficient, pot privi in cutia de momeli minute intregi pina imi aleg exact lingurile cu care negresit nu voi prinde nimic in ziua respectiva, indiferent de conditii.
4. PRECIZIE Sunt in stare sa agatz constant si consecutiv, (de 5-6 ori) , in aproape acelasi loc. La buza stufului reusesc intotdeauna sa depasesc cu fix 12cm locul ideal. Suficient aproape intotdeauna cit sa agatz si sa porcaiesc locu’.
5. INOVATIE Sunt inventatorul momirii intensive cu artificiale la stiuca (copyright: pat de linguri) Pe scurt: se agatza intr-un loc, irecuperabil, de zeci de ori, pina la formarea unui pat de doli’, facilitind capturile urmatoare, in anii ce vor veni. (estimez de la 2 pina la 9…n.a. – experiment nefinalizat)
6. STIL Cind pierzi galetul, si e unica mulineta, si nu mai ai cu ce da… atunci e momentu’ sa faci misto. de cei din jur, evident. E si cazul. Prostii n-o sa realizeze niciodata ca acolo e un shurubel, care trebuie verificat, din cind in cind… decit sa dai asa… ca prostu’… fara sa stii… mai bine te lipsesti.
7. CONSTANTA Pot reveni la nesfirsit pe aceasi balta, in aceleasi locatii in care nu am prins nimic, cu insistenta, in aceleasi conditii si de fiecare data, cu aceleasi rezultate!
8. KNOW HOW (cum s-ar zice “stiu cu ele�- pe scurt: pot da sfaturi aberante pe un ton foarte convingator) pot elabora si verifica teorii ce zguduie realitatea din temelii, pot impleti vagi cunostiinte teoretice cu lipsa totala de dovezi, pot deforma situatia si inventa alte date si fapte reale. Toate acestea converg spre uzura intensiva si prematura a neuronului colegului de pescuiala. De preferinta, contabil. Which is really fun, isn’t it?
9. FLEXIBILITATE Ma enerveaza sirguinta cu orice pret, incrincenarea, numaratul a fix 57 de capturi in 24h, traistaritul extrem si insistenta cu ochi de cal. (acel “Am venit la pescuit, pescuim!�)
Ne place drumul pina acolo, vrem sa si vedem, sa si ridem, sa si vorbim, sa si fotografiem, sa si bem (sau sa mincam), sa dam dupa el (sau nu), sa ne scarpinam in nas (sau in…ureche). Transformat in viciu singular, pescuitul poate deveni, mai devreme sau mai tirziu, monstruos.
'aide, care va bagatz? ce mi-a scapat mie si aveti voi in plus?