CUMPAR stupi polistiren
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
CUMPAR stupi polistiren
Cumpar stupi polistiren. Daca se poate, as prefera cat mai aproape de Bucuresti/Oltenita/Alexandria sau Ploiesti.
0728 917 864 Vodafone
0733 303 358
037 404 85 03 Orange(dupa ora 20)
0728 917 864 Vodafone
0733 303 358
037 404 85 03 Orange(dupa ora 20)
-
- veteran
Re: CUMPAR stupi polistiren
Eu te sfatuiesc sa nu iei stupi din astia,sau,daca tii neaparat sa incerci,ia doar 3,pentru observatii mai exacte asupra influentei acestor stupi asupra familiei de albine adapostite in ei .Dupa un sezon complet mai vorbim.
-
- veteran
ma gandessc..........acesta nu le pacaleste ca si timp,temperatura daca vrei ma pot int cat costa sunt ceva pers care fac super misto
sincer sa fiu, am citit putin despre ele.
am intrat pe un forum de stuparit si baietii spuneau ca sunt bune, numai ca pretul este mare. in rest, nu au moarte.
ca si temperatura, vara izoleaza de arsita si iarna tin cald. n-am folosit pana acum si vroiam sa incerc.
gasisem niste stupi din plastic, facuti in Franta, la 380ron. cica francezii ii folosesc din greu...
totusi as vrea sa-i iau facuti din fabrica, cu tot cu magazie. am gasit si eu un baiat care ii facea dar sincer nu mi-au placut.
Multumesc mult baieti!
am intrat pe un forum de stuparit si baietii spuneau ca sunt bune, numai ca pretul este mare. in rest, nu au moarte.
ca si temperatura, vara izoleaza de arsita si iarna tin cald. n-am folosit pana acum si vroiam sa incerc.
gasisem niste stupi din plastic, facuti in Franta, la 380ron. cica francezii ii folosesc din greu...
totusi as vrea sa-i iau facuti din fabrica, cu tot cu magazie. am gasit si eu un baiat care ii facea dar sincer nu mi-au placut.
Multumesc mult baieti!
-
- veteran
pai tocmai iarna tin de cald le pacaleste temperatura ies si ...........doc bine ca la noi e altceva cauta pe forumuri de specialitate la cei care detin aici la noi spor 

pai asta am zis si eu, ca am citit pe stuparitul.com si cei care au asa ceva, spuneau ca sunt f.bune, decat ca's scumpe..
si ar mai fi un incovenient, ca nu se pot dezinfecta la fel de usor ca cele din lemn. sunt anumite bacterii pe care le poti distruge doar cu focul..
niciunul n-a zis nimic ca ar iesi iarna afara.
o sa ma mai documentez, multumesc!
si ar mai fi un incovenient, ca nu se pot dezinfecta la fel de usor ca cele din lemn. sunt anumite bacterii pe care le poti distruge doar cu focul..
niciunul n-a zis nimic ca ar iesi iarna afara.
o sa ma mai documentez, multumesc!
@mirceone
"Avantaje:
- greutate scazuta si usor de manevrat;
- nu sunt propolizati asa mult ca cei de lemn;
- nu fac condens, bineinteles in functie de reglare racletei de aerare;
- usor de intretinut si curatat.
Dezavantaje:
- se dezvolta familia un pic mai greu in perioada de primavara, fata de cei din lemn; (doi ani la rand familiile avute in stupi de lemn sau dezvoltat mai repede decat cei din poliuretan rigid, nu am reusit inca sa aflu motivul);
- imbinarile dintre fund, corp, podisor si capac nu mi se par foarte reusite, componentele miscandu-se;
- hranitorul izgonitor, daca nu esti foarte atent iti omoara multe albine.
Cat despre avantajele prezentate la cumparare:
- numar mai mare de indivizi la iesirea din iarna,
- ouat mai devreme;
- consum de mancare redus;"
sunt impresiile unui stupar care are 20 de stupi din polistiren.
"Avantaje:
- greutate scazuta si usor de manevrat;
- nu sunt propolizati asa mult ca cei de lemn;
- nu fac condens, bineinteles in functie de reglare racletei de aerare;
- usor de intretinut si curatat.
Dezavantaje:
- se dezvolta familia un pic mai greu in perioada de primavara, fata de cei din lemn; (doi ani la rand familiile avute in stupi de lemn sau dezvoltat mai repede decat cei din poliuretan rigid, nu am reusit inca sa aflu motivul);
- imbinarile dintre fund, corp, podisor si capac nu mi se par foarte reusite, componentele miscandu-se;
- hranitorul izgonitor, daca nu esti foarte atent iti omoara multe albine.
Cat despre avantajele prezentate la cumparare:
- numar mai mare de indivizi la iesirea din iarna,
- ouat mai devreme;
- consum de mancare redus;"
sunt impresiile unui stupar care are 20 de stupi din polistiren.
-
- veteran
Mai ginditi-va si cit se supraincalzeste un stup din asta la transport.Eu am patit-o cu un stup de lemn,prevazut cu aerisire,s-au topit toate ramele,eu nu voi folosi asa ceva,Mai ramine sa folosesti si faguri de plastic,gata crescuti din fabrica,si se duce naibii unul dintre ultimele produse naturale cu adevarat.
Stupii nu vor fi mutati. Ii am la tara intr-o livada, in spatele casei. In fata, am padure de salcami...deci n-am nevoie sa-i mut.
Constructia in sine, este identica cu cea a unui stup din lemn. N-am inteles ce legatura este intre stupul din polistiren si "naturaletea" mierii...
Eu stiam ca albinele fac mierea, nu stupul dar poate s'o fi schimbat intre timp, cine stie...
Ca o paranteza, nu vand miere, doar mananc si indulcesc ceaiul, deci nu afectez pe nimeni...
Constructia in sine, este identica cu cea a unui stup din lemn. N-am inteles ce legatura este intre stupul din polistiren si "naturaletea" mierii...
Eu stiam ca albinele fac mierea, nu stupul dar poate s'o fi schimbat intre timp, cine stie...

acum mi-a picat fisa. de ce se supraincalzeste stupul la transport?kleniacul scrie:Mai ginditi-va si cit se supraincalzeste un stup din asta la transport.