Matrita Jiguri Bila 5-6 gr

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 01 Feb 2012, 14:19

nea Mircea, erai sceptic si cand am zis de alta treaba ca o fac, acasa... pana la urma te-ai convins :wink: nu imi sta in fire sa mananc kkt, vb intotdeauna de ce am facut sau cel putin am vazut cu ocsorii mei ca se face :P[/quote]

Nu te-a acuzat nimeni ca mananci kkt,dar pot sa te acuz ca ii inchizi omului telefonul in nas si nici nu suni pe urma sa zici "eram in sedinta...ce vrei ?
Mai ales ca telefoanele astea mai noi au posibilitatea sa raspunzi direct cu SMS (si ai acolo o groaza de optiuni ELEGANTE)
Nu e frumos mai ales cu unul ceva mai batran ca tine.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 01 Feb 2012, 14:31

sa-mi fie cu iertare, mai uita si astea tineri :oops:
te tarai diseara, ca pot :wink:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 01 Feb 2012, 15:05

eu zic sa stati mai relaxati ... adica, sunt unii pe-aici care lasa impresia ca turnatul plumbului o fi ceva complicat, care necesita mega instrumente, experienta masiva si tot asa ...

eu daca as fi incepator in ale turnatului si as citi topicul asta, m-as speria grav...

torn jiguri pt uz propriu de vreo 5 ani, am turnat lejer 5000 de jiguri, si culmea, nici nu mi-am ars nici blatul din bucatarie(scuze Toni :twisted: :twisted: :twisted: ), nici nu am pus apa in plumbul topit si nici nu mi-a sarit plumbul pe fata(cu toate ca faza cu plumbul de acumulator e bine de stiut) ...

nu o fac pe arogantul, vreau doar sa subliniez ca nu e asa de mare branza sa torni plumb, atata vreme cat esti constient ca lucrezi cu un lichid la 350 grade ...

problemele is altele la plumb, lucru subliniat si de un prieten dentist, si de taica-miu(care lucreza printre metale topite de vreo 30 ani, care a fost si inginer sef la Ispat-Sidex fix pe departamentul de protectia muncii) . Plumbul este FOARTE toxic - trebuie musai masca, iar dupa ce turnati, hainele trebuiesc spalate, eventual facut dus(particolele de plumb ajung f usor in corp prin par), spalat temeinic aragazul si zona de lucru ...

in rest ... va asigur ca dracu nu-i chiar asa de negru :D :D :D

P.S. Toni stiu de vreo 70-80kg de plumb de teava(imputita rau ce-i drept, pierzi cam 20%-30% din greutate in racorduri, praf si mai stiu eu ce...dar nu-i vopsita, si n-are cauciuc prin ea ) la un pret superb(eu mi-am luat 23kg)

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 01 Feb 2012, 15:20

da da, problemele is ca iti poate cadea vreo bila sau poate iti creste vreo bila :lol: :lol: :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Feb 2012, 15:41

e chiar asa toxic bre ? adica in fine, stiam ca se degaja ceva vapori alea, la turnare, dar nu ma asteptam sa fie chiar asa cantitate incat sa zici ca este nevoie de masca, dus si schimb de haine dupa o turnare de cateva zeci de jiguri ...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 01 Feb 2012, 16:13

Nu numai vaporii is problema Toni, ci si pulberile, care is fine rau, nici nu prea le vezi...

Prietenul meu dentist si-a facut lucrarea de doctorat pe un subiect de genul „Cum se rezolva problemele dentare care apar in cazul intoxicatiei cu plumbâ€

Vegas_75
veteran
veteran

..

Mesaj de Vegas_75 » 01 Feb 2012, 16:30

Aroma de plumb topit ieste foarte toxica mai ales daca o tragi in piept ca poti sa dai in galbinare sau saturnism (asa e la carte) , asa se numeste boala, zice baetii pe wikipedia, dar asta mai ales daca se intampla sa torni des, daca e cu dependenta :) . Cred ca securistii (aia cu securea adica) sigur aveau saturnism si mai au si-acu ...

Dar iata ca a sosit si clipa mult asteptata si am receptionat si matrita cea facatoare de minuni sub forma de bile de 5,3 gr, ca pe astea le folosesc eu cel mai des , astea e alea prinzatoarele.
Acum stiu ce o sa fac in week-end , o sa fac bile pana ispravesc carligele , am vreo suta si ceva de buc 3/0 si 4/0 , Matzuo si Gamakatsu cu staif, agerimea intruchipata (le tin de friptura pe astea din urma).

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Feb 2012, 17:20

iti intra gamakatsu de 4/0 in ea ? :twisted: :twisted: :twisted:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Feb 2012, 17:24

am inteles, bogdane ...

curte ne curte, am mai turnat si in bucatarie , mai ales acu de cand s-a lasat frigu ...

si nu de mine imi este ci de pitic ... ca mai ajunge si el prin bucatarie din gand in gand ...

hm ... cred ca astept primavara , pentru turnarile viitoare :)

Vegas_75
veteran
veteran

..

Mesaj de Vegas_75 » 01 Feb 2012, 17:52

toni f

Deseara cand ajung acasa fac proba la carlige in matrita si vad daca intra sau nu, ca acu sunt la munca. Daca intra ele asa singurele fara modificari si alte ajustari tre sa ma consider norocos , iar daca nu, te vei considera tu norocosul care o sa-mi bea berile :).

Cele bune.

Scrie răspuns