Cumpar motor termic 8 sau 10cp

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Nemernic
veteran
veteran

Re: Cumpar motor termic 8 sau 10cp

Mesaj de Nemernic » 19 Iul 2012, 11:17

pikeman scrie:
kzoli scrie:Cu stickerul NU pacalesti decat pe copii din fata blocului ... ai grija pe unde dai cu motorul respectiv, fara permis e CAZ PENAL !
Io zic sa il iei totusi nitel la pila sa si para mai mic, nu doar sa pui sticker :lol: :lol: :lol:
Poate fi bagat la masina de spalat.....minim 90 grade C :elkgrin: cu prespalare :mrgreen:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Iul 2012, 11:38

Nemernic scrie:
pikeman scrie:
kzoli scrie:Cu stickerul NU pacalesti decat pe copii din fata blocului ... ai grija pe unde dai cu motorul respectiv, fara permis e CAZ PENAL !
Io zic sa il iei totusi nitel la pila sa si para mai mic, nu doar sa pui sticker :lol: :lol: :lol:
Poate fi bagat la masina de spalat.....minim 90 grade C :elkgrin: cu prespalare :mrgreen:
Are nevoie de o masina industriala care probabil costa mai mult ca motorul, la 10 cai motorul are si volum si greutate... orice marca ar fi ... oricine a vazut in viata lui un motor de barca, poate deosebii una de 4 cai de una de 10 ...
Noi aici glumim, si ne "distram", dar sa umblii prin tribunale pentru asa ceva... O fi unii politisti mai slabi la cap, dar Nu subestimati... :respekt:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 19 Iul 2012, 14:42

de la 6cp la 5 cp merge stickareala....de la 10 la 5 in nici un caz.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 19 Iul 2012, 15:18

prin zona pe unde ma dau de obicei...n-am probleme.
ma gandesc ce voi face cand ma duc la Sulina. acolo e buba. :lol:

ramane varianta "am uitat actele in masina"....asta e.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 19 Iul 2012, 17:06

Si cica ar mai fi o chestie..
Daca nu exista placuta pe motor(cu serie, etc) si ai act notarial care dovedeste ca l-ai cumparat de pe piata libera, nu le ramane decat sa te salute din mers.
Am inteles ca politia de frontiera nu are dreptul sa te verifice la actele motorului, acest drept avandu-l doar controlul navigatiei civile. Frontiera e cu PG si cu buletinul. :!:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Iul 2012, 17:49

Eu zic sa nu te pui cu romanul "prost"......eu am incercat...si nu a iesit prea bine :censored:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Iul 2012, 17:57

@ Ranga, cu tot respectul, nu insista ca pana la urma tot TU o sa pierzi si e pacat ca pentru asa ceva sa umbli la tribunal...

Mai bine iti faci permis, si apoi poti sa iei si motor de 20 cp ... Peste 20 cp e bai iarasi trebuie inmatriculat ambarcatiunea si revizii anuale etc., etc....

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 19 Iul 2012, 18:29

Grasane, eu am un Mercury de 9,9 in 2T. Functioneaza de te unge la suflet cu toate ca este fabricat in '98. L-am cumparat toamna trecuta de pe probarca fara sa-l vad macar (mi-a fost trimis prin curier de la Cluj) si l-am pus la apa abia anul asta pe 30 mai. De atunci am facut peste 300km cu el (vreo 100km am facut sambata si duminica la Zimnicea). Singurele dezavantaje (pentru mine) sunt ca are 37kg (pentru coloana mea este mult prea mult si apelez la ajutoare pentru carat + montat - demontat) si are un consum destul de mare (cam 4 - 4,5l/h).
Un avantaj bestial este ca are schimbatorul la maneta de acceleratie (nu mai duc mana la maneta de schimbare F-N-R). La inceput imi era teama cu acomodarea insa acum aproape ca nu mai concep maneta pe lateral pentru schimbat. :bere:
Bucuresti

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 19 Iul 2012, 19:12

@Kzoli, barca e luata deja, un Zodiac de 3,10. Am pus un Mercury de 6cp(al lui Pictoru) si cu doua persoane+bagaj , iti vine sa dai la vasle. Cu o singura persoana in barca, gliseaza si merge de rupe. Proba am facut-o pe lac dar eu o voi folosi 99% pe Dunare...si cu doua persoane+bagajul aferent.
De miscat se misca si cu 6cp dar decat sa rada melcul de mine, prefer 10cp.

Permisul e cam greu acum, din cauza timpului. Pe sectorul de Dunare unde merg eu, repet, n-am probleme cu nimeni. Iti dai seama ca si eu vreau sa iau permisul, sa pot merge unde vreau si cand vreau. :wink:
Aveam in plan o iesire pana la Sulina si ma mananca tare sa merg cu barca.

@feugen,
Am gasit un Honda, 4T, doua pistoane, schimbator pe maneta, elice cu 4 pale, din 2009. Problema e ca are 8cp. La pret e bunicel tare.
Vreau sa fac proba inainte sa vad cum se pupa cu barca.
Am gasit si eu in 2T dar nu stiu daca sa iau sau nu. Ce-i drept e mult mai ieftin dar ma gandesc la piesele de schimb. :idea:
Greutatea nu ar fi o problema pentru mine, cel putin acum. Ma intereseaza in mod special sa ma misc bine pe Dunare si sa pot cara bagaj.

Pana una alta caut o carte sa ma apuc sa citesc cate putin, poate reusesc sa dau de permis.

@nemernic,

Si eu sunt curios sa vad ce zice legea. Chiar maine ajung la Dunare si ma duc sa vorbesc cu cineva sa vad care-i treaba. Din tot ce am citit pe net despre asta, n-am resusit decat sa deduc care ar fi adevarul. Ma lamuresc pana la urma si va scriu.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Iul 2012, 19:18

ranga scrie:
@nemernic,

Si eu sunt curios sa vad ce zice legea. Chiar maine ajung la Dunare si ma duc sa vorbesc cu cineva sa vad care-i treaba. Din tot ce am citit pe net despre asta, n-am resusit decat sa deduc care ar fi adevarul. Ma lamuresc pana la urma si va scriu.
Cum iti spuneam mai devreme....am fost martor la o discutie jandarm-pescar cu barca+motor.....la care jandarmul ii cerea atat actele barcii si motorului cat si PERMISUL (motorul fiind de 8 hp). Omul ii explica ca nu are niciun drept sa-i ceara aceste acte....si, ghici ce ?! A venit duba si l-a luat pe sus....cu tot cu barca si motor. Unde l-a dus !? La sectie....c-o nu o fi patit nimic !? probabil.....dar cel mai SIGUR, e ca i-a f_tut toata ziua de pescuit :censored:
De asta iti ziceam.......nu te pune cu prostia omului :(

Scrie răspuns