cumpar barca 3 m - stabila

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Truia
junior
junior

Mesaj de Truia » 22 Mar 2011, 23:03

Mai fratilor...daca nu-mi vinde nimeni o barca macar invatati-ma cum se poate da la stiuca inotand!!! :roll: :roll:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 22 Mar 2011, 23:16

Truia scrie:Mai fratilor...daca nu-mi vinde nimeni o barca macar invatati-ma cum se poate da la stiuca inotand!!! :roll: :roll:
Bic nu e chiar stabila,degeaba arata ei cum sta un tip pe marginea ei,mai sint si valuri,mai faci miscari neasteptate,de ce vrei cu fund plat?

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 22 Mar 2011, 23:40

Truia scrie:Mai fratilor...daca nu-mi vinde nimeni o barca macar invatati-ma cum se poate da la stiuca inotand!!! :roll: :roll:
de ce vrei sa pescuiesti ,, innotind " ??? de ce nu pescuiesti simplu stind in picioare ??? cineva putea merge pe apa tu de ce nu incerci pentru inceput doar sa stai in picioare ??? :datz: :datz: :datz:

scuze dar nu ma-m pot abtine :oops:

de ce vrei musai acele 2 tipuri de barca ? poti lua o gonflabila cu podea rigida sau semirigida si sa i pui tego pe fund . sunt destule modele cu placa de motor care duc destui CP si la bani mai putini . tot gonflabila are cea mai buna stabilitate , e adevarat ca are si minusurile ei dar .....

devalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de devalin » 23 Mar 2011, 07:11

"Bic nu e chiar stabila,degeaba arata ei cum sta un tip pe marginea ei,mai sint si valuri,mai faci miscari neasteptate,de ce vrei cu fund plat?[/quote]"

Vorbesti din experienta, sau doar ai auzit ca nu sunt stabile?
Detin doua barci de genul asta (un BIC 252, de prin 1982 fabricata) si una noua din fibra de sticla,copie dupa BIC, dar extrapolata ca marime de 3.10m lungime si 1.4 latime si faptul ca are tipul acela de chila gen catamaran, o face foarte stabila in comparatie cu barci de aceleasi dimensiuni dar cu chila clasica (am pescuit si din astfel de barci) :).
Ca minusuri la acest tip de barca as preciza ca in caz de valuri si vaslit oarecum necoordonat (o vasla in apa si una afara), directia in linie dreapta e putin mai greu de mentinut, cam ca si la o gonflabila cu fundul plat, dar faptul ca e mai grea si are imersate acele doua buloane, nu o face de neexploatat....(...e chiar buna de tot la trena pentru cine practica...si la vasle).
Cu stima!

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 23 Mar 2011, 07:43

devalin scrie:"Bic nu e chiar stabila,degeaba arata ei cum sta un tip pe marginea ei,mai sint si valuri,mai faci miscari neasteptate,de ce vrei cu fund plat?
"

Vorbesti din experienta, sau doar ai auzit ca nu sunt stabile?
Detin doua barci de genul asta (un BIC 252, de prin 1982 fabricata) si una noua din fibra de sticla,copie dupa BIC, dar extrapolata ca marime de 3.10m lungime si 1.4 latime si faptul ca are tipul acela de chila gen catamaran, o face foarte stabila in comparatie cu barci de aceleasi dimensiuni dar cu chila clasica (am pescuit si din astfel de barci) :).
Ca minusuri la acest tip de barca as preciza ca in caz de valuri si vaslit oarecum necoordonat (o vasla in apa si una afara), directia in linie dreapta e putin mai greu de mentinut, cam ca si la o gonflabila cu fundul plat, dar faptul ca e mai grea si are imersate acele doua buloane, nu o face de neexploatat....(...e chiar buna de tot la trena pentru cine practica...si la vasle).
Cu stima![/quote]
Nu o am,dar am vazut ca nu raspunde nimeni la topic si colegul pare interesat de subiect,asa ca am aruncat o pastila,sa vedem ce iese (':lol:') Nu pare a fi o barca in care sa faci Dunarea si Delta,mai ales pe valuri de 0,5 m si peste.Eu in afara de barca mare am un caiac gonflabil facut de Intex ,l-am folosit si pe Siriu,si pe Arges,si pe lacuri de cimpie.Avantaj silentiozitate,usurinta in montare,dezavantaj pozitia,dar pe lacuri mai ma urc pe el si e destul de stabil si asa

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Mar 2011, 08:14

Bicul este o solutie pentru plimbari pe balti mai mici sau pescuit din picioare ptr 1 singura persoana pe ape calme fara vant. In rest e reclama. Cel mai des este folosit pentru a ajunge de la yachturi , ambarcatiuni mari pe mal. Pe ape curgatoare e mai greu de manevrat si in nici un caz nu este potrivit ptr spinning la 2 persoane. O barca buna si comoda la spinning pe orice apa incepe de la 4-4.5 m.
La modelul 245 rotile o fac mai comoda manevrarea pe mal. Pentru pescuit langa mal, sau pe balti pentru plantare, momire e ok.

Truia
junior
junior

Mesaj de Truia » 23 Mar 2011, 20:19

Salut... barca ma intereseaza exclusiv pentru spinning... in general pe lacuri sau balti...

Mentionez ca detin o barca mare (5m) echipata cu tot dichisul dar, pentru deplasari de scurta durata mi se pare destul de complicat sa ma trambalez cu peridocul dupa mine..mai ales ca nu sunt foarte sigur ca peste tot exista un mal adecvat pentru a o pune pe apa...

Din aceasta cauza caut o barcuta mai mica pe care s-o pot pune pe portbagajul instalat pe masina...ceva usor 30-40 de kg..pe care s-o pot manipula singur sau eventual in doi...

Am avut tot felul de gonflabile si m-am saturat de carpit si de pus petice... mai ales ca baltile pe care le frecventez au multa vegetatie (stuf, papura dar si o gramada de crengi scufundate).... deci am zis: gonflabila nu!!...

Am cautat si eu pe net si cele doua modele mentionate mi s-au parut cele mai bune...precizez ca nu am folosit niciunul dintre ele!

Mie BIC 245 mi se pare destul de stabila...e drept ca e cam bloncoasa si deci nu aluneca bine pe apa si nici nu e usor de tinut drept...dar pana la urma nu ma duc la vreun concurs de vaslit...

Mai departe...m-am gandit sa ma inscriu la cateva concursuri de spinning si m-am gandit ca poate o pot folosi si acolo...

Voi ce credeti?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Mar 2011, 20:37

Truia scrie:
Am avut tot felul de gonflabile si m-am saturat de carpit si de pus petice... mai ales ca baltile pe care le frecventez au multa vegetatie (stuf, papura dar si o gramada de crengi scufundate).... deci am zis: gonflabila nu!!...

Am cautat si eu pe net si cele doua modele mentionate mi s-au parut cele mai bune...precizez ca nu am folosit niciunul dintre ele!

Mie BIC 245 mi se pare destul de stabila...e drept ca e cam bloncoasa si deci nu aluneca bine pe apa si nici nu e usor de tinut drept...dar pana la urma nu ma duc la vreun concurs de vaslit...

Mai departe...m-am gandit sa ma inscriu la cateva concursuri de spinning si m-am gandit ca poate o pot folosi si acolo...

Voi ce credeti?
Fibra daca se gaureste te duci ori la service auto ori carpesti acasa, dar dupa cateva incidente devii iexpert in carpit :lol: ... gonflabilele se gauresc mai repede dar se pot lipi "foarte usor " si in cateva zeci de minute esti pe apa...
Bicul nu este din fibra e ceva poliuretan, nu stiu cat rezista in timp si cum se poate repara eventuale crapaturi , gauri...eu am avut doar cateva luni si eram bucuros ca am scapat de vana plutitoare, cum o numea sotia...
Cat despre concursuri ,nu stiu, nu ma pot pronunta, dar fiind vorba de concurs ma gandesc ca tot ai nevoie de viteza ca pana ajungi la locul cu pricina altii deja au 2-3 pesti :wink:
Ptr. 1 persoana e buna orice copaie dar pentru doua, una mica e destul de incomoda ... daca ai posibilitatea cere imprumut, incearca inainte sa nu ai surprize

Truia
junior
junior

Mesaj de Truia » 26 Mar 2011, 22:39

Ma duc saptamana asta la targul" Aventuri la Pescuit" sa vad ce oferte de barci si motoare electrice au ..pe urma ma hotarasc ce sa fac!

Truia
junior
junior

Mesaj de Truia » 30 Mar 2011, 09:50

up????? :?: :?: :?:

Scrie răspuns