antibraconaj

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
l.nikku
senior
senior

Re: antibraconaj

Mesaj de l.nikku » 13 Feb 2013, 16:21

:respekt:
Nu-mi dati sfaturi! Stiu sa gresesc si singur!

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 13 Feb 2013, 23:14

Adelin scrie:Parerea mea personala e ca actiunea nu o sa aibe sorti de izbanda...doar autoritatile sunt cele care pot pune capat infractionalitatii. Fara cadru legislativ actiunea e sortita esecului din start. :cry:

E doar o parere personala, sper sa ma insel... :roll:

Cu tot respectul ...dar din punctul meu de vedere sortii de izbanda a acestei actiuni ar fi inclinati spre ceva pozitiv daca toata lumea ar aduce un minim suport ...in momentul in care ar exista un numar mare de aderenti dintre care un procent important ar participa macar in mod minimalist la actiuni antibraconaj impreuna cu autoritatile (politie ,jandarmerie),,iar cealalta parte sa sune la 112 de cate ori constata un fapt de braconaj ...Aderarea ar fi inceputul...urmarea ar fi voluntariatul...eu personal ader .. sunt satul sa astept autoritatile sa isi miste fundul din proprie initiativa,de aceea incerc sa ii fortez sa se miste prin bombardament cu telefoane la 112 pana se vor satura si vor lua masuri in scopul rezolvarii acestor cazuri pentru care sunt solicitati .....deci participarea fiecaruia este importanta ....daca simti ca esti satul de braconieri consider ca este de datoria ta sa dai mcar un vot de incredere pana la proba contrarie

pescardecrapi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescardecrapi » 14 Feb 2013, 00:02

rapace scrie:
Adelin scrie:Parerea mea personala e ca actiunea nu o sa aibe sorti de izbanda...doar autoritatile sunt cele care pot pune capat infractionalitatii. Fara cadru legislativ actiunea e sortita esecului din start. :cry:

Cu tot respectul ...dar din punctul meu de vedere sortii de izbanda a acestei actiuni ar fi inclinati spre ceva pozitiv daca toata lumea ar aduce un minim suport ...in momentul in care ar exista un numar mare de aderenti dintre care un procent important ar participa macar in mod minimalist la actiuni antibraconaj impreuna cu autoritatile (politie ,jandarmerie),,iar cealalta parte sa sune la 112 de cate ori constata un fapt de braconaj ...Aderarea ar fi inceputul...urmarea ar fi voluntariatul...eu personal ader .. sunt satul sa astept autoritatile sa isi miste fundul din proprie initiativa,de aceea incerc sa ii fortez sa se miste prin bombardament cu telefoane la 112 pana se vor satura si vor lua masuri in scopul rezolvarii acestor cazuri pentru care sunt solicitati .....deci participarea fiecaruia este importanta ....daca simti ca esti satul de braconieri consider ca este de datoria ta sa dai mcar un vot de incredere pana la proba contrarie
Bine zis colegu, o implicare activa si de durata e solutia si nu la nivel declarativ ptr ca pasivitatea e uneori la fel de grava precum complicitatea, rezultatele sunt la fel de nefaste, doar cauzele difera. Insa tot aici e si buba cea mare ptr. ca 80 - 90% din aderentii declarati anti braconaj nu se vor implica direct si activ din diverse cauze personale obiective/subiective.
Participarea e totul, vorbele sunt paravane si incanta urechea dar sunt goale. Voluntariatul inca e firav pe la noi dar se dezvolta ; multi dintre noi cam asteptam sa ne cada din cer binefacerea universala, sa vina americanii sa ne faca ordine in curte. Cei care stiu sa profite de aceasta zona de indecizie amestecata cu nepasare, incompetenta sau complicitate, vor profita si vor plasui la greu ziua si noaptea inca 10 ani inainte.
Este necesar un proiect viabil de organizatie cu membri implicati nu doar pe hartie, cu planuri de actiuni concrete si punctuale si care sa conclucreze activ cu organele de politie (se poate agrea un parteneriat, e necesar). Exista o anumita deschidere la nivelul politiei daca lucrurile se pun in forma unui proiect inchegat, structurat. Cred in implicare si organizare, sunt sanse sa apara si rezultatele, altfel discutiile sunt inaltatoare, poetice dar totul va ramane pe hartie si tot asa vom mai discuta si peste 2-3 ani si vom fi in aceeasi etapa foarte preliminara si atunci.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Feb 2013, 00:38

rapace scrie:

Nu pot sa ader la ceva daca nu cred in acel ceva! Daca e sa fac ceva prefer sa sun la 112 si sa sesizez ori de cate ori va fi nevoie organele abilitate. Avand in vedere ca sunt foarte mult in teren pot sa fac asta si chiar o fac. E suficient sau nu, asta nu pot sa spun, dar faptul ca dau un like la acest manifest nu ma face mai implicat decat unul care da like si se culca linistit convins ca braconajul va disparea. Nu sunt atat de naiv incat sa cred mai multe like-uri fac apele mai bogate in peste sau mai sarace in braconieri. E dreptul meu sa fiu retinut, dar nu condamn pe nimeni care crede in acest manifest. Chiar as vrea sa produca efecte....dar nu prea cred. Scuze pt pragmatism, face parte din viata!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Feb 2013, 00:50

pescardecrapi scrie:Insa tot aici e si buba cea mare ptr. ca 80 - 90% din aderentii declarati anti braconaj nu se vor implica direct si activ din diverse cauze personale obiective/subiective.
Participarea e totul, vorbele sunt paravane si incanta urechea dar sunt goale.
Corect punctat. nu se vor implica pt ca cei mai multi considera ca aderand si-au facut datoria si gata treaba e rezolvata, braconajul e spulberat! ...insa treaba e mult mai complicata. :roll:

pescardecrapi scrie: Este necesar un proiect viabil de organizatie cu membri implicati nu doar pe hartie, cu planuri de actiuni concrete si punctuale si care sa conclucreze activ cu organele de politie (se poate agrea un parteneriat, e necesar). Exista o anumita deschidere la nivelul politiei daca lucrurile se pun in forma unui proiect inchegat, structurat.
Iti spun un organism care nu e prea incantat de aparitia unei astfel de organizatii de voluntari si anume: ANPA. E clar ca o sa vada ca le este luata painea de la gura si o sa faca tot posibilul sa puna frane actiunii. ...asta daca actiunea nu o sa moara din fasha!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Feb 2013, 00:57

l.nikku scrie:Pe aici am vazut o multime de pescari revoltati de braconaj . Nici pe ei nu-i intereseaza ? Totusi e vorba de o initiativa la nivel national si cum altfel se putea realiza daca nu pe o retea de socializare ?
nu pot sa suport rahatul ala de site de socializare si in ciuda faptului ca traim in era internetului, asa cum s-a mai zis, internetul nu se rezuma la fasssssss-book ... poate era mult mai bun un blog daca nu chiar un domeniu special pentru asta ...

in rest, salut initiativa si ar fi bine daca s-ar vedea si ceva rezultate ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

l.nikku
senior
senior

Mesaj de l.nikku » 14 Feb 2013, 07:48

Multumesc(sunt stefan matei – grupul facebook numit “proiectul MISCAREA NATIOANLA ANTIBRACONAJ”) – NU E VORBA DOAR DESPRE BRACONAJ! E CEVA MULT MAI PROFUND!!!
CITESTE MEREU SI FA CE SPUN IN ULTIMA MEA STARE – STIU BINE CE SPUN – SUNT UN OM INSTRUIT..NU AS STRANS PESTE 2600 DE OAMENI in 5/6 zile DACA ERAM NEBUN/RIDICOL/filozof INCHIPUIT…
Fiecare din noi are in mana o pietricica pe care trebuie s-o arunce…..va face cerculete …acelea vor ajunge in final la cei care au in pumn mai multe pietricele de aruncat –
DE LA PIETRICICA ARUNCATA DE ALTUL AM AJUNS SI LA TINE – ARUNCA SI TU CAT POTI DE TARE PIETRICICA TA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vom bulversa/starni curiozitate …LUMEA TREBUIE SA AJUNGA SA “CITEASCA”…ne trebuie publicitatea!!!cu orice pret! - vom fi urati/acceptati/apreciati…nu conteaza
Noi 2(TU=eu) facem ceva nobil(nu e vorba doar de braconaj! – e ceva mult mai profund) – nimic nu e ridicol pt natura/bunurile statului/ale romanilor!
Vom intra membrii intr-un site care e in pregatire…vom iesi la lumina prin contributia/micronul dat de fiecare(un click pe taste/un fluturas in cutia postala/un articol in massmedia)…ne vom coaliza intr-o echipa uriasa peste interesele celor care cica ne reprezinta…vom obtine legitimare numerica+legala…
Vrem sa trezim pe cei “adormiti”/lenesi/flegmatici….pana la ultimul reticent
Vom intra in marea familie ecologista a UE
Ne vom duce sa param peste superiorul superiorului oricui….peste politic/mercantil/mizer…si acesta sa ne urasca/iubeasca
Nu e utopie –stiu ce vb
Voi strange pe cei care nu se simt reprezentati (ADICA VOI TOTI)intr-o “miscare” atat de curata incat daca m-as corupe vreodata(eu/lancer-ii acestei) sa fim sanctionati de lege/oprobiul public..d.zeu.
Oricine poate fi membru in cate organizatii vrea cat timp nu contravine legii/unui statut/moralei sale.
Nu te costa decat sa dai mai departe/sa postezi la tine..dupa cum te-o duce intelectul/sufletul

l.nikku
senior
senior

Mesaj de l.nikku » 14 Feb 2013, 07:53

Stefan MateiProiectul MISCAREA NATIONALA ANTIBRACONAJ
TINETI MINTE CE SPUN: ODATA CU COALIZAREA NOASTRA IN SITE-UL TUTUROR IUBITORILOR DE NATURA IMPLICATI/"PAZNICILOR" BUNURILOR PUBLICE(indiferent cati om fi!!!)....SI ULTERIOR INTR-O ORGANIZATIE VIABILA JURIDIC...VOM TAMPI PE 112...PANA CE STATISTICILE VOR ARATA AUTOITATILOR/MASSMEDIEI/LUMII INTREGI INEFICIENTA PROPRIEI '''POLITICI" IN PAZA BUNURILOR PUBLICE ...VREAU SA INSTRUIM(si stiu cum!) pe fiecare din noi ce si cum sa faca/CE SE POATE SI CE NU....VREAU SA FIM O MASA INCREDIBILA DE "RECLAMAGII"/''PARACIOSI'' NEOBOSITI....- ACESTA E DOAR UN INCEPUT DE STRATEGIE...SUNT MULTE ALTE MODALIATATI DE INSTRUIRE/AUTOEVOLUTIE.....
VOM TAMPI 112/POLITIA/AUTORITATILE.........PEEEE TOOOATA LUMEA!!! - daca incepi sa intelegi vei vedea ca e un inceput de adevar intotdeauna!

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 14 Feb 2013, 08:42

Sper sa nu fiu doar o statistica in acel grup - 2600 de persoane.
Mai usor cu discursurile sforaitoare... fara fapte. Exista un plan? Sau se vrea doar strangerea unui numar mare de adepti ?

pescardecrapi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescardecrapi » 14 Feb 2013, 09:47

Exact de aceste mesaje usor puerile dar sincere si bine intentionate imi era teama. Sunt frumoase si atat, efectele sunt muult diluate spre zero. Braconierilor nu le e frica nici de web site-uri si nici de facebook si nici de reclamatii trimise catre autoritatile competente. Astfel de manifestari sunt usor perimate si cu pietricele in apa vom ramane la un nivel destul de poetic.

Cand am spus ca trebuie sa ne organizam in opinia mea ma refeream la lucruri cat se poate de concrete si actiunile noastre sa aiba loc direct in zonele vizate cu sprijinul autoritatilor dar nu conditionate de acestea. Voluntariatul este cheia aici ptr ca sunt necesare eforturi (deplasari constante aproape zilnice, monitorizari, raportari) , vor fi costuri implicate in actiunea asta si nu vom avea venituri care sa ne sustina. In opinia mea trebuie sa depasim transcendentul integrarii in absolut si fuziunea cu natura la nivel ideatic (foarte frumoase si nobile dar fara efecte palpabile) si sa coboram abrupt in meandrele concretului unde chiar ne vom ciocni la propriu si concret cu cei care trag foloase necuvenite din nepasarea autoritatilor care nu asigura paza apelor nationale. Si acesti braconieri nu sunt deloc poeti, ei actioneaza eficient si foarte hotarat, nu sunt deloc usor de intimidat si oprit, ei vor fi primii care vor intimida, dar pot fi pusi cu botul pe labe cu actiuni constante, continue si hotarate.
In acest sens am spus ca trebuie sa ne organizam in mici grupuri de actiune care vor face actiuni comune concrete sau cu sprijinul organelor de politie. Nu e o intreprindere deloc usor de transpus in practica, sunt multe piedici care vor trebui depasite si personal ma astept sa nu aiba o aderenta atat de consistenta pe cat de nobila e tema propusa.

Scrie răspuns