antibraconaj

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Re: antibraconaj

Mesaj de adiwolf » 10 Feb 2013, 21:32

l.nikku scrie:Vrei nu vrei traim in era internetului asa ca intelegi ce vrei . ........
vrei nu vrei, era internetului nu se rezuma doar la facebook.
ciudat cum destui reclama acelasi lucru - intelegi ce vrei de aici :wink: :)

cat priveste initiativa, ea este laudabila dar sortita esecului.
orice initiativa de acest gen nesustinuta de legislatie si de autoritati nu are sorti de izbanda.
daca legea nu se schimba in a interzice pescuitul comercial pe apele interioare, stoparea si diminuarea braconajului ramane la stadiul de fantasma.
energia si puterea oamenilor simpli sau cei constituiti in asociatii sau cluburi ar trebui indreptata catre acest deziderat, dar cum traim in Romania si invidia, interesele, prostia, sunt la rang de virtute...........................
viitorul este sumbru :evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

balu
veteran
veteran

Mesaj de balu » 10 Feb 2013, 21:34

pe linga plasele de monofilament sunt si cei care folosesc curentul electric.acest lucru este si mai grav.
ar trebui interzis pescuitul industrial (mai ales in delta) vreo 3-4 ani pentru ca sa se mai revuna cat de act populatia de peste.dar ptr asa ceva este nevoie de fonduri mari ca sa poti ajuta pe pescarii care traiesc numai din pescuit si au si ei familii.nu cred ca se poate eradica in totalitate braconajul industrial.dar daca s-ar aplica legea si ar fi trimisi dupa gratii cativa braconieri,ca sa se dea un exemplu,poate s-ar mai reduce efectul nefast al acestui fenomen.
o bursa a pestelui,unde cei care doresc sa vanda sa aiba aceasta posibilitate,iar cei care cumpara sa o poata sa faca in mod legal,cu factura ,certifica sanitar,provenienta etc.asa nici statul nu ar pierde sume uriase din evaziune.acum totul se desfasoara la negru.
peste 10-15 ani nu o sa mai fie peste in delta,iar de aici pana la un dezastru nu e cale lunga.
cred ca acesti braconieri sunt sustinuti si la nuvel inalt.
pacat...

leowb
veteran
veteran

Mesaj de leowb » 10 Feb 2013, 21:39

Eu cred ca daca ne Implicam reusim ....jos palaria pt initiativa :respekt: :respekt: :respekt: ........Da ne trebui si un pic de Optimism......Spania asa a reusit ...ei au peste de vreo 60 70 de ani ca au fost si ei mai rau ca noi...Eu personal ma implic ca trebui......In zona mea Neajlovu era de vis ,nu ca acum .......Pesti sunt o surpriza placuta :(

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 10 Feb 2013, 23:05

faceti petitia si o semnez si eu si poate o mare majoritate de aici, dar cu restul ce faci?
in mod normal ,,restul''ar trebui exterminati ,starpiti sau cea mai miloasa pedeapasa puscaria(intre 5-15 ani) ca sa nu mai poata transmite genratiilor ce urmeaza, adica scoaterea foamei din pescuit(braconat)
eu zic ca pana ce autoritatile(anpa, ajvps-urile, asociatiile, frontiera, jandarmeria si care mai sunt) nu isi fac treburile(controale pe malul apei- verificari de permise , dimensiuni minime(maxime) admise de lege , nr(kg)de peste retinut nu se starpeste braconajul

in afara de ce aproape toata lumea are gramul ala mic de constiinta sau moralitate ?

si nu numai braconieri care dau la curent, agatat(japca), ecrane, carbit sau mai stiu eu ce metode exista, si pescuitul industrial
(ptr ca si aia care pescuiesc industrial legal ,pescuiesc si ilegal, adica braconeaza- la zbor, etc) interzis pe o perioada de cel putin 10 ani

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 10 Feb 2013, 23:13

vampyru_a1 scrie:faceti petitia si o semnez si eu si poate o mare majoritate de aici, dar cu restul ce faci?
in mod normal ,,restul''ar trebui exterminati ,starpiti sau cea mai miloasa pedeapasa puscaria(intre 5-15 ani) ca sa nu mai poata transmite genratiilor ce urmeaza, adica scoaterea foamei din pescuit(braconat)
eu zic ca pana ce autoritatile(anpa, ajvps-urile, asociatiile, frontiera, jandarmeria si care mai sunt) nu isi fac treburile(controale pe malul apei- verificari de permise , dimensiuni minime(maxime) admise de lege , nr(kg)de peste retinut nu se starpeste braconajul

in afara de ce aproape toata lumea are gramul ala mic de constiinta sau moralitate ?

si nu numai braconieri care dau la curent, agatat(japca), ecrane, carbit sau mai stiu eu ce metode exista, si pescuitul industrial
(ptr ca si aia care pescuiesc industrial legal ,pescuiesc si ilegal, adica braconeaza- la zbor, etc) interzis pe o perioada de cel putin 10 ani
hai ca am gasit-o si pe facebuc http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
i-am dat like si am distribuit-o !

l.nikku
senior
senior

Mesaj de l.nikku » 11 Feb 2013, 05:38

:respekt:
Nu-mi dati sfaturi! Stiu sa gresesc si singur!

l.nikku
senior
senior

Mesaj de l.nikku » 11 Feb 2013, 05:38

:help:

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 11 Feb 2013, 08:50

Cred că singura soluţie care ar rămâne este să meargă cineva la UE.
Sau să facem un site în limba engleză să postăm acolo toate filmarile şi pozele cu braconajul din România.
Nu le pasă lor de medici, de profesori, de copii..... noi ce să mai vorbim... :(

l.nikku
senior
senior

Mesaj de l.nikku » 11 Feb 2013, 15:14

:respekt:

l.nikku
senior
senior

Mesaj de l.nikku » 11 Feb 2013, 17:02

Semneaza petitia: "Politia Piscicola = infiintarea + modificarea legislatiei aiurite din domeniul pescuitului si braconajului !!!"

http://www.petitieonline.ro/petitie/26760151 :respekt:

Scrie răspuns