R.I.P. - Ne-a părăsit Victor Țăruș!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
R.I.P. - Ne-a părăsit Victor Țăruș!
După cum spune și titlul subiectului, ne-a părăsit Victor Țăruș:
https://evz.ro/cutremur-in-presa-a-muri ... tarus.html
Personaj controversat, respectat de către unii, hulit de către alții, renumitul redactor al diverselor reviste de pescuit și realizator și co-realizator al unor emisiuni tv de pescuit, prin cărțile sale a ajutat la desăvârșirea mai multor generații de pescari din România.
Am avut onoarea de al cunoaște personal cu ocazia galei "Cârligul de Aur" ediția 1996, din postura de invitat.
Totodată, îi datorez pasiunea pentru pescuitul cu muscă artificială, considerându-l un mentor indirect datorită cărții de căpătâi "Cu lanseta pe ape de munte" (1986).
Dumnezeu să-l odihnească și să-l ducă în veșniciile plaiuri ale pescuitului!
https://evz.ro/cutremur-in-presa-a-muri ... tarus.html
Personaj controversat, respectat de către unii, hulit de către alții, renumitul redactor al diverselor reviste de pescuit și realizator și co-realizator al unor emisiuni tv de pescuit, prin cărțile sale a ajutat la desăvârșirea mai multor generații de pescari din România.
Am avut onoarea de al cunoaște personal cu ocazia galei "Cârligul de Aur" ediția 1996, din postura de invitat.
Totodată, îi datorez pasiunea pentru pescuitul cu muscă artificială, considerându-l un mentor indirect datorită cărții de căpătâi "Cu lanseta pe ape de munte" (1986).
Dumnezeu să-l odihnească și să-l ducă în veșniciile plaiuri ale pescuitului!
Re: R.I.P. - Ne-a părăsit Victor Țăruș!
Dumnezeu sa-l ierte!
Dumnezeu sa-l ierte!
Prima mea carte de pescuit, a fost una din ale lui.
Prima mea carte de pescuit, a fost una din ale lui.
Odihneasca-se in pace! Indiferent cum l.am privit fiecare , parere personala, a facut mai multe pentru pescuit devst multi altii
..
..
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Adevărat.Indiferent de cum l-am perceput fiecare,consider că a făcut cate ceva pentru aceasta pasiune comuna.Implicarea lui a fost peste a multora care puteau cu mult mai mult de atat dar nu au mișcat nimic în acest sens.
Domnul sa-l odihnească în pace!
Iată un interviu acordat în 2012, ce cred că va întregi portretul celui evocat:
https://www.pescuitlamusca.ro/blog/file ... f-196.html
Recomand citirea în integralitate!

https://www.pescuitlamusca.ro/blog/file ... f-196.html
Recomand citirea în integralitate!

Odihneasca se in pace

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
-
- utilizator constant
"Oamenii nu înțeleg un lucru – eu am treabă cu peștii, pe solzoși trebuie să-i păcălesc. Dacă văd pescari care prind, foarte bine; încerc să înțeleg ce și cum fac, ori ce greșesc eu, când nu prind. Asta mă și atrage la pescuit – să mă frământ, să mă perpelesc până prind, așa satisfacția e mai mare!"
Sau:
"Ce i-ar spune „Unchiul Virgil” nepotului său astăzi, cum l-ar convinge să devină pescar?
Victor Țăruș: În 2012, dacă Unchiul Virgil este cinstit față de nepot, i-ar spune: „Dacă vrei să te faci pescar… emigrează!” La ce se întâmplă în țară, cam greu să ai satisfacții din pescuit! Văd asta din ce se întâmplă cu băiatul meu, Andu. Cum să-l atragă ceva, când ore în șir nu prinde mai nimic, pentru că nu are ce. Degeaba prind eu 2-3 pești!"
"Ce i-ar spune „Unchiul Virgil” nepotului său astăzi, cum l-ar convinge să devină pescar?
Victor Țăruș: În 2012, dacă Unchiul Virgil este cinstit față de nepot, i-ar spune: „Dacă vrei să te faci pescar… emigrează!” La ce se întâmplă în țară, cam greu să ai satisfacții din pescuit! Văd asta din ce se întâmplă cu băiatul meu, Andu. Cum să-l atragă ceva, când ore în șir nu prinde mai nimic, pentru că nu are ce. Degeaba prind eu 2-3 pești!"
Toma Caragiu spunea de prin anii "70 ca vom contempla stiuca la muzeu...