Cel mai bun fir in agatatura ii Power Pro Super Slick , uite , un fir in 8

, in 1500 yarzi . Fir pt agatatura , abraziune , nu exista , nu cum vrea lumea vreau sa zic
Am mai vorbit despre seabass pe forum , ii o chestie super specializata si ii un fel de "minnow world " , nu ii tipicu peste care fuge in agatatura sau super luptator , firele tre sa lanseze minnows la distanta , japonezii il pescuiesc aproape exclusiv cu mosoare 3000-4000 , lungimile firelor , bobinelor fiind intre 150 si 200 m . Firele astea ar merge bine la avat , lanseu lung plus peste care nu prezinta probleme .Nu are rost sa pretinzi rezistenta la abraziune la astfel de fire , gandite pt. lanseu lungime si mai putin frecat prin pietre .
Insa exista un fel de pescuit , numit shorejigging , acolo gasesti fire pt abraziune , unele in 8 sau 12 , insa is altfel de fire , si nu le gasesti poate in 10 lb , de ex. , ca nu se fac .
In speta bobine de la 300 m in sus , mai mult ca sigur nu-s pt seabass , se pot folosi , insa japo is meticulosi rau si nu prea o fac
Acuma , daca ne intoarcem la pescuitu in zone abrazive , atata vreme cat nimic nu-i 100% sigur , de ce sa nu pui de pe o bobina fir cat vrei si cand vrei , inainte de a cumpara bobine de tot felu de marime care te limiteaza ?
Inca ii incredibil ca exista bobine de 110 m pe o plaja imensa de putere , insa nu la japo , daca ne uitam
Strict despre marci , ca se vorbeste de Daiwa J Braid , la pret similar Shimano Kairiki ii clar mai bun , probabil singuru fir care o sa-l cumpar pe langa Power Pro SUper Slick in bobine mari .
Mi-am batut recordu cu un Yozu-ri SUper Braid 8 , dupa vreo 30 partide firu ii franjuri , ii drept , am avut doua batalii intense , frecari prin pietre si genunchi indoiti , insa nu cred ca o sa mai cumpar , dealtfel o sa-l dau jos ca nu-mi inspira incredere