recomandare fir pt pastrav de lac
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: recomandare fir pt pastrav de lac
Johhny cu fir de 0.18 lansezi destul de mult, oricum pastravii aia de lac stau pe praguri, nu in larg. Cu oscilanta de 10-15g lansezi glontz. Cu lanseta potrivita poti folosi si 0.16. Stroft GTM duce 3 kg.
Avea Gyorg mai demult un articol intr-o revista despre asta. Dupa mai multe rateuri a observat ca e nevoie de o lanseta moale si fir mono iar pastravul ataca de mai multe ori naluca daca o scapa. Poti sa il intrebi pe el.
Eu la vobler dau si cu textil dar mai subtire, lanseta moderat-fast si frana slabita sa scape putin la soc.
Avea Gyorg mai demult un articol intr-o revista despre asta. Dupa mai multe rateuri a observat ca e nevoie de o lanseta moale si fir mono iar pastravul ataca de mai multe ori naluca daca o scapa. Poti sa il intrebi pe el.
Eu la vobler dau si cu textil dar mai subtire, lanseta moderat-fast si frana slabita sa scape putin la soc.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
- veteran
Sint scumpe rău, sunline supernatural e 50 de lei rola , parcă de 300 m.lau_bau scrie:Iti era frica ca iti roade firul de dai cu Power pro la pasteav ?!?!
![]()
Pentru pastrav nu e ok textil daca nu ai si o lanseta potrivita sau in cel mai rau caz un textil matasos, fin.....si oricum cu leader.
Cu o lanseta performanta lansezi foarte bine si cu mono.
Si eu folosesc Stroft toata gama, sunt ok pt apele noastre.
Probabil ca firele mono jdm sunt mult peste dar si mult mai scumpe.
Spring
- johnnybravo
- Moderator
cum am zis, am experienta minima la pescuitul pastravului pe lac dar aia pe care i-am prins, i-am prins pe cap de lanseu si nu neaparat paralel cu malul, cu voblere de 4cm inclusiv cu "helic" (plumb cu paleta) pe care cu un arac de 3m il lansam cu ata de 10lbs destul de departeSpring scrie:Johhny cu fir de 0.18 lansezi destul de mult, oricum pastravii aia de lac stau pe praguri, nu in larg. Cu oscilanta de 10-15g lansezi glontz. Cu lanseta potrivita poti folosi si 0.16. Stroft GTM duce 3 kg.

o sa-l contactez pe Gyorg daca zici ca are experienta, poate ma lamureste si cum e cu culoarea firului... chiar nu inteleg de ce se zice ca pastravul are vedere f buna, mai pui apa cristal dar cu toate astea se fac fire "*trout*" in culori turbate...

Este greu de gasit un răspuns la toate întrebările tale,dar daca vrei iti pot da detalii cu ce a ce folosesc eu,dar nu este concludent deoarece nu folosim aceleasi locatii...
Foloseste cele de la DAIWA pe care ti le-am recomandat .......si pe urma o sa vezi diferenta......... La pastrav (fie de lac sau de rau) foloseste cu incredere un MONO' de calitate......

< º))))><
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-v ... 10954.html ... + fluorcarbon Seguar InviziX 8-10-12 lbs ...
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 56142.html ... foloseste-l cu-ncredere ... merita.
- johnnybravo
- Moderator
asta-i fara elasticitate...de ce ar fi mai bun in conditiile astea fata de un textil?
-
- veteran
Eu folosesc fir Varivas High Grade PE 9.3 lb cu inaintas Varivas Trout Shockleader. Daca nu doresti fir textil atunci poti incerca si Stroft GTM (are elongatie foarte mica si este mai putin vizibil in apa decat firul textil).
orice mono(chiar cu elasticitate redusa)este mult mai elastic decat orice fel de textil...
mergi pe culori neutre
daca alegi fluorocarbon poti sa "urci" spre 0.19
mergi pe culori neutre
daca alegi fluorocarbon poti sa "urci" spre 0.19