!!!! CUM FAC SHEFFIELD!!!??????????????????

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iun 2005, 01:57

[quote="Jean Scurtu"][quote="SF"]

@SF,

De ce nu folosesti doar textil pe mulineta si leader mono si totul e mai simplu si cu rezultate mai bune???

Jean Scurtu[/quote]

De moment nu am cum . Ar trebui sa schimb mulineta si batul .

Fir Intins!!!

Dante
utilizator nou
utilizator nou

Re: !!!! CUM FAC SHEFFIELD!!!??????????????????

Mesaj de Dante » 20 Sep 2006, 14:29

caius90 scrie::o :lol: :cry: :wink: :arrow: :idea: :roll: :oops: 8) :?: :twisted: :P :? :) :D :shock: :x :evil: :!:
VREAU NEAPARAT SA AFLU CUM SE CONSTRIESC MONTURILE SHEFFIELD SI HELICOPLTER SI DE CE ELEMENTE AM NEVOIE, DAR SI CAT MA COSTA MONTURA :o :lol: :cry: :wink: :arrow: :idea: :roll: :oops: 8) :?: :twisted: :P :? :) :D :shock: :x :evil: :!: [/u][/i][/b]
http://www.pescari4ever.ro/?q=node/157

... nici eu nu stiu prea multe, dar uite un link unde poti afla, asta daca te mai intereseaza.
Dar cred ca cel mai indicat lucru ar fi daca ai gasi o montura gata confectionata pentru inceput, ca sa o folosesti de model. :wink:

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Re:MArite

Mesaj de Sir Caca » 21 Sep 2006, 09:20

Ionut the carp scrie:Auzi bre marite de unde iei tu plutele alea intre 80-500000lei?? :evil: ce fac de consta atat?? Mai eu nu stiu unde pescuiti voi dar am spus asta in general, eu nu pescuiesc in ape de 10m adancime ci in ape de 1-2m .... :!: pentru ape adanci m-a invatat cineva ca dupa ce contruiesti montura cu carlig, plumb, pluta... dupa ce ai trecut pluta prin fir mai bagi un varnis silicoinat mic (chestia e ca nu prea gasesti asa ceva pe la noi) care il potzi strange pe fir...si asa potzi pescui si la 5m si la 10m. Daca o pierzi invetzi sa nu mai pescuieshti in acel loc!!!! :P .Voi ce fire avetzi pe mulineta??eu am 0,16 si folosesc fir textil 0,05-0,08 ptr a putea scoate si pesti mai mari
Plute Claruso UFO-250.000 rol, Claruso Rocket 300.000 rol, Stickuri din pana de paun facute manual pana la 1.000.000 ron
Fac urmatoarele:
- ai controlul greutatii nu numai din plumb ci si din pluta (nu vorbesc despre lestul care se poate adauga sau scoate) elimini parte din aerul dintr-o camera din pluta (ai si gradatie in gr cat adaugi sau elimini)
- Au un sistem semiculisant care impiedica incalcirea plutei cu firul principal
- Plutele din pana de paun bine facute, nu iau apa indiferent ca ai sau nu lac pe ele sau ca le lasi 100 de ore sa stea non stop in apa.
- Folosite cum trebuie pluta iti semnalizeaza si trecerea unui peste cat degetul pe langa fir
- Folosite pe monturi echilibrate la match poti executa aruncari foarte mari cu monturi foarte usoare. In plus o pluta centrata bine iti tine traiectoria pe cel mai puternic vant.
- Valurile (pana la anumite dimensiuni) nu iti plimba pluta

Firul textil nu isi are locul in pescuitul fin!
- Stationar - folosesti Power Gumm (pentru varf)
- Match - cele mai frele sunt carp floaturile care merg pana la 20 gr, deci iti trbuie un textil cu greutate de rupere mai mica de 2kg. Aici ai nevoie de o mulineta buna si un bat de Match sau Telematch
- La Feeder ai putea folosi ca linie principala textilul, dar atunci esti obligat sa introduci 0,3 m Feeder Power Gumm

Pentru pescuitul la adancimi mai mari decat lungimea batului (Match). Folosesti o pluta culisanta, si in loc de opritoarele clasice de silicon folosesti opritoare de ata si biluta de plastic.
Montura arata asa: carlig, plumb,vartej, opritor ata, opritor biluta (sa nu treaca pluta peste opritorul de ata), pluta culisanta, opritor biluta si iar opritor ata, care il pui la distanta egala de carlig cu adancimea vizata (acesta este singurul tip de opritor care trece prin inelele unui bat de Match.

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 21 Sep 2006, 09:25

stiucaracalina scrie:eu am cumparat saptamana asta o lanseta de sheffield shi am facut montura singur:opritor din atza 10 mii setul de 5 buc......pluta speciala 110 mii buc....
plumb.....ac.....:) ushor zic eu.shi daca tot l-am facut.........aa shi fost la peshte::D.............nu am prins nimic la el dar nici nu am putut da pentru ca era un vant.........shi asta e inconvenientul cu sheffield-ul!!:(
Inceaca sa folosesti fire scufundatoare (speciale de Match) pe care din cand in cand sa le mai degresezi, impreuna cu Waglere sa stii ca nu te plimba vantul atat de tare.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 21 Sep 2006, 09:50

stiucaracalina scrie:eu am cumparat saptamana asta o lanseta de sheffield shi am facut montura singur:opritor din atza 10 mii setul de 5 buc......pluta speciala 110 mii buc....
plumb.....ac.....:) ushor zic eu.shi daca tot l-am facut.........aa shi fost la peshte::D.............nu am prins nimic la el dar nici nu am putut da pentru ca era un vant.........shi asta e inconvenientul cu sheffield-ul!!:(
Daca te referi la opritoarele alea din atza rosie...nu sunt bune! E atza prea batzoasa si nu curge bine prin inele! Incearza sa iti faci singur opritoarele, si pune 2 unul langa altul - pentru sigurantza! Cand faci opritoarele, taie capetele la cca 2-3 cm(nu taia scurt) si o sa curga foarte bine prin inele.
In ceea ce priveste vantul...Match-ul este singurul stil de pescuit recomandat pe vant puternic in competitiile de pescuit!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

caulea
utilizator constant
utilizator constant

dar poze aveti?

Mesaj de caulea » 26 Mai 2009, 15:17

dar poze aveti cu montura asata??
don"t drink &drive just smoke&fly!

Scrie răspuns