!!!! CUM FAC SHEFFIELD!!!??????????????????
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ionut the carp scrie:dup
Dreptate tie Marite dar ce faci daca :
-ti se agata montura.......o pierzi
-adincimea apei este de 4 m ......dai dupa fluturi
etc
Si apropo plutele de sheffild cele utile costa intre 80.000 si 500.000 lei
Nu mai da sfaturi daca nu te pricepi ca duci oamenii in eroare

Viata-i parsiva
- costica_fishing
- veteran
-
- veteran
Re:MArite
Auzi bre marite de unde iei tu plutele alea intre 80-500000lei??
ce fac de consta atat?? Mai eu nu stiu unde pescuiti voi dar am spus asta in general, eu nu pescuiesc in ape de 10m adancime ci in ape de 1-2m ....
pentru ape adanci m-a invatat cineva ca dupa ce contruiesti montura cu carlig, plumb, pluta... dupa ce ai trecut pluta prin fir mai bagi un varnis silicoinat mic (chestia e ca nu prea gasesti asa ceva pe la noi) care il potzi strange pe fir...si asa potzi pescui si la 5m si la 10m. Daca o pierzi invetzi sa nu mai pescuieshti in acel loc!!!!
.Voi ce fire avetzi pe mulineta??eu am 0,16 si folosesc fir textil 0,05-0,08 ptr a putea scoate si pesti mai mari

Ionut,
Inaintasul textil se foloseste, in general, acolo unde este necesara aruncarea unei greutati mari la o distanta mare si pentru scoaterea pestilor mari din apa. Lungimea inaintasului ar fi cam de 2,5xlungimea lansetei (cind ai pestele la mal inaintasul trebuie sa fi facut citeva ture pe mulineta).
Pentru pescuit la distanta si la adincime mare, foloseti un stopper de silicon cit mai mic/nod culisant fin, astfel incit sa treaca usor prin inele.
O importanta deosebita o are si plumbajul, care se face in functie de apa (fara curenti, curenti slabi, curenti rapizi).
Modelul plutei se alege in functie de speciile urmarite la care se adauga conditiile enumerate anterior + conditiile de vizibilitate, distanta la care trebuie sa ajungi si vint.
Despre "inaintas textil" la sheffield... om fi ramas noi in urma cu ultimele descoperiri.
Inaintasul textil se foloseste, in general, acolo unde este necesara aruncarea unei greutati mari la o distanta mare si pentru scoaterea pestilor mari din apa. Lungimea inaintasului ar fi cam de 2,5xlungimea lansetei (cind ai pestele la mal inaintasul trebuie sa fi facut citeva ture pe mulineta).
Pentru pescuit la distanta si la adincime mare, foloseti un stopper de silicon cit mai mic/nod culisant fin, astfel incit sa treaca usor prin inele.
O importanta deosebita o are si plumbajul, care se face in functie de apa (fara curenti, curenti slabi, curenti rapizi).
Modelul plutei se alege in functie de speciile urmarite la care se adauga conditiile enumerate anterior + conditiile de vizibilitate, distanta la care trebuie sa ajungi si vint.
Despre "inaintas textil" la sheffield... om fi ramas noi in urma cu ultimele descoperiri.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
-
- veteran
da
da mai asa folosesc si eu...stopper cat mai mic ca sa treaca prin inele...chestia cu nod culisant inca nu am auzit de ea..
dar e o idee buna...acum am vazut ca era scris 1,5m initzial am vrut sa scriu 15m, in lacurile care pescuiesc sunt o gramada de structuri cam la 8-10m de mal si de aceea folosesc 15m..... daca inca nu ai auzit de inaintas de fir textil la sheffield auzi acu'....se pare ca ai cam ramas in urma cu tehnologia

- costica_fishing
- veteran
aha!
15 m....pai asa mai merge! Desi tot n-are sens! Parerea mea!
cand arunci nu folosesti si manusa de protectie?
Asta-i pescuit mai de finete!
0,16 e suficient!
Si inca o treaba! PArerea mea....daca dau de un loc unde e pestele intre cioate.... ceva....prefer sa las monturi decat sa scot plauru' pe mal!
Asta daca veau sa mai prind peste!
daca ma-ntelegi!
15 m....pai asa mai merge! Desi tot n-are sens! Parerea mea!
cand arunci nu folosesti si manusa de protectie?

Asta-i pescuit mai de finete!
0,16 e suficient!
Si inca o treaba! PArerea mea....daca dau de un loc unde e pestele intre cioate.... ceva....prefer sa las monturi decat sa scot plauru' pe mal!
Asta daca veau sa mai prind peste!
daca ma-ntelegi!

near the beer
-
- veteran
?????
preferi sa lasi monturi???? eu unul prefer sa nadesc la 4-5m de cioate si sal scot de acolo.....asa fac de fiecare data si a mers intotdeauna