Invatamantul privat, util sau taxa pe prostie?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Invatamantul privat, util sau taxa pe prostie?
Cum naiba sa inveti cu forta un om care nu vrea sa invete?
...sa nu-i mai punem la socoteala pe cei pe care nu-i ajuta ..."tartacuta"geppetto scrie:Cum naiba sa inveti cu forta un om care nu vrea sa invete?
...diploma , te ajuta in faza primordiala , dar daca nu te descurci la interviu si pe parcurs ... poti sa-i dai foc , indiferent ce liceu (faculta) a eliberat-o...

...oricum , invatamantul din ziua de azi , nu face exceptie de la regula si se aliniaza perfect "evolutiei" a tot ceea ce s-a intamplat in tara asta in ultimii..."n" ani.
...exceptiile sunt, elitele intelectuale sunt si vor mai fi , dar din pacate talentul lor le este de folos doar in tari care stiu sa aprecieze valoarea
...nu stiu daca este neaparat util invatamantul privat , la ora actuala (tendinta fiind de a privatiza o parte cat mai mare din invatamantul ramas de stat) , dar sunt sigur ca taxa pe prostie ( a noastra sau a celor ce ne conduc) o platim cu totii.

Adiwolf, ai dreptate cand spui ca corpul profesoral in ansamblul lui poarta vina in privinta calitatii "produsului final"(sau mai degraba a lipsei calitatii). Dar si corpul profesoral este de fapt un efect; cauzele sunt altele. Lipsa de investitii in sistem, lipsa totala de viziune a celor care s-au perindat pe la conducere, mentinerea unei situatii materiale precare a profesorilor (mai ales in ciclul liceal), programa scolara mult prea greoaie si inutil de incarcata, modificarile aberant de frecvente a legislatiei invatamantului... Toate astea fac ca sistemul de invatamant sa nu fie "apetisant" pentru absolventii de varf ai universitatilor; absolventii capabili fug ca dracu de tamaie de o eventuala cariera in invatamant. Fiind o varianta de ultima optiune, ce fel de oameni ne asteptam sa umple catedrele scolare? Cei din vechea garda ce mai pot sa faca sa puna o pita mai buna pe masa propriilor copii? Cat apostolat cerem de la dascali?
Acum ca tot ai pomenit de "tartacuta" mi-am amintit de baiatul asta:old_radu scrie:
...sa nu-i mai punem la socoteala pe cei pe care nu-i ajuta ..."tartacuta"
http://citynews.ro/eveniment/foto-lecti ... i#comments

Asta-i on topic si aici si in discutia despre Adolf Hitlergeppetto scrie:Acum ca tot ai pomenit de "tartacuta" mi-am amintit de baiatul asta:old_radu scrie:
...sa nu-i mai punem la socoteala pe cei pe care nu-i ajuta ..."tartacuta"
http://citynews.ro/eveniment/foto-lecti ... i#comments

Haleau mancatzas...si zaci ca diplomu meu de la Spira Caiet nu ie bun nici sa hanlocuiesc foaia de brusture cand studiez haparatu digestiv in natura?

Da' cine-a zis ca nu ie bun?pikeman scrie:Haleau mancatzas...si zaci ca diplomu meu de la Spira Caiet nu ie bun nici sa hanlocuiesc foaia de brusture cand studiez haparatu digestiv in natura?![]()

- AdarMarian
- junior
Aici e sistemul, clar!adiwolf scrie: Mediocritatea si prostia sunt lucruri firesti pana la urma si ele exista in orice societate numai ca la noi sunt mentinute si ridicate la rang de virtute.
Liceul ar fi trebuit sa ramana un reper real in educatie, insa odata cu desfiintarea scolilor profesionale si trecerea la invatamantul cu 12 clase, ce ar mai trebui sa reprezinte BAC-ul?
Candva diferenta era facuta de examenul de intrare in liceu, mai apoi de cel de treapta, insa reforma educatiei (penultima) le-a scos.
Dom'le, e clar: nu toti copiii pot absolvi 12 clase cu diploma de BAC, nu in mod corect.
Ca o faceau cu "fond de protocol" si alte forme de mita, asta-i alta chestie...
Adevar grait-ai!geppetto scrie:Cum naiba sa inveti cu forta un om care nu vrea sa invete?
Doar ca aici intervin parintii si facultatile private, unde totul se cumpara, inclusiv studiile si diplomele aferente.
Interesant topicul ......
Dupa umila mea parere problema este mult mai complexa si este in general una valabila pentru intreaga societate romaneasca...
Deci,atat timp cat nu exista competitie nu are cum sa existe evolutie.
Tot ''dobitocul'' stie ca nu trebuie sa cunoasca carte atat timp cat are babacul bani.
Problema profesorilor e alta.Profesor universitar exista doar in scripte.La marea majoritate a facultatilor cursurile sunt tinute de asistenti.Mai este si problema profesorilor de liceu ,ca sa nu mai vorbim de cea a profesorilor de gimnaziu.Acestia nu pot preda la scoala, pentru ca ''elevii este prosti'' si este neaparat necesar ca ''dobitocul'' sa vina la meditatie,care meditatie este pe bani grei si la care oricum nu se invata nimic pentru ca sunt cel putin cinci -sase dobitoci , caci altfel este castigul mic.Bineinteles ca banii de pe meditatii sunt neimpozabili pentru ca salariile e mici si statul e prost.Si de aici lantul slabiciunilor.Nu am inteles niciodata de ce in societatea romaneasca nimeni nu este tras la raspundere pentru faptele sale.De ce un profesor universitar care a binevoit sa dea o licenta unui dobitoc nu este chemat si intrebat cum a putut sa acorde o licenta unui semianalfabet.De ce doctorii care i-au pus diagnosticul lui Haissan nu sunt chemati acum si intrebati prin ce miracol acesta si-a revenit si este bine merci cand el trebuia sa fie mort de 7 ani ? De ce un judecator care a dat un verdict favorabil unui vinovat dovedit cu probe nu este tras la raspundere pentru faptele sale,pentru verdictul dat.
DE CE OARE ?
Pentru ca noi toti acceptam situatia si ne complacem in ea.
Uitati-va la brazilieni, uitati-va la turci, ei au indraznit sa le spuna politicienilor ca acestia sunt angajatii lor si ca s-au saturat de toate magariile facute de ei.Noi romanii nu.Noi acceptam sistemul...Este o fatalitate..Daca vecinul nu face eu de ce sa incerc ? Ce, sa castige si vecinul care nu se implica ?
Doar nu sunt chiar asa de prost ! Lasa ca traieste si copilul meu pe langa ai lor .Mananca si el o bucata de paine,ce daca e mai veche ....
Asta este....
Acceptam situatia,ne complacem,deci nu avem de ce sa ne plangem...
Sanatosi sa fim, ca prosti or sa mai tot fie.............

Dupa umila mea parere problema este mult mai complexa si este in general una valabila pentru intreaga societate romaneasca...
Deci,atat timp cat nu exista competitie nu are cum sa existe evolutie.
Tot ''dobitocul'' stie ca nu trebuie sa cunoasca carte atat timp cat are babacul bani.
Problema profesorilor e alta.Profesor universitar exista doar in scripte.La marea majoritate a facultatilor cursurile sunt tinute de asistenti.Mai este si problema profesorilor de liceu ,ca sa nu mai vorbim de cea a profesorilor de gimnaziu.Acestia nu pot preda la scoala, pentru ca ''elevii este prosti'' si este neaparat necesar ca ''dobitocul'' sa vina la meditatie,care meditatie este pe bani grei si la care oricum nu se invata nimic pentru ca sunt cel putin cinci -sase dobitoci , caci altfel este castigul mic.Bineinteles ca banii de pe meditatii sunt neimpozabili pentru ca salariile e mici si statul e prost.Si de aici lantul slabiciunilor.Nu am inteles niciodata de ce in societatea romaneasca nimeni nu este tras la raspundere pentru faptele sale.De ce un profesor universitar care a binevoit sa dea o licenta unui dobitoc nu este chemat si intrebat cum a putut sa acorde o licenta unui semianalfabet.De ce doctorii care i-au pus diagnosticul lui Haissan nu sunt chemati acum si intrebati prin ce miracol acesta si-a revenit si este bine merci cand el trebuia sa fie mort de 7 ani ? De ce un judecator care a dat un verdict favorabil unui vinovat dovedit cu probe nu este tras la raspundere pentru faptele sale,pentru verdictul dat.
DE CE OARE ?
Pentru ca noi toti acceptam situatia si ne complacem in ea.
Uitati-va la brazilieni, uitati-va la turci, ei au indraznit sa le spuna politicienilor ca acestia sunt angajatii lor si ca s-au saturat de toate magariile facute de ei.Noi romanii nu.Noi acceptam sistemul...Este o fatalitate..Daca vecinul nu face eu de ce sa incerc ? Ce, sa castige si vecinul care nu se implica ?
Doar nu sunt chiar asa de prost ! Lasa ca traieste si copilul meu pe langa ai lor .Mananca si el o bucata de paine,ce daca e mai veche ....
Asta este....
Acceptam situatia,ne complacem,deci nu avem de ce sa ne plangem...
Sanatosi sa fim, ca prosti or sa mai tot fie.............

Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.