e-bay

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 23 Ian 2008, 17:36

Ultima patzanie cu ebay-ul:

-comand un fir de musca WF5F din SUA, platesc instant prin paypal vreo 25$ si cand imi ajunge firul acasa...SURPRISE: era un WF4F!
Il contactez pe vanzator (rating 100%), ii povestesc eroarea si-l rog sa gasim impreuna o solutzie eleganta de-a rezolva problema avantajos pt ambele partzi.
Atunci el se scuza si imi propune:
1) ori ii returnez firul si mi-l trimite pe cel pe care-l cerusem, el acoperind shipping-urile, ori
2) imi vinde firul cerut initzial cu 10$ (in loc de $25) & free shipping.

Am acceptat varianta 2, in cateva zile am avut firul dorit acasa, asa ca i-am dat vanzatorului rating pozitiv.

E doar o experientza ebay.

someru'
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de someru' » 25 Ian 2008, 00:20

eu ma gandeam la ceva mai consistent dar probabil ca voi incepe cu ceva sume mici pana ma dumiresc ce si cum....... cat despre plata am sa incerc cu un card alimentat doar cu suma necesara tranzactiei......... m-au speriat comisioanele 8)
multumesc
8) 8) 8)
Ultimu' stinge lumina........
8) 8) 8)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 25 Ian 2008, 12:29

Daca-ti faci cont paypal nu platesti nici un comision. Plateste vanzatorul la fiecare tranzactie.

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 25 Ian 2008, 15:16

someru' scrie:la multi ani si numai bine pentru toata lumea

am vazut ca s-a mai discutat de 2 ori despre ebay insa majoritatea informatiilor de-acolo le stiam
as fi vrut sa stiu cum e cu licitatiile pentru ca am mirosit o anumita practica.... adica: x deschide o licitatie cu 10$ dupa care vine y si liciteaza 11, apoi z liciteaza 12...samd la un moment apare un prieten al vanzatorului si liciteaza consecutiv sume crescatoare
si-ar mai fi si altele......
din cauza asta am cerut un sfat al celor care au folosit site-ul si au un pic de experienta care nu e in tutoriale
mersic si s-avem un an mai bun

daca vezi la un moment dat sumele alea crescatoare repetitiv, nu inseamna ca a venit prietenul vanzatorului si creste artificial valoarea licitatiei.
Atunci cand licitezi ai posibilitatea sa introduci suma maxima pe care esti dispus sa o platesti pentru itemul respectiv dar in pagina licitatiei nu va aparea acesta suma ci una cu x dolari mai mare decat cea licitata curent. In momentul cand vine cineva si liciteaza peste tine sitemul actioneaza in numele tau licitand la fel cu x dolari(nu mai siu exact cat este pragul) peste competitor si tot asa pana se atinge suma maxima introdusa de tine.
Asta ca sa nu stai 24h pe zi cu ochii in monitor.
:wink:
Fire zmucite!

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 25 Ian 2008, 16:32

Ce sa ma fac, sunt tanar, dar - de moda veche...
Sa nu pipai eu produsul inainte sa-l cumpar? Sa nu-l intorc eu pe toate fetele? Sa nu pot sa-l probez/incerc/testez/vad/miros/gust? Baaah!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 25 Ian 2008, 18:28

stelian scrie:Ce sa ma fac, sunt tanar, dar - de moda veche...
Sa nu pipai eu produsul inainte sa-l cumpar? Sa nu-l intorc eu pe toate fetele? Sa nu pot sa-l probez/incerc/testez/vad/miros/gust? Baaah!
Lansete n-am cumparat nici odata tocmai din cauza ca vreau sa le tin in mana inainte sa decid daca cumpar sau nu.
Dar o mulineta, mai ales daca ai deja una similara ? Fir nu cumperi nici odata ? Naluci nici atata ? Sau pipai toate jeliboanele din punga unul cate unul ? :lol: Carligele le incerci si pe ele in pravalie ? :D

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 25 Ian 2008, 18:58

tudor scrie: Lansete n-am cumparat nici odata tocmai din cauza ca vreau sa le tin in mana inainte sa decid daca cumpar sau nu.
Dar o mulineta, mai ales daca ai deja una similara ? Fir nu cumperi nici odata ? Naluci nici atata ? Sau pipai toate jeliboanele din punga unul cate unul ? :lol: Carligele le incerci si pe ele in pravalie ? :D
Idem si la mine. La lansete nu ma bag in principal din cauza riscurilor ce apar in timpul transportului. Chiar daca-s asigurate, ma feresc de deranjuri. Si-apoi daca chiar n-am testat o alta lanseta similara in prealabil ca sa stiu ce cumpar, din nou - nu vreau s-o cumpar mai intai si-apoi sa decid de-mi place sau nu.

In schimb la mulinete, naluci, fire, senzori etc, de cele mai multe ori e mai avantajos ebay-ul.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Ian 2008, 21:12

La ce se gaseste n magazin poti pipai aici si sa cumperi de acolo! :))

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 25 Ian 2008, 23:11

MihaiV scrie:La ce se gaseste n magazin poti pipai aici si sa cumperi de acolo! :))
Eu nu fac asa. Daca intru la unu in magazin pipai si cumpar ceva pentru ca mi se pare normal. De accea ma si iubesc cei cu magazine si am cam peste tot 10% reducere doar asa pentru ca ma cunosc.
Dar cand cumpar de pe ebay nu le spun lor. Gasesc niste preturi pe care ei nu le pot face pentru ca nu ar castiga nimic.
In plus cand ma duc la pravalie, asa cum va fi maine dimineata, cand ma duc la 9 la prietenul FranckS (atunci deschide) mai stam de vorba, mai o cafea, vin si altii, ne povestim ultimele partide, si asa ma intorc acasa spre ora 13. Nu cu mana goala, fireste. Pentru mine ebay si pravalia nu sunt concurente. Fiecare aduce ceva in plus. Cand caut un produs greu de gasit il pun pe Franck sa mi-l caute si il gaseste. Avantajul cand esti bine cu un magazin este atunci cand ai o pana pe o mulineta luata din State (de exemplu). Franck nu s-ar ocupa de o scula pe care clientul a luat-o din alta parte, normal nu ? Pentru mine o face, si a si facut-o, pentru o Daiwa pe care o luasem de la Cabela's (stia asta) si atrimis-o el la Daiwa France spunand ca am cumparat-o de la el. Au reparat-o gratis.

Tudor

someru'
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de someru' » 29 Ian 2008, 00:57

nu suntem toti prieteni cu cei cu magazine, si pentru unii dintre noi diferenta de pret dintre romania si e-bay+taxe+transport e semnificativa chiar daca ea inseamna 5-10 euro (cateva beri bune) so......... bravo tie ca te-ai impretenit cu cine trebuie :wink:
cat despre cabela's...... am vorbit cu unul dintre importatori iar rezultatul este ca astept produsul sa intre la reduceri la ei ca sa il pot lua direct 8) deh....... remuneratie mica, dupa buget 8)
si daca se strica dupa expirarea garantiei m-a luat draq 8) ..... pana strang din nou bani voi functiona cu ce-mi va da "prietenul" chinez :wink:

multumesc pentru postari si va astept in continuare
8) 8) 8)
Ultimu' stinge lumina........
8) 8) 8)

Scrie răspuns