e-bay

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

someru'
utilizator nou
utilizator nou

e-bay

Mesaj de someru' » 28 Dec 2007, 06:39

a cumparat cineva ceva de pe e-bay?
sunt tare curios cum functioneaza......
cum e cu seriozitatea vanzatorului, shiping-ul, taxe sau orice altceva ce tine de subiect.........
8) 8) 8)
Ultimu' stinge lumina........
8) 8) 8)

gyly
junior
junior

Mesaj de gyly » 28 Dec 2007, 07:59

Si eu sint interesat. Se merita? (referitor la taxele de expeditie...)

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 28 Dec 2007, 09:39

eu am cumparat de citeva ori

In general am parere buna despre tot conceptul , plus ca gasesti tot felul de lucruri mishto la preturi mai ieftine ca in alte parti , mai ales la astia din USA , dar atunci apare problema TVA-ului care trebuie platit daca locuesti in UE si de aia zic ca este bine sa aruncati o privire la e-bayiurile din Europa

Daca se merita ? fiecare cu matematica lui ! daca dupa toate cheltuielile iesi mai ieftin ca la magazin atunci se merita ! :D

Eu am cumparat doar lucruri noi / nefolosite ( lucruri care nu se mai gasesc in magazine :wink: ) , deci vreau sa zic ca nu existau dubii in ce priveste descrierii marfii si la capitolul asta nu am avut probleme ( citind feedbackul vinzatorilor am vazut ca unii care au cumparat lucruri folosite s-au simtit trasi pe sfoara )

Unii vinzatori iti lasa feed back numai dupa ce ii lasi tu lui conditionind astfel rezultatul , dupa parerea mea este incorect ! din moment ce eu mi-am tinut partea mea din tranzactie impecabil astept instantaneu feedback pozitiv .
Am patit asa odata cu unul care mi-a trimis pachetul fara asigurare cu toate ca platisem pt ea ! Vinzatorul a luat riscul pt mine la un pachet in valoare de citeva sute de dolari cu toate ca eu i-am platit toate dandanalele plus 50 $ pt transport asigurat ! neasigurat costul postal a fost 31 $ , scrie pe pachet ! asta e inselaciune si nesimtire dupa parerea mea ! l-am contactat pe e-mail si mi-a raspuns obraznic asa ca i-am dat negative :D

someru'
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de someru' » 28 Dec 2007, 15:09

La Europa ma refeream si eu pt ca sunt putini cei care trimit din state in afara granitelor..... plus ca taxele ar fi mult prea mari.......
Ce ar trebui sa stie cineva care cumpara pentru prima data?
8) 8) 8)
8) 8) 8)

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 28 Dec 2007, 16:46

daca te referi la reguli cred ca ar fi mai bine sa le citesti direct de pe site ca eu nu le mai tin minte asa bine si cine stie poate sau si schimbat intre timp

someru'
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de someru' » 29 Dec 2007, 06:12

nu de reguli era vorba....... ar trebui sa verific vanzatorul(cum?), sa licitez, sa astept pana la terminarea licitatiei....... questii de genul asta
8) 8) 8)
8) 8) 8)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Ian 2008, 21:40

Eu zic sa nu te bagi daca nu iti permiti sa te arzi. E o treaba destul de complicata si cu riscuri mari daca nu cunosti toate chichitele.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Ian 2008, 23:19

Personal nu vad unde sunt riscurile si cumpar de mai bine de 3 ani. Insa nu am raspuns pentru ca subiectul a mai fost discutat si raspunsurile exista pe forum.

Tudor

someru'
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de someru' » 05 Ian 2008, 17:30

la multi ani si numai bine pentru toata lumea

am vazut ca s-a mai discutat de 2 ori despre ebay insa majoritatea informatiilor de-acolo le stiam
as fi vrut sa stiu cum e cu licitatiile pentru ca am mirosit o anumita practica.... adica: x deschide o licitatie cu 10$ dupa care vine y si liciteaza 11, apoi z liciteaza 12...samd la un moment apare un prieten al vanzatorului si liciteaza consecutiv sume crescatoare
si-ar mai fi si altele......
din cauza asta am cerut un sfat al celor care au folosit site-ul si au un pic de experienta care nu e in tutoriale
mersic si s-avem un an mai bun
8) 8) 8)
8) 8) 8)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Ian 2008, 22:18

Personal nu am remarcat chestii de genul "vine prietenul". Poate nu am fost destul de atent. :lol:
In orice caz voi continua sa cumpar de pe ebay fara sa-mi pun atatea intrebari. Important este sa gasesc la un pret rezonabil lucrurile pe care le vreau. Nu-i asa ?

Scrie răspuns