orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
pikeman
- veteran

-
Sorin scrie:important e sa aveti cutit de lemn cand va intalniti cu ursul

si o bricheta, dai foc la cutit si poate scapi, bricheta sa fie din plastic ca de nu, poa te ia fuljeru din topicu celalalt
P.S. poti scapa de intalnire daca bati intruna in cutitu de lemn si zici "Doamne fereste'ma de urs" ... dar nush daca mai aveti maini sa si pescuiti porma
-
pilula
- utilizator constant

Adi_ ...ca o paranteza:)....singura specie de urs si de animal salbatic care vaneaza omul este ursul polar(nicidecum grizzly)......dupa care vine tigrul...care de asemenea a dat de gustul "puiului de om"(MOWGLY)

Pilly
-
Adelin
- Moderator

Important e sa nu te sperii....in fond e doar un urs!...

-
puland
- utilizator constant

Cel mai bine e sa iti legi multe PET-uri de cap, daca se poate sa stea in sus. Cind ursu iti da in cap e mai confortabil, iar apoi ametit ai sanse sa scapi si de fulgereanu.
Incearca cu Noroc!
-
SF
- veteran

[quote="pilula"]Adi_ ...ca o paranteza:)....singura specie de urs si de animal salbatic care vaneaza omul este ursul polar(nicidecum grizzly)......dupa care vine tigrul...care de asemenea a dat de gustul "puiului de om"(MOWGLY) :wink:[/quote]
Pe mine m-o atacat odata un sobolan si de doua ori pisica . Cred ca prefer ursu . Cu a doua pisica o fost tare de tot , ne-o promis-o cineva cadou , ca avea multe , asta o fost mai demult , tata si eu in masina mergem dupa pisica , am vazut eu ca-l costa pe propietar sa-l prinda , pin la urma o bagat-o in masina . Am mai stat noi un pic in povesti dupa care eu am intrat in masina cind m-o atacat bestia , numita posterior Elisabeth . Am vrut sa ies afara , da urlau aia la mine " Nu deschide usa ca nu o mai prindem !!". M-o zgiriat pe fata bestia , aparte de scuipaturi prin masina . De atunci , cind vad cite un pisic cum toarce la soare asa nevinovat , simt asa nevoia sa-i bag un bombeu in burta , da ma abtin . Da daca am apa la mine nu-i iert , si le fac dus he!he!
Fir intins!!!
-
SF
- veteran

[quote="SF"]
Pe mine m-o atacat odata un sobolan si de doua ori pisica . [/quote]
Sobolanu avea o scuza , l-am atacat eu primu cu o coada de matura .
Fir Intins!!!
-
adiwolf
- veteran

Adelin scrie:Important e sa nu te sperii....in fond e doar un urs!...

nu te speri pe draqu,
acu cativa ani am avut nefericita intalnire cu o ursoaica cu un pui
eram pe masivul Cozia,pe o panta cu inclinare cam de 45gr si in lastaris pana la brau,iar ursoaiaca ne-a aparut in fata la nici 5m de noi - defapt noi ne-am bulucit crezand ca este cerb si am vrut sa il vedem
a fost singura data in viata de pana acuma cand am simtit cum mi se scoala parul in cap si pe tot corpul,pur si simplu am paralizat de frica si nu am mai fost in stare sa facem nici un gest,niciunul din cei patru care eram.
probabil ca asta a si fost norocul nostru,ca nu am miscat,fiindca ursoaica s-a apropiat cam la 2-3m de noi,ne-a studiat putin si apoi a luato agale pe langa noi.
nu va spun cu ce viteza am urcat panta aia.........
si recunosc ca nu imi mai doresc astfel de intalniri

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
SF
- veteran

[quote="Alin_Carlos88"]Am fost vara asta intr-o excursie in Busteni si mergand pe munte ne-am intalnit cu paduraru care ne-a zis ca exista ursi in zona si cam ce tre' sa facem daca ne intalnim cu unu.Important e sa nu FUGI sa faci cat mai putine miscari bruste care l-ar putea speria si l-ar face sa se simta amenintat si sa atace....dupa care daca aveti niste mancare ii dati si aveti sanse sa va departati de el si sa scapati.Ne povestea ca ursu daca este in 4 labe n-are cum sa atace iar daca sunteti fatza in fatza cu el si incearca sa se ridice in 2 labe sa loveasca va aplecati si invers asa ca daca aveti nefericita ocazie sa dati chiar nas in nas cu ursu...aveti de facut genoflexiuni pana oboseste unu din voi....asa ca apucati-va de antrenamente :lol: :lol: si inca o chestie nu este deloc adevarat ca nu poate sa alerge la vale sau ca se impiedica...alearga ft bine....asta din ce am auzit de la acel padurar care a zis ca a dat de multe ori nas in nas cu ursu.Bafta si curaj in cazul unei nefericite intalniri :evil: :lol: :lol:[/quote]
Paduraru ala era mare meserias . Carlos , cind il mai vezi intreaba-l cum se face ca daca nu poate ataca decit din doua picioare , si se da dupa tine din patru , poate sa-ti faca ceva . pai bietu urs , cind sa te atinga , hop , tre sa se ridice in picioare , tu fugi , el dai din nou in patre labe , pai asa nu te ajunge in veci .
Io cred ca daca ursu ii nervos din start si vine dupa tine duduind pamintu nu are rost sa stai si sa-i citesti poezii .
Fir Intins!!!
-
Leba
- veteran

-
Armand scrie:...
Daca vezi ursul de la distanta si are vreo intentie sa vina spre tine...urli la el si eventual il pocnesti cu un bolovan ...
...
am mari dubii ca tehnica asta te poate scoate din ..... dimpotriva, il poti irita astfel.
mai exact, un amic de-al meu a avut nefericita si mirabolanta idee sa arunce cu un bat intr-un murar unde un urs absolut pasnic se hranea. a mormait de era sa fac pe mine ridicindu-se in 2 labe, am ajuns la Babele in juma de ora pe traseul de 3 h.
evident ca nu stiu daca ursul s-a luat sau nu dupa noi.