Feriti-va de... URS!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 14 Aug 2007, 07:49

leba scrie:
Armand scrie:...
Daca vezi ursul de la distanta si are vreo intentie sa vina spre tine...urli la el si eventual il pocnesti cu un bolovan ...

...
am mari dubii ca tehnica asta te poate scoate din ..... dimpotriva, il poti irita astfel.
mai exact, un amic de-al meu a avut nefericita si mirabolanta idee sa arunce cu un bat intr-un murar unde un urs absolut pasnic se hranea.
ursul nu trebuie deranjat niciodata de la masa !!! ...

de fapt sunt trei situatii critice:

1) ursoaica cu pui si esti prea aproape de ei
2) ursul e la masa si esti prea aproape de el
3) printr-o intamplare nefericita ai ajuns intre urs si "hrana" pe care o viza,...
in astfel de situatii poti sa-ti plangi norocul,... nici rugaciunile nu te mai scapa,... :lol:
in rest chestia aia cu urlatul si bolovanul poate fi o solutie,... daca bineinteles ursul cu care te-ai intalnit e unul din aia care stiu ca "ursul in general nu ataca omul"... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Aug 2007, 09:03

pilula scrie:Adi_ ...ca o paranteza:)....singura specie de urs si de animal salbatic care vaneaza omul este ursul polar(nicidecum grizzly)......dupa care vine tigrul...care de asemenea a dat de gustul "puiului de om"(MOWGLY) :wink:
pilula... nu e vorba neaparat de care vaneaza si care nu. cand se simte amenintat, ataca oricare, ai vazut, chiar si matza si sobolanul :lol:
daca teoria ta ar fi valabila, inseamna ca atacurile de grizzly sau de ursi bruni sunt doar basme :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Aug 2007, 09:11

leba scrie:...am ajuns la Babele in juma de ora pe traseul de 3 h. :? :roll:
evident ca nu stiu daca ursul s-a luat sau nu dupa noi. :D
usru o fi ajuns dupa 2,5h :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Aug 2007, 09:19

...si intreba gafaind : bai nu l-ati vazut pe unu leba ? :D
maama ce foame mi-e .... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 14 Aug 2007, 09:56

Adevarul este ca "URSUL" este un subiect de discutie favorit a tuturor celor care au trecut odata in viata lor pe la munte!
In Romania sunt in fiecare an vreo 3 atacuri de urs si alea nehotarate(animale speriate, ranite sau cu pui). In schimb sunt sute de pescari care se inneaca, tot sute care isi rup aripile cazand pe malul apei, din nou sute calcati de masina si cateva zeci la care le-a picat o caramida in cap...
In schimb toate astea nu sunt nici pe departe la fel de palpitante!

Daca ti-a rupt un urs fashul :lol: ai fost mult mai aproape de moarte decat daca ai cazut in apa la 0 grade sau te-a calcat un camion si ai stat 1 luna la reanimare!!! In plus esti si mult mai COOL!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Aug 2007, 09:58

:lol: ia mai calculati odata, bag sama ca no auzit nimeni de urs turbat...ei bine exista si cred ca ii de vro 500 de ori mai periculos decat o vulpe turbata :?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 14 Aug 2007, 10:02

(500*3,14/266)*n! unde n! e sansa de a fi lovit de trasnet.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Aug 2007, 10:06

todi scrie:(500*3,14/266)*n! unde n! e sansa de a fi lovit de trasnet.
raportu 500 era dat de diferenta de gabarit, dar in probabilistica ta nu inteleg ce cauta 3.14 fuljeru nu are raza :P :lol: si cf cu calculul tau probabilitatea de a fi lovit de fuljer e mai mare decat de a te intalni cu ursu :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Aug 2007, 11:21

Sorin scrie:...si intreba gafaind : bai nu l-ati vazut pe unu leba ? :D
maama ce foame mi-e .... :D

cabanierul ne-a vazut "usor congestionati" si ne-a intrebat cu aplomb: "ce s-a intamplat, baieti? aratati de parca ati vazut un urs! :D ce sa fie? 2 coniace mici?"
acum, dupa vreo 10 ani de la patanie cand ma vad cu omu'(prieten bun de-al meu) il intreb metodic: ce-ai avut mah cu ursu ala? :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns